tiistai 28. elokuuta 2012

Vierashuoneen sisustamista


Heippa! Lupailin tuossa aikasemmin kirjoitella kodistamme ja sisustamisesta enemmän, mikä alunperinkin piti olla tämän blogin funktio :)
Kesällä kuitenkin puutarhan/pihan suunnittelu ja hoitaminen on vienyt kaiken ajan ja energian. Nyt syksyn tullen onkin aika palata uusien suunnitelmien kanssa sisätiloihin.
Meidän omakotitalossa on 3 makuuhuonetta plus ullakon yksi huone, joka toimii varastona ja säilytystilana.
Meidän makuuhuone sekä työhuone ovatkin jo valmiita, mutta tuo kolmas huone on jäänyt "vähän kesken"..Luultavasti siitä syystä, ettemme ole päässeet sen tarkoituksesta yhteisymmärrykseen :) Mies haluaisi siitä elokuva-huoneen (minusta se ei pohjansa ja mittasuhteidensa puitteissa ole todellakaan soveltuva siihen tarkoitukseen! ) ja minä taas walk-in-closet:in! :D Yllättäen mieheni taas ei tähän ole suostuvainen, kuulemma valtaamani makuuhuoneen kaapistot ovat aivan riittävät hih! Nyt kuitenkin meitä molempia on tämä tyhjillään oleva huone alkanut ärsyttää sen verran, että päätimme tehdä siitä vierashuoneen. Meillä todella harvoin yövieraita käy, mutta tämä olkoon kompromissi ja sopuratkaisu molempien taholta :)Keräilin netistä erilaisia kuvia tyylistä, jota tuohon huoneeseen lähden hakemaan. Sävyt toistavat talossamme muutenkin vallitsevaa teemaa; valkoista ja beigeä.
Nyt muutamme tuon huoneen tosiaan vierashuoneeksi, mutta suunnittelussa pitää huomioida myös se, että tulevaisuudessa tuo huone toimittaa lastenhuoneen virkaa. Joten kun sen aika koittaa, toivoisin että pienillä muutoksilla saisi huoneen tarkoituksen taas vaihdettua :)
Seinillä on tällähetkellä valkoinen lasikuitutapetti, tosin olen kahden vaiheilla saako se jäädä vai ei. Lasikuitutapetti ei kauhean arvossaan sisustajien keskuudessa taida olla.. Meillä kuviointi on todella huomaamatonta, näyttäen lähes tasaiselta. Ja positiivisena puolena sanoisin vielä sen helppouden, mikäli seinien sävy alkaa kyllästyttämään on päälle maalaaminen todella helppoa ja vaivatonta!
Onko teillä muilla lasikuitutapettia tai mitä mieltä siitä olette?!

Minä jatkan tässä eri tapetti/maalivaihtoehtojen tutkimista ja palaan asiaan heti kun pääsen etenemään noita idea-kuvia pidemmälle! Oikein mukavaa loppuiltaa!

4 kommenttia:

 1. Walk-in-closet, oi kyllä! Terveisiä vaan M:lle ja puollan nyt sua ;D

  Mutta kyllä se vierashuonekkin kuullostaa hyvältä, ajattomat värit ja ehdottomasti pienillä eleillä saa ilmettä muutettua kun lapsi syntyy maailmaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, mielestäni walk-in-closet kuuluisi jokaisen naisen kotiin ;) Mutta varmasti sinne vierashuoneeseenkin saattaa jokunen vaaterekki ilmaantua! Hyvää viikonloppua sinne!

   Poista
 2. Voi miten ihanan näköisiä nuo kuvat, tollainen makuuhuoneen sisustus olisi kyllä melkoisen toimiva :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Kumpa päästäisiin edes lähelle noiden kuvien ideaa ja tunnelmaa!

   Poista