maanantai 1. huhtikuuta 2013

Rakenneultraääni

Huh, että tämä pääsiäisen aika onkin ollut yllättävän kiireistä! :) Aloin itseasiassa tätä postausta näppäilemään jo eilen, tarkoituksena oli saada se julkaistuakin ennen vieraiden tuloa..toisin kuitenkin kävi!
Ihanien vieraiden lisäksi ollaan tehty ruokaa yhdessä pitkän kaavan mukaan, nautittu olosta ja ulkoiltu! Pääsiäiseen kuuluu ehdottomasti lammas, jonka valmistusta tänä vuonna kokeiltiinkin ensimmäistä kertaa ihan itse, onnistunein tuloksin! ;)

Nyt kuitenkin takaisin viime viikon kuulumisiin jolloin kävimme rakenneultraäänessä. Viikkoja tuolloin oli kertynyt 18+6. Halusin tässäkin tutkimuksessa käydä yksityisellä, Varsinais-Suomen lääkäripalvelun naistentautien ja synnytyksien erikoislääkäri Jussi Savonlahden vastaanotolla vaikka meillä on tulossa aika myös äityspolille.
Saimme taas aivan valtavasti mielenkiintoista informaatiota. Itselläni oli lista kysymyksiä mielessä, mutten yhtäkään niistä ehtinyt kysyä vaan Savonlahti tutkimusta tehdessään samalla kertoi vastauksen niihin ja moniin moniin muihin asioihin. Saimme myös koko 30 min vastaanottoajan katsella ja tutkailla Miniä ruudulta < 3
Valitettavasti kunnallisella puolella käynnit olen itse ainakin kokenut hätäisiksi, hyvä jos 5min ajan niskaturvotusultrassa saimme vauvaamme ihailla.

Rakenneultrassa tosiaan keskityttiin tutkailemaan sikiön rakenteita, jotka kaikki olivat onneksi normaalit! Mini painaa tällä hetkellä n. 263grammaa ja allaolevan kaavion mukaan kulkee keskikäyrällä :)
Pääsimme kurkkaamaan Miniä myös 4D-ohjelmalla. Aika hurjaltahan tuo näyttää :)
Tässä kuvassa nähtiin ehjä ylähuuli, joten huulihalkion riski voidaan myös poissulkea! Oli sanoinkuvaamattoman mahtava tunne päästä tuota pientä ihmisen alkua ruudulta katselemaan < 3 Varsin luinen ja ruipeloisen oloinenhan se vielä on, mutta kuitenkin aivan oikea ihminen. Näimme pienet raajat, sormineen ja varpaineen.. Ultraäänen jälkeen juttelimmekin mieheni kanssa miten lämmin tunne vatsassa ja sydämessä tulvahti pitkin tutkimusta.

Saimme tietää, omasta toiveestamme myös vauvan sukupuolen!! ;)
Varmasti tulevaisuudessa kun ostamme ensimmäisiä vaatteita ja tekstiilejä asia paljastuu tälläkin, mutta mites on pidetäänkö asia vielä toistaiseksi salaisuutena vai haluatteko tekin tietää heti kumpi sieltä oikein onkaan tulossa..? :)

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hihhii! :) En taitaisi saada salaisuutena pidettyäkään!

   Poista
 2. Todellakin halutaan tietää! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun siellä on muitakin malttamattomia kuin vain minä :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ihmiselämän yksi uskomattomimmista asioista! <3

   Poista
  2. Älä muuta sano. <3 pienenpieni ihmisentaimi siellä kasvaa ja kehittyy.

   Poista
 4. Ihanaa, ehdottomasti haluan tietää :))! Olis kivaa että tekisit postauksen siitä, kuinka tapasit miehesi kanssa :) ja en tiedä muistanko oikein, että asuisitte raaseporissa? :) vai Missäpäin Suomea? Kaikkea hyvää odotuksellenne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi anonyymi.
   Enemmistö on ehdottomasti tuon salaisuuden paljastamisen kannalla, joten enköhän asian täällä pian kerro! :)
   Etelä-Suomessa asumme, Turun seudulla..sen tarkempaa lokaatiota en ole täällä tainnut kertoakaan..

   Poista
  2. Joo, kerrot sitten kun itse olet siihen valmis :) ja siitä vain ajattelin, ku johonkin vastasit että parasta kotiseudussasi on Fiskars :) kun tuo siellä raaseporissa on :) ja itse asun täällä myös .

   Poista
  3. Aivan, siinä taidettiin kysyä mitä nähtävyyttä katsomaan vieraasi veisit.. Hieman meni kaupungin rajojen ulkopuolelle tosiaan, mutta suht lähelle kuitenkin ;) Fiskars on kaunista aluetta!

   Poista
 5. Oma lapsi on kyllä maailman ihanin asia. Meillä poika "jo" 7v, mutta muistan kyllä vauva-ajan sen ihanuuksineen ja haasteineen. Tuntuu, että elämässä on sisältöä, kun oma pikkumies,joka näsäviisastelee äidilleen;) Lapsi on kasvattanut minua myös ihmisenä paljon, hyvin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana viesti! Tämä vuokralainen on kyllä jo masussa asuessaan vaikuttanut meidän elämään valtaisasti! AIvan varmasti tämä on itselle myös kasvun paikka ihmisenä! Minä olen varsinkin ollut aina hyvin itsenäinen ja päättäväinen oman elämäni suhteen ja tehnyt melkein aina oman pääni ja tahtoni mukaan :)

   Poista
 6. Ihana pienokainen siellä! Siskoni sai 4 kk sitten pojan, ja oma vauvakuumekin on kyllä sen myötä noussut! :)

  VastaaPoista
 7. Voi mikä ihana pikkuinen lähipiirissäsi varmasti onkaan! Voi muistissa kyllä on tuo "pahin" vauvakuumeilun aika itsellänikin ;)

  VastaaPoista
 8. Sielä hän on <3 Lapset on ovat kyllä yksi elämän rikkauksista <3

  VastaaPoista