maanantai 25. marraskuuta 2013

3kk neuvolakuulumisetHeippa! Olen ihan unohtanut päivittää tänne meidän 3kk neuvolakuulumiset! Tämä olikin siitä jännittävä neuvolakäynti, että nestemäisen Rota-rokotteen lisäksi saatiin kaksi piikkiä! Onneksi Luukas ei tiennyt mitä tuleman pitää, äiti tosin jännittikin sitten meidän kaikkien puolesta :)
Itkuhan siinä tietysti tuli, (Luukakselta siis, vanhemmat saivat kui saivatkin pidettyä itsensä kasassa) mutta onneksi aika pian lelut kiinnostivat enemmän ja inhottava kokemus unohtui.
Rokotteiden lisäksi tehtiin normaalit mittaukset:

Paino: 5620 g
Pituus: 60.4 cm
Pään ymp: 39.1 cm

- Jokeltelee, hymyilee
- Pieniä uni ottaa päivällä, yöllä syö 3x
- Täysimetyksellä on ja kasvaa mukavasti
- Iho siisti, päänahkaa voi öljytä
Rokotteista huolimatta Luukas oli todella hyväntuulinen ja juttelevainen neuvolan jälkeiset päivät.
Ensimmäisenä iltana nousi kuume, jota vielä seuraavana päivänäkin oli hieman jäljellä, muuten rokotteista ei mitään muita "haittavaikutuksia" ilmennyt.

On aivan uskomatonta seurata miten tuo pieni ihminen joka päivä kehittyy ja oppii uutta! Viimeisen kuukauden aikana Luukas on ikään kuin herännyt tähän maailmaan :) Enää ei riitä äidin sylissä sohvalla makoilut vaan tuo osaa jo vaatia aktivointia, leikkejä ja seurustelua..Tylsistymistäkin osataan jo ilmaista, kuten omaa tahtoa yleensäkin. Ja isän mukaan se oma tahto on jo aika voimakas, kuulemma äitiinsä tullut ;)

Pieni utelias ihminen, niin kiinnostunut ympäristöstään. Pää kääntyilee koko ajan ja katse etsii uusia kohteita ihmeteltäväksi < 3
TV on aika suosittu tällä hetkellä, olen jo miettinyt sitterin kääntämistä siitä pois päin kun se tuntuu välillä kiinnostavan, vaihtuvine kuvineen enemmän kuin omat lelut ;)
Ei kai siltä tekniikalta voi kokonaan välttyäkään, kovin pienestä vain tuo nykyään alkaa :) Itse sain oman kännykkäni muistaakseni vasta 12-vuotiaana kun Luukas on jo tähän 3 kuukauden ikään mennessä jo monet kerrat "jutellut" mummon ja deden kanssa skypen välityksellä :) Eikä mielestäni tuo tekniikka pahasta olekaan kunhan vanhemmat osaavat asettaa rajat ja valvovat sen käyttöä.
Tällaisia kuulumisia tällä kertaa! Mukavaa viikonalkua sinne! 

Toivottavasti tällä viikolla saataisiin jo lunta. Minä, joka yleensä aloitan jouluhössötyksen ja joululalujen kuuntelut jo marraskuun alussa havahduin vasta viikonloppuna lähestyvän joulun tuloon!!


9 kommenttia:

 1. Voi suloisuus tota viimeistä kuvaa!! <3 On murunen kyllä kovasti kauniin äitinsä näköinen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Monet kyllä sanovat pojassa olevan myös paljon isän puolen suvun näköä :)
   Onko keskiviikko viellä voimassa? :) Terkkuja!

   Poista
  2. Varmasti on molempia. <3 toivottavasti on, niin hurjan kova ikävä varsinkin tätä pikkuhurmuria! Terkkuja sinne myös!! :)

   Poista
 2. Viimenen kuva sai kyllä hymyn nousemaan korviin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Pientä piristystä maanantaihin <3

   Poista
 3. Tosi kiva oli lukea neuvolakuuulumisia ja voi miten ihana ilme pienokaisella tuossa kuvassa! :) Nuo ajatuksesi tekniikkaan liittyen kuulostavat niin järkevältä, on niin surullista lukea välillä lehdistä miten vähän vanhemmat viettävät aikaa lastensa kanssa ja antavat esimerkiksi TV:n tai pelien hoitaa lastenhoitajan virkaa. Teidän perheestä huokuu todella rakkaus! ♥
  Hei saanko muuten kysyä ihan vain mielenkiinnosta että onko miehesi kokonaan vai puoliksi turkkilainen? Erilaiset kulttuurit aina kiinnostavat- ne ovat todellakin rikkaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaan ilmiöön olen itsekin törmännyt miten tv ja tietokoneet toimivat kasvattajina ja lastenhoitajina, valitettava ilmiö :/ Onhan se nykypäivää ja paljon hyvääkin tekniikka on tuonut mukanaan, mutta vastuuta sen käytöstä ei voi mitenkään antaa lapselle!
   Mieheni on puoliksi turkkilainen :) Ja todellakin ovat rikkaus! <3 Itse haluaisin mahdollisimman paljon Luukaksellekin tuoda sukujuuriaan esille.

   Poista