tiistai 4. kesäkuuta 2013

Stokke Sleepi

Sainpa hyvän aasinsillan tähän postaukseen tämänpäiväisestä Iltalehden artikkelista.. Britit nimittäin jutun mukaan ihmettelevät miksi suomalaisvauvat nukkuvat pahvilaatikoissa. ( http://www.iltalehti.fi/perhe/2013060417106242_pr.shtml )

Täytyypä tunnustaa, että itsellenikin tämä pahvilaatikossa nukuttaminen tuli täytenä yllätyksenä! Haimme viime viikolla äitiyspakkauksen ja kummastelin äidilleni sen pohjalla olevaa patjaa, hän sitten valaisi minua asiassa hieman :) Olen itsekin alkutaipaleeni ensimmäiset yöt viettänyt kuulemma tässä pahvilaatikossa!

Pakkauksen saaminen itsessään oli toki jännittävää ja vierähtipä siinä aikaa kun sitä iltaisella miehen kanssa tutkittiin. Pakko kuitenkin todeta sen olleen ehkä pienoinen pettymyskin..Hyödyllistä paljon joo, mutta paljon myös sellaista mitä en tule pojallemme missään nimessä käyttämään. Mitä mieltä te olette äityspakkauksesta?

Lastentarvike liikkeestä saimmekin melkein kaiken tarpeellisen Minille jo hankittua (en ole saanut niistä vieläkään postausta kirjoitettua, pahoittelen!)
Eräs isompi hankinta kuitenkin vielä puuttuu! Nimittäin sänky! Ei, en siis aio äitiyspakkauksen laatikkoa sänkynä käyttää vaikka se yleistä taitaakin olla :) Vaan minulla on mielessä aivan toisenlainen pesä rakkaalle...Kyllä tässäkin valintamme kohdistuu Stokken tuotteeseen, tarkemmin Stokke Sleepi Mini-sänkyyn. Ihastuin tuohon pyöreään muotoon heti alkuunsa! Plussaa myös alla olevista pyöristä, jolloin sänkyä on helppo kuljettaa huoneesta toiseen. 

Jatkopaloilla sänkyä saa myöhemmin kasvatettua enemmän pinnasänkymäisemmäksi. Stokken mukaan sänkyä saa jatkettua aina 5-7-vuotiaan tarpeisiin asti, mutta mielestäni se on liian vauvasänkymäinen/pinnasänkymäinen tuon ikäiselle.. Ja saahan tuosta sitten tehtyä myöhemmin vaikkapa kaksi tuolia, joten käyttöä löytyy varmasti pitkäksi aikaa!

Tässä vielä Stokken sivuilta tarkempi kuva sängyn käyttö mahdollisuuksista:


Olisin taas kiitollinen mikäli sieltä puolen ruutua löytyisi kokemuksia/mielipiteitä tästä sängystä jaettavaksi?
Muutenkin olisin utelias kuulemaan missä te alkuun ja myöhemminkin rakkauspakkaustanne nukutitte?

10 kommenttia:

 1. Meillä on ikeasta joskus 2007 keskimmäiselle ostettu soikea pinnis; on meillä kahdella tytöllä käytetty. Saa myös pinnoja irti niin taapero pääsee itse pois sängystä. En käsitä miksei tätä enää myydä :) minusta ehkä mini on rahanhukkaa, käyttöikä on pieni. Sensijan ehkä nyt ostaisin sellaisen "kangaskeinun" kattoon kiinni (etsin nimen myöhemmin, känny) minkä sisään äplaatikko laitetaan, siinä olisi kiva keinutella vauvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että teillä toiminut tuo Ikean pinnaäsänky! Itse olen siitä kuullut liikaa negatiivista palautetta, jotta edes harkitsisin sitä vaihtoehtona. Tuo Stokke (kuten varmasti monet muutkin sängyt) kestää sitten tulevillekin pienokaisille :) Perustelen sen hankintaa myös jälleenmyyntiarvon säilymisellä!
   Plus tietenkin se kaunis ulkonäkö ;)

   Poista
 2. http://cdn.blocket.com/static/0/images_full/44/4443346613.jpg meidän sänky on siis tälläinen, ja tätä ei ole moneen vuoteen enää valmistettu. kiva muotoilu (tyttöjen huoneessa on valkoista+puuta muutenkin) ja sopiva hinta, sillä tytöt on nukkuneet meidän välissä ensimmäiset pari vuotta..
  http://www.uinua.com/ ja tää on se mitä tarkoitin, itse korvaisin sen miniosan tälläisellä keinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivan näköinen tuokin! Pyöriä siinä ei taida olla alla? Mikiköhän tätä ei enää valmisteta?

   Poista
 3. Meillä myös tuo Stokken pinnavuode on aikalailla kärjessä tällä hetkellä "pinnavuodevertailussa". Uudessa kodissa ei ole portaita, joten tuo huoneesta toiseen rullailu on vain yksi loistavista ominaisuuksista, joiden perään olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo alla olevat pyörät ovat tosiaan yksi loistava ominaisuus monien muiden joukossa! Tuohan on helppo kuljettaa vaikka takapihalle lämpimänä kesäpäivänä!
   Mitä enemmän asiaa tutkailen ja vertailen sekä muiden kanssa keskustelen niin yhä varmempi olen, että tuo meille kotiutuu!

   Poista
 4. Minusta tuo näyttää kivalta ja sängyn monipuolisuus on kiva. Ei sillä, että kokemusta näin lapsettomalla olisi, mutta noin kuvien perusteella.

  Minä olen nukkunut myös ensimmäiset yöni laatikossa,käsittääkseni aika moni meistä on. Sanoinkin miehelle, että jos toivottavasti joskus vain saamme lapsia, niin kyllä yksi yö on nukuttava laatikossa vaikka kaikki olisi valmiina. Tämä siksi, että kummatkin vanhemmat ovat laatikossa öitä viettäneet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä minullakaan kokemusta ole ennestään :) mutta kivalta ja monipuoliselta tosiaan vaikuttaa. Ja ennenkaikkea laadukkaalta!

   Jossakin lehdessä näin miten upeiksi äidit olivat noita laatikoita muokanneet! Harmi ettei omat omelijan taitoni tai kärsivällisyys moiseen koskaan riittäisi :)

   Poista
 5. Miten toi äitiyspakkaus oli pettymys? :) koska tulee kotipostaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävyt eivät kauheasti olleet mieleeni.. Odotin muutenkin pakkauksen sisältävän enemmän vaatteiden lisäksi käytännön kannalta hyödyllisiä tavaroita..Ehkä omat odotukseni olivat virhelliset :)

   Kotipostaus edelleen luonnoksissa :)) En vain saa siitä muokattua mieleistäni.. Koti on kuitenkin sen verran henkilökohtainen paikka, että rajaamisen ja yleisin linjan minkä verran haluan edes täällä näyttää kanssa on vielä pohdittavaa!

   Poista