perjantai 28. syyskuuta 2012

Sweet honey pie

Täällä taas!
Sokerihammasta alkaa kolottaa jo pelkästään tätä postausta kirjoittaessa :)
En juurikaan ruoanlaitosta pidä enkä runsaasta harjoituksesta huolimatta ole siinä kovin hyväksi kehittynyt :DD Mutta leipominen onkin sitten asia erikseen. Tykkään todella leipomisesta ja nautin siitä suuresti, liekö syynä tuo minun vakava sokeririippuvuus ;) 
Mieheni laittoi minut ihan leipomiskieltoon, koska hän sitten oli se joka luomukseni joutui syömään haha! Onko täällä muita jotka tykkäävät taikinasta, muttei sitten itse valmiista leivonnaisista?!

Kuitenkin äitini kanssa tehtiin viime viikonloppuna täytekakku synttärijuhliin ja emme tyytyneet pelkkään kermakakkuun! Tällä hetkellä netti täytyy erilaisista leipomisblogeista ja tuntuu että mitä hienoimpia kakkuja saa ihastella siellä sun täällä! Ja monet näistä ovatkin varsinaisia taideluomuksia! 
Ihan niin pitkälle eivät meidän taidot riittäneet, mutta olen todella tyytyväinen tähän ensimmäiseen yritykseemme...







Aluksi teimme ihan tavallisen sokerikakkupohjan, jonka sitten halkaisimme kahtia. Täytteeksi valitsin survottua banaania sekä Valiolta vaahtoutuvaa suklaa kermaa. Suklaa-kermavaahdon joukkoon laitoin 1rkl:n vanilja-kreemijauhetta tymäköittämään vaahdon.

Sitten koittikin koko projektin haastellisin vaihe, nimittäin tuo päällinen. Ostin kaksi pakettia Dr Oetkerin valkoista sokerimassaa. Olin lukenut, että tuota sokerimassaa kannattaa ostaa mieluummin liikaa kuin liian vähän. Ylimääräisen massan saa leikattua pois ja reunatkin on helpompi tehdä kun massaa on riittävästi!
En uskonut, että tuon massan käsittely olisi ollut noin vaikeaa :) Tomusokerista huolimatta ohueksi kaulittu massa tarttui aina pöytään ja repeytyi. Lopulta äitini keksi, että kaulitaan massa leivinpaperin päällä ja siirretään siitä kakkupohjan päälle. Näin lopulta saimme massan lätättyä kakun päälle ja siitä työstettyä kakun päälle!  Yllättävän tasaiseksi sen tuohon päälle saimme, tietysti sählätessäni onnistuin sormella tökkäisemään reiän tuohon reunaan!






Lopuksi sprayasin koko kakun kauttaaltaan syötävällä helmiäisspraylla! Koristeeksi syötävät ruusu-ja tähtikoristeet! Ja voilá! Reunoille piti vielä laittaa valkoisia, pyöreitä karkkeja ikään kuin helminauhaksi ja peittämään tuota hieman röpelöistä reunaa. Ne eivät kuitenkaan pysyneet paikoillaan vaan liukuivat pitkin pöytää ja lattiaa joten jätin ne pois :DD Ensi kerralla pitää varata jonkilaista elintarvikeliimaa kiinnikkeeksi!

Nyt siivous urakan kimppuun. Huomenna täällä vietetäänkin tupareita!!
Makeaa viikonloppua!



10 kommenttia:

  1. Ihana kakku, tosi kaunis! :)

    Hih, minäkin tykkään usein enemmän leipomisesta ja taikinan maistelusta kuin valmiista leivonnaisista. Esim. mokkapalat maistuvat minulle paljon paremmin raakana, onneksi avokki tykkään sitten puolestaan niistä kypsistä versioista ;D

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Tosi kiva kuulla, että täällä on muitakin taikinan ystäviä ;) Ja yksi aivan ihana herkku on jouluna leivottavien siirappipipareiden taikina nam! :)

    VastaaPoista
  3. Kakkuhan on kuin taideteos! Wow!

    VastaaPoista
  4. Minä tykkään kyllä enemmin valmiista kakusta kuin taikinasta, ja tuon sun kakkusi näyttää mahtavalta :D NAM!!

    VastaaPoista
  5. Ihastelin tätä sun kakkua jo aiemmin ja nyt piti tulla katsomaan uudestaan millainen tää päällinen oli. Haluan nimittäin valmistujaisiini saman tyylisen kakun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni suht onnistunut ensimmäiseksi väkerrykseksi :) Ja onnea valmistumisesta!

      Poista