torstai 27. kesäkuuta 2013

Te kysyitte, minä vastaan!
MINÄ

K: Minkä ikäinen olet?
V: Täytän syksyllä 27

K: Mikä on kotikaupunkisi?
K: Missäpäin Suomea asutte ja millaisessa asunnossa? 
V: Ihan tarkkaa lokaatiota en ole blogissani paljastanut vaikka sen täältä varmasti pystyy päättelemäänkin jos vain tietää hoodit :) mutta Etelä-Suomessa Turun seudulla, omakotitalossa hieman kaupungin keskustan ulkopuolella.

K: Oot tosi hyvässä kunnossa, treenaatko säännöllisesti?
V: En ole nyt vuoteen omistanut salikorttia, joskus kävin salilla ja ryhmäliikunta tunneilla. Nykyään pyrin katsomaan mitä syön ja lenkkeilemään säännöllisesti.

K: Minkä pituinen olet?
V: About 162cm

K: Minua kiinnostaisi miten päätit aloittaa bloggauksen?
V: Olin pitkään lukenut muiden blogeja ja mielestäni homma näytti varsin hauskalta. Usein myös huomasin miettiväni mahdollisia postaus ideoita ja ajattelevani, että tästä olisi hauska kirjoittaa omaan blogiin jos sellainen olisi :) Pystyn myös blogin kautta näyttämään meidän arkea ja kuulumisia sekä kuvia vanhemmilleni jotka asuvat hieman kauempana.

K: Onko sinulla sisaruksia?
V: Olen ainut lapsi :)

K: Miten koiran hankinta? 
V: Siirtyy valitettavasti tulevaisuuteen

K: Minkä ikäisenä muutit pois kotoa?
V: Olisinkohan ollut 20v

K: Millaisia ihmisiä arvostat?
V: Rehellisiä ja luotettavia ennenkaikkea. Arvostan sitä, että jokainen on omanlaisensa, liian monet kun yrittävät esittää aivan jotain muuta. Minusta on hienoa jos uskaltaa sanoa oman mielipiteensä, perustella sen ja pysyä sanojensa takana vaikka muut olisivat aivan eri mieltä. Tunneälykkäitä ihmisiä, jotka osaavat ottaa toisetkin huomioon eivätkä vain vouhota sen oman navan ympärillä.Arvostan myös fiksuja, käytöstavat sekä keskustelun jalon taidon omaavia henkilöitä. Ei ihmisen tarvitse olla nero tai kirjaviisas ollakseen monipuolisesti sivistynyt ja sosiaalisesti lahjakas.
Lisäksi arvostan ihmisissä tervettä itsetuntoa ja positiivista luonnetta.
Arvostan ihmisiä, jotka ovat elämässään selvinneet hankalista ja kovistakin asioista.

K: Elätkö ekologisesti?
V: Osittain ainakin; kierrätän paperit, lasit metallit yms Pyrin ostamaan luomua ja lähellä tuotettua.. Tosin aiheesta minulla on  vielä paljon oppimista. Mies on meillä se ekologisempi, mutta olen oppinut häneltä paljon :)

K: Millainen olisi sun unelma että elämäsi olisi 5 vuoden kuluttua?
K: Millaisia unelmia sinulla on tulevaisuudelle
V: Minusta tuntuu, että elän tällä hetkellä jo unelmaani < 3  
5 vuoden kuluttua toivon, että Minillä olisi sisko tai veli. Asuisimme ehkä hieman isommassa asunnossa. Olisin opiskellut hieman lisää ja työskentelisin omalla vastaanotolla. Ennenkaikkea toivon, että olisimme onnellisia ja terveitä.

K: Miten kuvailisit tyyliäsi?
V: Moni sanoisi tyyliäni varmasti tylsäksi :) Tykkään pukeutua kauluspaitoihin ja kynähameisiin. Muutenkin olen enemmän hame/mekkonaisia kuin niinkään farkkujen käyttäjä. Vaatekaapistani löytyy oikeastaan vain muutamaa sävyä; mustaa, valkoista, nudea, beigeä ja navya. Ei siis mitään räikeää tai kovinkaan värikästä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta :) Rakastan myöskin korkokenkiä. En ostele uusia vaatteita viikottain vaan mieluummin satsaan laadukkaisiin ja kestäviin yksilöihin. Tyylini on aika klassinen siis.

K: Onko lempivaatteita tai -asusteita jne?
V: Kotoisammaksi oloni tunnen tosiaan kauluspaidan ja kynähameen yhdistelmässä...Lempparivaatteeni tällä hetkellä on ehdottomasti Henry Lloydin -Hailey dress. Lemppariasusteisiin taas lukeutuu varmastikin LV:n laukkuni! Helmet taas eksyvät melkein aina korupuolelta päälleni, joko kaulalle, korviin tai ranteeseen :)

K: Millainen luonne sinulla on?
V: Hmm itseään on aina niin kovin vaikea luonnehtia :) Olen varsin kriittinen ainakin itseäni kohtaan ja minulla on usein aika suuret vaatimukset :) Tavoittelen helposti täydellisyyttä pienissä yksityiskohdissakin..Otin tähän otteita luonnehoroskoopistani vaikka en horoskooppeihin uskokaan, mutta tämä osui monessa kohtaa lähelle totuutta ;) 
"Vaikka Neitsytnainen on ujo ja vaikuttaa melko sävyisältä, hän on hyvin päättäväinen ja rohkea. Hän on usein rehellinen töykeyteen saakka ja hän tietää tarkkaan, mitä haluaa elämältä. Etsiessään omaa tyydytystään Neitsytnainen on valmis katkaisemaan monia siteitä melko tylystikin.
Neitsyen tunteet ovat voimakkaat, mutta hänen voi olla vaikea näyttää niitä, sillä hän haluaa kuunnella järkensä ääntä päätöksiä tehdessään. Omiin vaistoihinsa luottaminen voi tuntua hänestä vaikealta."

Olen aika sosiaalinen ja ystävällinen, tykkäänkin tutustua uusiin ihmisiin, mutta lähelleni päästän vain harvat ja valitut. Perhe on minulle kaikki kaikessa ja olen valmis tekemään perheeni ja kodin eteen kaikkeni. 

TYÖ & OPISKELUT

K: Kertoisitko miten opiskelit ja päädyit alalle?
K: Mikä olet koulutukseltasi? 
K: Oliko alan valinta itsestään selvyys? 
V: Olen sairaanhoitaja ja valmistuin Laureasta reilu vuosi sitten. Opiskelin 4 vuotta sen 3,5 vuoden sijaan, sillä tein viimeisen vuoden syventävät opinnot sekä psykiatrian että somatiikan puolelta. Alun alkaen minusta piti tulla kätilö tai terveydenhoitaja ja psykiatria oli vihoviimeinen suuntaus johon olin kuvitellut päätyväni :) Huomasin kuitenkin opintojen aikana harjoitteluiden kautta ettei se kätilön työ vastannutkaan ihan sitä mitä halusin. Toisen vuoden jälkeen päädyin kesätöihin yksityiseen mielenterveyskuntoutujien hoitokotiin, josta kiinnostukseni psykiatriaa kohtaan syttyi. Sen jälkeen teinkin kaikki harjoitteluni psykiatrian parissa, lähinnä avopuolella, mutta tein töitä myös psykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla. 

K: Missä kaupungissa opiskelit?
V: Lohjalla

K: Oletko sh vai lh?
V: Sairaanhoitaja

K: Koetko työn psykiatrian parissa erityisen raskaana?
V: Omalla kohdallani en koe. En ota asioita henkilökohtaisesti tai omille harteilleni kannettavaksi vaan töiden jälkeen suljettuani työpaikan oven nollaan myös ajatukseni :) Meillä on myös aivan mahtava työporukka ja esimiehet, jotka auttaa jaksamisessa ja tuen antamisessa.

MINI

K: Onko nimiä mietitty jo pienelle? 
K: Onko vauvalle jo nimi tiedossa?
V: Kyllä meillä taitaa olla jo nimi valittuna ;) Muutokset ovat tietysti aina mahdollisia, mutta tällä hetkellä emme kumpikaan osaa muuta vaihtoehtoa edes miettiä!

K: Oliko raskaus suunniteltu vain iloinen yllätys?
K: Oliko vauva pitkä aikainen haave?
V: Raskaus oli suuniteltu ja vauva molemmilla pitkäaikainen haave < 3

K: Onko ollut paljon pahoinvointia nyt raskausaikana?
V: En ole kärsinyt pahoinvoinnista lainkaan!

K: Mitä odotat pienen ihmeen tultua maailmaan?
V: Apua, onpa vaikea kysymys! Odotan sitä maailman parhainta tunnetta; äidinrakkautta, suojelunhalua, hellyyttä. Perheemme saa yhden jäsenen lisää, olemme paitsi mies ja nainen niin myös äiti ja isä! Parisuhde tietysti vaatii enemmän töitä vauvan tultua. Uskon myös kasvavani valtavasti ihmisenä äityden myötä ja tiettyjen luonteenpiirteideni "pehmenevän" :) Varmasti myös oma ajatusmaailma muuttuu..

K: Oletko miettinyt kenestä tulee lapsen kummeja?
V: Olemme keskutelleet asiasta, mutta päätöksiä suuntaan tai toiseen emme vielä ole tehneet.


Aivan valtaisa kiitos kaikille kysymyksensä jättäneille!! Tätä postausta oli todella hauska toteuttaa :) Toivottavasti vastauksissa ei suurempia kömmähdyksiä/kummallisuuksia ole, sillä en ehdi oikolukea tekstiä syvemmin ennen sen julkaisua :) 
 Kotipostaukseen liittyvät toiveet jätin pois, sellainen on kyllä tulossa kunhan vain saadaan muutama huonekalu vielä ostettua ja kaikki omille paikoilleen... Puolisooni liittyviin kysymyksiin jätin myös tarkoituksella vastaamatta, sillä en ole häntä sen kummemmin halunnut tänne blogin puolelle tuoda.

12 kommenttia:

 1. Tämmöisiä on kiva lukea, kun pääsee näkemään hieman eri näkökulmasta bloggaajaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!! Itsekin tykkäsin tämän väsäämisestä :) Vähän erilaista sisältöä tosiaan blogiin!

   Poista
 2. Kiitos tästä, oli kiva lukea! :) hassua, täällä myös ylsi joka on käynyt Lohjalla Laureassa, mutta aloitin vasta 2 vuotta sitten syksyllä :) asuitko opiskeluaikana Lohjalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauska sattuma, kiva kun olet löytänyt tiesi blogiini! Asuin alkuun Lohjalla kyllä.

   Poista
 3. Kiperiä kysymyksiä hyvillä vastauksilla! Minäkin opin uutta, näitä on aina kiva lukea <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos kivasta postauksesta, tätä oli tosi kiva lukea! Joitain yhtäläisyyksiäkin löytyi. :)
  Aurinkoista viikon alkua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit ja onhan se kiva antaa itsestäänkin lukijoille jotain... Tällaisessa muodossa se on vielä suht helppoa :)

   Mahtavaa viikona alkua sinnekin!

   Poista
 5. Millaista kätilöksi työ sitten oli? Itse olen miettinyt sitä,joten olen kiinnostunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse työstä saisin aikaan niin laajan vastauksen, etten millään pysty sitä tähän kirjoittamaan. Enkä tosin ole paras edes vastaamaan, harjoitteluni kun kesti vain 8viikkoa. Olisiko sinulla jotain terkentavia kysymyksiä, joihin nimenomaan haluaisit vastauksen? Voisin koittaa näin sinua paremmin auttaa :)

   Omalla kohdallani ei kyse ollut niinkään etteikö työ olisi ollut kiinnostavaa, itseasiassa tämä jakso on ollut yksi parhaimmista harjoitteluistani, mutta jotenkin vaan itselleni tuli sellainen fiilis ettei tämä ole kuitenkaan sitä mitä minä haluan tehdä. En osaa tarkemmin asiaa perustella tai kuvailla, mutta päätin luottaa tuohon tunteeseen :)

   Poista
  2. Mitä kätilön harjoitteluajan jaksoosi sisältyi? Tunsiko työssään olevansa tärkeä? Olitko leikaussalissa mukana esim. keisarinleikkaus :)
   Siinä olisi ne kysymykset joihin ehkä eniten haluaisin vastauksen :)..

   Poista
  3. Jaksoon sisältyi oikeastaan kaikkea mahdollista mitä kätilön työhön liittyy. Sen lisäksi, että olin mukana synnytyksissä, työskentelin myös lapsivuodeosaston puolella äitin ja vauvojen kanssa!
   Osastolla oli myös muutama gynekologinen vuodepaikka, joten näin myös tätä puolta kätilön työstä.

   Kätilön työ on varsin haastavaa ja itsenäistä, mutta samalla todella antoisaa ja palkitsevaa. Itse ainakin tunsin itseni tärkeäksi. Harjoittelun edetessä sain paljon vastuuta ja suunnitella itse työvuoroni kulun omien potiladeni kohdalla. Tietysti ohjaaja oli aina tukenani ja tarvittaessa pystyin helposti kääntymään hänen puoleen.

   Sectioissa en ollut mukana.

   Poista