tiistai 4. syyskuuta 2012

Laama

Tämä päivä onkin vierähtänyt eri maaleihin ja sävyihin tutustumalla. Tulin nyt siihen tulokseen, että lasikuitutapetti saa jäädä! Ensinnäkin sen poistaminen olisi ollut varsin työläs operaatio. Ja toiseksi; se on helppo maalata uudelleen jos seinien sävy joskus alkaa tympiä silmää :)

Hain rautakaupasta erilaisia värilastuja, joita sitten tuonne vierashuoneen seinille mallailin. Ja niin siinä kävi, että sävy johon kaupassa ihastuin näytti huoneessa ja sen valaistuksessa aivan liian kylmältä. Kannattaa siis aina, oli kyseessä maali tai tapetti pyytää värilastuja/tapettikirjaa kotiin mukaan ja katsoa sitä rauhassa tapetoitavassa tilassa! Valon voimakkuus ja tulosuunta kun vaikuttavat merkittävästi siihen, millainen väri todellisuudessa on.
Niin kirkkaassa kuin hämärässäkin valaistuksessa eri vaihtoehtoja mallailtuani päädyin lopulta tuohon alimmaiseen sävyyn. Tuossa useamman värin lastussa taas hain hieman osviittaa sävymaailmaan, jota huoneeseen mahdollisesti tulisi.


Tässä vielä valitsemamme sävy Tikkurilan omasta värikartasta:
(Näytöllä esitettävät värit on saatu aikaan sähköisesti. Ne eivät korvaa aitoja värimalleja)

www.tikkurila.fi

2 kommenttia:

 1. Rakastan tuota sävyä. Sen "oikean" löytäminen on niin hankalaa, kun tuntuu, että seinälle levitettäessä vasta selviää se aito sävy.
  Meiltä saman suuntaista väriä löytyykin makuuhuoneesta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella, että olen löytänyt sen hakemani ja "oikean" sävyn! Ja että näyttäisi seinälläkin yhtä hyvältä :)

   Poista