maanantai 21. lokakuuta 2013

Raskauden & synnytyksen jälkeinen palautuminen

Energistä alkavaa viikkoa!!

Pohdin pitkään, kirjoitanko edes koko alkavasta projektista, niin metsään viikonloppuna mentiin taas syömisten suhteen :) Herkkuja, herkkuja ja vielä kerran herkkuja!!
Olen kuitenkin jonkinlaista yhteenvetoa raskauden & synnytyksen jälkeisestä palautumisesta luvannut ja ehkäpä tämä elämäntaparemonttikin saisi hieman enemmän tuulta alleen kun asiasta tekee näinkin julkisen :)

Laitetaan nyt sitten ihan suoria lukujakin näkyviin :) Paino ennen raskautta oli 50,5kg ja viimeinen lukema ennen synnytystä on 61g eli reilut 10kg minulle raskausaikana kertyi.
Välillä vihasin, välillä rakastin vauvamahaani < 3 Ajatus siitä, että meidän pieni poika siellä kasvaa, sydämeni alla oli kaiken sen ähellyksen arvoista, vaikkakaan sitä loppuaikojen isoa vatsaa minulla ei ole ikävä! 

Synnytyksen jälkeen olo olikin aika mahtava! Vatsa pieneni ihan silmissä ja omat vaatteet mahtuivat päälle! Olisikohan ollut kolmantena päivänä synnytyksestä kun kävin puntarilla, lukema näytti tuolloin 55.8kg. Olin hieman pettynyt ettei enempää lähtenyt, olin kuitenkin kuullut miten jollain jäi kymmeniä kiloja sairaalaan!
Pikkuhiljaa se paino siitä kuitenkin ensimmäisen kuukauden aikana laski melkein lähtöpainoon! Raskaus ja synnytys kaikenkaikkiaan kuitenkin kohtelivat tätä mammaa varsin lempeästi :)

MUTTA! Kuullostiko jo liian hyvältä ollakseen totta?! Kuka ihme menikään minulle sanomaan, että imettäminen kuluttaa kaloreita samanverran kuin raskas hikijumppa ja että imettäessä voi syödä mitä tahansa.. Ei nimittäin pidä minun kohdallani paikkaansa!! Vaikka ensimmäisenä kuukautena paino palautuikin lähtötasolle niin nyt se on salakavalasti lähtenyt nousuunn hui! Tänään aamupainon ollessa 52,2kg.
Myönnetään, herkuteltua tässä on kyllä tullutkin. Kahvitteluiden yhteydessä on aina kakkua, pullaa, keksejä yms joita en normaalisti edes syö.. Karkitkaan eivät ole minulle ongelma, mutta suklaasta en pysty kieltäytymään! Sitä menisi montamonta levyä. Kollegani kerran neuvoi vaihtamaan oikein tummaan suklaaseen, sitä kun ei kuulemma pysty montaa palaa kerralla syömään. Minä ostin heti Lidlistä tumminta mahdollista, olisiko ollut 80% suklaata ja arvatkaa, söin koko pienen levyn kerralla! Että se siitä :))

Laitan tähän vielä muutaman kuvan kesältä 2012, tuo vartalo ja ennenkaikkea hyvä ja energinen olo joka minulle tuolloin oli on nyt tavoitteenani!

Lähden tässä projektissani myöskin varsin maltillisesti liikkeelle. Tarkoitus siis ei ole laihduttaa! Kun imettää niin laihduttamistahan ei edes suositella. Vaan tarkoituksenani on hieman tsekata mitä sitä tuleekaan syötyä ja muuttaa ruokavaliota terveellisempään suuntaan. Tuo ruokavalio on ensimmäinen prioriteetti, sen lisäksi tulee liikunnan lisääminen pikkuhiljaa.Aamuaerobiset tyhjällä vatsalla olisivat se minun juttuni, mutta Luukaksen kanssa vähän hankalasti toteutettavissa, mutta kunhan poika täyttää sen 3kk niin voidaan osallistua erilaisiin kerhoihin ja vauvajumppiin yms.. Näistä lisää sitten kun ovat ajankohtaisia.

Kyseessä on siis elämäntaparemontti ei laihdutuskuuri ja tarkoitus olisikin, että nämä opitut tavat jäisivät pysyväksi osaksi arkipäivää. Totaalikieltäytyjäksi minusta ei kuitenkaan ole enkä itseäni halua edes moisilla säännöillä kiduttaa, seurauksena olisi ainoastaan totaalirepsahdus ;) Näin ollen sallinkin itseni syödä suklaata silloin tällöin tai pitää viikossa herkkupäivän, kohtuus kuitenkin näissäkin!p.s Älkää ihmetelkö mikäli blogin ulkoasussa tapahtuu tälläviikolla kummia, haluan hieman muuttaa lay-outia ja säädellä leveyksiä yms :D


9 kommenttia:

 1. Mulla oli paino -3kg kun tyttö oli 4kk, nyt kun imetys on vähentynyt niin humps vaan ne 3kg tuli heti takas! Ja en oo yhtään tyytyväinen :D Mulle täysimetys salli herkuttelun, osittaisimetys ei selvästikään oo yhtä armollinen. :D Eli elämäntaparemonttia on täälläki viritelty käyntiin.. Syöminen on vaan niin ihanaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks sinä kun täysiimetys salli herkuttelun :) Olen kuullut, että joillakin imetys nimenomaan pitää kiinni niistä kiloista ja sitten imetyksen jälkeen paino onkin laskenut! Toivottavasti kuulun tähän kategoriaan ;)
   Tsemppiä sinnekin uusien tapojen opetteluun!

   Poista
 2. Olipa tsemppaava kirjoitus ommankin elämäntaparemonttiini. Olen itse ollut Jutta-dietillä nyt neljä viikkoa, ja olen puolessa välissä tavoitettani. Varsin tasapainoisesti kirjoitit, ihailen uskallustasi kirjoittaa asiasta näinkin suoraan! Kiitos paljon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Näin jälkeenpäin luettuna varsin numerokeskeinen teksti tuo on :S Missään nimessä en siis tuijota vain vaa'an lukemia, se kun ei kerro koko totuutta!! Peili ja ennenkaikkea oma olo toimivat itselläni parhaimpina mittareina :D

   Poista
 3. Tämä kyllä auttoi paljon omaankin elämäntaparemonttiin! Minusta hienoa, että uskalsit noin suoraan kirjoittaa aiheesta, johon tuskin täällä blogimaailmassa on helppo tarttua. Minä koetan mennä pienin askelin, että jäisi tavaksi eikä vaan katoaisi jossain vaiheessa pois. Ei se lenkille meno aina kivaa ole, mutta pitää koettaa kuitenkin :)

  Paljon tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanaa kuulla, että tekstistäni on ollut apua!!
   Tuo on itsellänikin nimenomaan tavoitteena; omaksua uudet tavat pysyvästi :) Ja kuten sanoin kyseessä ei ole laihdutuskuuri vaan elämäntaparemontti :) Pienin askelin täälläkin tosin edetään..

   Poista
  2. Ja pienin askelinhan ne muutokset jäävät elämään. <3 Ihania naisia olette <3

   Poista
 4. Tosi hyvä ja inspiroiva kirjoitus! Aihe on itseasiassa niin hyvä, että taidan itekin sivuta tätä blogissa jssain vaiheessa :) Tsemppiä tavoitteiden saavuttamiseen !

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä kirjoitus! Aihe on itseasiassa niin hyvä, että taidanpa itsekin sivuta tätä blogissani jossain vaiheessa :) Tsemppiä sulle tavoitteiden saavuttamiseen!

  VastaaPoista