lauantai 2. maaliskuuta 2013

Kurkista ihon alle


Ihanaa viikonloppua muruset! Toivotaan, että nämä ovat viimeiset kovemmat pakkaset ja pian saataisiin nauttia keväisemmästä ilmasta, josta jo maistiaisia tuossa muutamana päivänä saatiinkin!
Mies lähti eilen Saksaan jalkapallo-reissulle ja minä puolestani suuntaan maalle, lapsuudenkotiini viettämään mamin synttäreitä.

Varsinaisen postauksen aiheeseen; vietimme viime viikolla vapaapäivää Heurekassa.  Ja mikä meitä siellä erityisesti kiinnosti oli parasta aikaa meneillään oleva Body Worlds-näyttely.
Body Worlds on ainutlaatuinen näyttely ihmisen anatomiasta, fysiologiasta ja terveydestä. Se on kiertänyt ympäri maailmaa ja vihdoin se on nähtävillä, ensimmäistä kertaa myös Suomessa!

Alla oleva teksti on lainattu Heurekan sivuilta:

"Body Worlds on saksalaisen tohtori Gunther von Hagensin luoma näyttelykokonaisuus, jossa aidot plastinoidut ihmisruumiit ja elimet mahdollistavat ainutlaatuisen tavan tutustua ihmisen anatomiaan. Von Hagensin keksimässä plastinointimenetelmässä ruumiin nesteet ja rasvat korvataan nestemäisillä muoveilla, jolloin näytteitä voidaan säilöä lääketieteen opetusta varten. Body Worlds -näyttelyssä ihmiskeho on esitelty myös taiteen ja muotojen näkökulmasta.
Kaikki Body Worlds -näyttelyssä esillä olevat ruumiit on lahjoitettu tieteen käyttöön lisäämään ihmisten ymmärrystä ihmiskehon monimuotoisuudesta."

Mikäli vain mahdollista niin suosittelen näyttelyä ihan jokaiselle! Heurekan sivuilla suositellaan kuitenkin alle 8-vuotiaita tutustumaan näyttelyyn aikuisen seurassa.
Erittäin mielenkiintoinen ja silmiä avaava kokonaisuus. Esillä esimerkiksi terveet keuhkot, tupakoitsijan keuhkot sekä lopuksi keuhkot, joissa oli jo keuhkosyöpä.
Itseäni hieman järkytti myös nähdä sikiöitä eri raskausviikoilla. Sekä äiti, jonka vatsassa oli muistaakseni 30.raskausviikolla ollut vauva. Toisaalta mielenkiintoista, mutta pakosti mieleen tuli kysymyksiä mitä näille ihmisille on käynyt ja mikä heidän kohtalonsa/elämän tarinansa on ollut.

Valokuvaus näyttelyssä oli valitettavasti kielletty, mutta googleen kuvahaun kautta ja hakusanaksi body worlds, niin saa näkyville näyttelyssä mukana olleita ruumiita. En viitsi näitä kuvia tänne blogiin kopioida tekijänoikeudellisista syistä, mutta jos vaan kiinnostus heräsi niin kehoitan katsomaan noita kuvia ja ennenkaikkea paikanpäälle menemistä!

Lisätietoa www.heureka.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti