perjantai 17. toukokuuta 2013

Emmaljunga -edge duo VS Teutonia - elegance

Toissaviikkoiselta kierrokselta lastentarvikeliikkeisiin jäi mieleen oikeastaan kaksi vaihtoehtoa; Emmaljungan -Edge Duo ja TeutoniaElegance. Ihan helppoa ei näidenkään valinta ollut huhhuh että voi oikeasti lastenvaunujen valinta olla vaikeaa! Tunsin itseni todella tietämättömäksi ja tumpeloksi myyjän esitellessä meille eri vaihtoehtoja ja selittäessä ominaisuuksista sekä lisävarusteista :) Onneksi sentään teidän kommenttien perusteella osastin muutaman fiksunkin kysymyksen esittää!

Miehelle totesinkin, että autokauppaan kävellessäni tietäisin tasantarkkaan minkä merkkisen, mallisen, millä koneella ja sun muilla varusteilla autoni haluaisin, mutta vaunuista minulla ei ole hajuakaan :))
Muutama ominaisuus kuitenkin vaunujen osalta on itselleni kirkastunut kuten se, että haluan yhdistelmävaunut, kovalla kopalla. Tärkeää olisi, että vaunuilla pääsee liikkumaan monenlaisessa maastossa sekä huonommassakin kelissä.. Meidän lenkit suuntautuvat lähinnä asfaltille ja hiekkateille. Kaupunkikäytössä nämä eivät tosin parhaat mahdolliset ole, mutta se nyt ei muutenkaan näiden vaunujen pääasiallinen käyttötarkoitus olekaan vaan juuri ulkoilu ja lenkkeily. Kaupungille voi sitten ostaa erikseen näppärät matkarattaat.

                                                                    Teutonia - Elegance


Eikä tämä vaikeus tähän vielä lopu! Sävyvaihtoehtojakin kun on ainakin miljoon :)  En ollut jotenkaan osannut aikaisemmin ajatellakaan muita sävyjä kuin tummansinisiä..mitäpäs muutakaan ;)
Mutta nyt täytyy sanoa, että hitsin hyvältä näyttävät myös ruskea, beige/hiekka tai valkoinen! Puhumattakaan valkoisesta keinonahasta!! Kaikki nämä sävyjä, jotka minua miellyttävät niin pukeutumisessa kuin sisustamisessakin :)
(brown olisi miehen suosikki!)


          Emmaljunga - Edge Duo


Tuntuu, että tällä hetkellä olen taas aivan täynnä ihmetelyä ja kysymyksiä?! Ja sitten taas toisaalta haluaisin jo tehdä ostopäätöksen ja päästä työntelemään sekä mallailemaan vaunuja meidän pihalla hih!  Olen myös joissain tilanteissa maailman huonoin tekemään päätöksia; yhdessä hetkessä päädyn Teutonioihin, jotta taas hetken kuluttua voin pyörtää päätökseni ja ilmoittaa meille tulevankin Emmaljungat :D

Tässä on myös pientä vastakkainasettelua ilmassa, itse jotenkin kuitenkin tykkään noista Emmaljungista enemmän (erityisesti valkoisista keinonahkaisista!) kun taas mies tuntuu kääntyvän Teutonioiden puoleen! Oli jostain kuullut niiden olevan vaunumaailman audeja hih Audimies mikä audimies ;)

Onko siellä ruudun takana kokemuksia näistä kyseisistä vaunuista?

Oikein aurinkoista viikonlopun alkua!!

15 kommenttia:

 1. ei ole omakohtaista kokemusta, mutta emmaljungan keinonahassa on hirveästi laadullisia ongelmia (kannattaa googlettaa).
  ihan muutaman kuukauden jälkeen saattaa tulla mustia homemaisia pisteitä (olikohan joku saanut vastaukseksi mustahomeen), pakkasella halkeilee, kellastuu valkoinen.
  Elegancet on kyllä kauniit kopan kanssa, mutta koppaosaa on käytössä noin 7kk tms ja sitten istuinosa muutaman vuoden-ehkä vertailisin vielä kummassa on pidempi makuutila koska taaperotkin nukkuu vielä usein rattaissa, ja miettisin että miten ahkerasti kuraisen puistohetken jälkeen jaksaa putsailla vaunuja (juuri tuo keinonahka)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noista keinonahan ongelmista olen lukenutkin ja vaikka ne omaa silmiäni niin kovasti hivelevätkin niin tuskin niihin päädymme. Kankaisissakin kun paljon miellyttäviä vaihtoehtoja löytyy!
   Keinonahka on siinä mielessä loistava materiaali, että sen puhdistus olisi helppoa. Enkä usko valkoisen värin loppupeleissä olevan sen arempi kuin muidenkaan. Olen nimittäin nähnyt kurakeleillä varsin kauheassa kunnossa olevia mustia ja sinisiäkin vaunuja ;) Omasta puolesta voin sanoa, että jaksaisin niitä kyllä hinkata hih!

   mutta etsinnät ja vertailut jatkuvat edelleen :) Kiitos paljon jälleen kerran kommentistasi! Ihanaa kun joku jaksaa neuvoa ja herättää kysymyksiä, joita en muuten varmasti tulisi miettineeksikään!

   Poista
  2. Jaksaa varmasti hinkata, mutta valkoisessa pinttymät näkyy helpommin, ja kankaiset taas voi tarvittaessa heittää pesukoneeseen jolloin itse ei tarvitse hinkkailla :)

   Poista
 2. Itse suosittelen harkitsemaan vielä sellaisiakin vaunuja joissa on kääntyvät etupyörät... En tosin tiedä onko noissa kyseisissä malleissa mutta nimenomaan lenkkeillessä ja kaupoilla ne ovat kyllä kätevät.. :) Molemmat merkit on todettu täällä kestäväksi ja laadukkaiksi, enemmänkin siis makukysymys ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin noihin Emmaljungan yhdistelmiin on saatavilla kääntyvät etupyörät, riippuu minkä rungon valitsee..Teutonioista en mene takuuseen, jotenkin kuitenkin muistelisin niihinkin ne saavan.

   Oletko kokenut kääntyvät etupyörät hyviksi myös lenkkeillessä? Tästä asiasta kun olen saanut varsin monenlaisia mielipiteitä :) Monet suosivat lenkeillä ja varsinkin jos maasto on vaihtelevaa niin ei-kääntyviä hmmm! Kaupoilla ja ahtaissa tiloissa ovat varmasti todella hyödyllinen ominaisuus..

   Poista
 3. Nättejä on! :) itse olen myös niiden kääntyvien etupyörien puolestapuhuja. Siis sellaisten, jotka saa myös lukittua. Ovat miljoona kertaa kätevämmät, kun molemmat on kokeiltu..

  VastaaPoista
 4. Totta, lenkkeillessä on hyvä jos pyörät ovat sellaiset että ne saa lukittua! Varsinkin talvella lumessa on huomattavasti helpompi edetä kun pyörät eivät käänny. Itse lenkkeilen paljon ja tykkään kun pyörät kääntyy, varsinkin kun reittini ovat aika mutkaisia ja mäkisiä :) Suoralla lukitus pyörissä taas on kohdallaan. Makuasia.

  Ahtaissa tiloissa hermot menisivät nopeasti ainakin minulla jos pyöriä ei saisi kääntymään vaan pitäisi ns nostella vaunua suunnan vaihtamiseksi..siksi kaupungilla ja reissussa kääntyvät on ehdottomat mulla :) onneksi nykyään löytyy jokaiselle jotakin ja kokeilemalla selviää mikä on hyvä. Itsekin aikoinaan otin jopa pieniä hölkkäaskelia vaunukaupoilla kun pohdittiin hyviä vaunuja lenkkikäyttöön..oli varmasti hyvä näky :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhii, "hölkkäaskelia" ihana sinä! :) Kyllä tässä huomaa miten tarkkaa ja ennenkaikea tärkeästä asiasta tässä onkaan kyse!

   Poista
 5. ^^jos aie on ostaa kaupungille matkarattaat, minusta toiset on ihan hyvä olla isorenkaiset jolla pääsee talvellakin eteenpäin.
  jos taas yhdet kärryt riittäisi, niin itsekin suosittelisin kääntyväpyöräisiä heittoaisalla (teutonialla mm beyou), jolloin talveksi saisi isot pyörät eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm tosiaan saatiin aika hyvä tarjous, johon nuo matkarattaat sisältyisi.. Tällä htekellä olen sitä mieltä, että "päävaunut" meillä olisi isorenkaiset ja nimenomaan kunnolliset ja sitten nuo matkarattaat toimittaisivat "cityrattaiden" virkaa.. Saa nähdä mitä mieltä asiasta olen ensiviikolla ;)

   Poista
 6. Jos nyt ostaisin vaunut niin ostaisin bugaboon donkeyt. Isot etupyörät saa lukitua vaunulenkeillä. Kaupungillakin vaunuilla pääsee näppärästi. Nää on kyllä mun hankintalistalla jos joskus toinen lapsi siunaantuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, nuo bugaboot ovatkin aivan ihanat! Olen tosin muutamalta käyttäjältä kuullut niiden olevan enemmän kaupunki käyttöön soveltuvammat ja hinta niissä on aika korkea.. Sanoisin kuitenkin, että ovat MELKEIN täydelliset! ;)

   Poista
 7. Meillä on Emmaljungan yhdistelmävaunut valkoisella keinonahalla. Ovat nyt käytössä jo toisella lapsella enkä voisi olla tyytyväisempi valintaamme. Keinonahka on tosiaan helppo pitää puhtaana ja vaunut näyttävät uusilta vieläkin. Jos nyt olisin ostamassa vaunuja, ostaisin todennäköisesti samat. :) Hinta aluksi hirvitti, mutta ovat kyllä ahkeran käytön myötä maksaneet itsensä takaisin. Kulkevat hyvin monenlaisessa maastossa. Huonoa sanottavaa on vaikea keksiä, mutta niin kuin totesitkin, ison kokonsa puolesta eivät ole kaupungilla kätevät. Siinäkin on kyllä puolensa, vaunukoppa on ainakin meillä ollut pitkään käytössä kun se on niin tilava. Materiaalista vielä: itsekin olen kuullut huonompia kokemuksia siitä (esim. Aniinan blogissa: http://kideblogi.fi/aniina/apua-tarvitaan/), mutta meidän vaunuissa ei ole nahassa mitään tällaista ilmennyt. Meidän vaunuissa ei ole kääntyviä etupyöriä, mutta varmasti kätevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Nuo valkoiset emmaljungat ovat kyllä niin tyylikkäät ja klassiset! Kiva kuulla myös postiivisia kokemuksia niistä..Harmi vain, että niiden osto taitaa olla aikamoista onnen kauppaa. Harmittavaista todella jos omalle kohdalle osuisi maanantaikappale :/
   Pitääkin mennä heti tutustumaan linkkaamaasi blogiin!

   Poista
 8. Liity facebookissa ryhmään emmaljunga kirppis. Sieltä löytyy paljob tietoa ja hoito ohjeita ja saa edullisesti lähes uusia vaunuja joita käytetty muutama kerta. Meillä emmaljungat ilmakumeilla ja pelittää kyllä kaupoissa ja lenkillä mallina on city cross johon vaihdettu ilmakumit. :)

  VastaaPoista