torstai 21. helmikuuta 2013

Thaimaa Part II; retket

Vietimme hotellilla varsin vähän aikaa muihin etelän lomiimme verrattuna. Saarihyppelyiden lisäksi kävimme parilla järjestetyllä retkellä sekä teimme ihan ominpäin reissuja muutamiin kohteisiin..

Ensimmäinen järjestetty retki suuntautui AoNangista n. 2 tunnin ajomatkan päähän, viidakkoon! Nimittäin SiamSafarin järjestämälle elefanttivaellukselle! SiamSafri on yksi niistä harvoista, joille Thaimaan hallitus on myöntänyt laatusertifikaatin. Tämä oli itselleni varsin tärkeä pointti, koska näin ollen voimme olla varmoja että norsuja kohdellaan tuolla hyvin ja niiden terveydestä ja hyvinvoinnista huolehditaan!

Retki alkoi tutustumisella 11 kuukaden ikäiseen Haa-Haa norsuun < 3 Leirin prinsessa pääsi esiintymään ja valloitti kaikkien sydämet!


        Sitten olikin aika kiivetä norsun selkään :) Tuollaisissa virityksissä siis keikuimme..
    Matka oli hieman keinuvaa :) Välillä tai no aika usein piti tietysti pysähtyä ruokatauolle :) Vaelluksemme viidakossa kesti n.40min, jonka jälkeen saavuimme takaisin leiriin. 100 batilla sai ostaa hedelmäkorin, josta sitten sai syöttää norsuaan. Hurjaa!                                          
Ylläolevia kavereita näkyi paljon! Elefanttivaelluksen jälkeen ohjelmassa oli melontaa. Me saimme kuitenkin vain istua kumiveneessä ja nauttia maisemasta kun safarin thaimaalainen työntekijä hoiti melomisen :) 

Kaikenkaikkiaan hurjan mukava päivä! Melontareitin varrella näkyi jos monenmoista maisemaa ja otusta, aina sammakoista apinoihin. Onneksi yhtään käärmettä ei osunut meidän reitille, tämäkään ei kuulemma harvinaista olisi!


Omatoimi retkemme suuntautui kuumille lähteille. Vuokrasimme tuttava pariskunnan kanssa päiväksi auto-tuktukin sekä kuskin. Ensimmäinen pysähdys oli luonnonpuistossa, luonnonlähteille. Vesi oli uskomattoman kirkasta ja lämmintä.


Emme koko reittiä tuolla luonnonpuistossa kävelleet rajallisen ajan vuoksi. Ensimmäisellä lähteellä (kaksi ensimmäistä kuvaa) pääsimme  uimaan, mutta tällä viimeisellä lähteellä uiminen oli kokonaan kielletty tietyn bakteerin vuoksi joka ilmeisesti tuon kauniin sinisen värinkin aiheuttaa.Seuraavakasi siirryimme pienen matkan päähän, kuumille lähteille! Se muodostui pienestä vesiputouksesta, jossa vesi tosiaan oli about 40 asteista! Vesi oli ajan kanssa muodostanut tuohon kallioon omia luonnonaltaita, aivan kuin olisi poreammeessa istunut :)

Toinen järjestetty retki oli snorklausretki Raya Diversin kautta. Monelle ovatkin varmasti tuttuja Paratiisi TV-sarjasta :) Reissuun kuului ruoan ja välipalojen lisäksi kaksi pysähdystä PhiPhi-saarten läheisuudessä, jossa pääsi sitten snorklaamaan sekä PhiPhi saarella käynti.
Ensimmäinen snorklaus oli todella suuri pettymys! Veden alla ei näkynyt mitään, lilluimme vaan vedessä oikein tietämättä että mitä nyt.. Olinkin päättänyt seuraavan pysähdyksen ajaksi jäädä tukialukselle ottamaan aurinkoa, mutta onneksi muutin mieleni! Seuraava kohde nimittäin oli juuri sitä mitä olin snorklaukselta ajatellutkin; lämmintä, kirkasta vettä ja suora näkyvyys pohjaan asti. Miljoonittain erilaisia kaloja ja  upea koralli pohja!! Oli uskomaton tunne sukeltaa kun ympärillä pyöri toinen toistaan upeampia kaloja!3 kommenttia:

 1. On kyllä niin mahtavia kuvia! <3 Matkakuume vain nousee nousemistaan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oi, Turkkiin olisi ihanaa päästä! Taitaa kyllä meidänkin reissut olla nyt hetkeksi tehty..

   Poista
  2. No niin ois.. Saa nähdä, ollaanko mekään menossa. Haaveilla saa aina. :)

   Poista