lauantai 2. marraskuuta 2013

Blogiperiaatteeni


Heippa ja mukavaa viikonloppua!

Hitsit, minulla olisi postausideoita vaikka millä mitalla, mutta aikaa niiden toteuttamiseen ei vain tahdo löytyä! Zeninan kirjoitti blogissaan mielestäni hyvin miten nyky-yhteiskunnassa kiireestä on tehty tavoiteltava asia. Olet tärkeä vasta kun sinulla on koko ajan kauhea kiire. 
Minä voin ihan rehellisesti sanoa ettei minulla ole viimeaikoina juurikaan ollut kiire, siltikään en ole blogiin pystynyt panostamaan niin paljoa kuin olisin halunnut.. Ollaan ennemminkin pojan kanssa vain hengailtu sohvannurkassa tai leikkimatolla :) Kyseessä on siis ajankäytön priorisointi, vuorokaudessa kun on vain tietty määrä tunteja. Ja vaikka niitä tunteja saisikin lisää en silti usko että se näkyisi blogissa tai missään muuallakaan. Kohdallani se tarkottaisi vain lisää aikaa leikkimatolla :) Ihanaa silti huomata, että lukijoita on tullut lisää ja jaksatte jättää kommentteja, ne todellakin ilahduttavat päivääni! Lupaan että tämä postaustahti säilyy tai ettei se tästä ainakaan hidastu :)

Nyt kuitenkin haasteen kimppuun! Viimeaikoina olen saanut useampiakin haasteita, joita tässä pikkuhiljaa toteuttelen. Nyt blogiperiaatteisiini, haasteeseen joka on alunperin lähtöisin Löytö-blogista. 

”Haluan aloittaa haasteen, jossa kerromme omia periaatteitamme bloggareina. Mikä on sinulle tärkeää? Mitkä asiat saavat sinut harmistumaan blogimaailmassa? Miten suhtaudut kuvien oikeuksiin? Miten hoidat yhteistyöpostaukset? Kerro asioista vapaamuotoisesti ja omalla tyylilläsi. Itse haluan tällä tavoin kertoa omat periaatteeni ja ajatukseni julkisesti, jotta lukijani saavat rehellisesti tietää mitä mieltä olen asioista.”Perusjutut

Olen 27-vuotias nainen, työskentelen psykiatrian parissa. Jäin heinäkuussa 2013 äityslomalle ja poikamme syntyi elokuussa < 3 Omaksi ja ehkä monen muunkin yllätykseksi viihdyn kotona. Blogia olen kirjoitellut vähän yli vuoden, viimeiset puoli vuotta aktiivisemmin ja innostuneemmin! 

Blogini keskittyy pitkälti meidän arkeen, mutta mukana on myös naistenlehtien tyylistä tyttöhömppää ;) Blogi on minulle rakas harrastus ja hyvänmielen paikka. Sen vuoksi aiheetkin pysyttelevät useinmiten varsin pinnallisina. Toki välillä sukelletaan pintaa syvemällekin :) En luokittele blogiani mihinkään kategoriaan, sen vuoksi sisältökin seilaa vauva ja hääjutuista, sisustukseen ja vaatteisiin, siitä aina ruokajuttujen kautta matkusteluun ja noh, oikeastaan mihin tahansa :)

Blogin kautta jaan arkemme paitsi teille lukjioille mutta myös hieman kauempana asuville vanhemmilleni. Raskaus ja vauvajuttujen tultua kehiin mietin pitkään muutanko blogin suljetuksi, kuitenkin blogini on saanut jo niin ihania lukijoita ja vuorovaikutus teidän kanssa on noussut yhdeksi kannattelevaksi tässä blogin pidossa etten halunnut tästä puolesta luopua < 3

Teksi & ulkoasu

Pyrin pitämään ulkoasun selkeänä ja hillittynä. Tekstissä suosin yleisesti ottaen yleiskieltä, pyrin välttämään puhekieltä tai murresanoja. Tekstin oikolukemiseen ja viilamiseen sain ennenkulumaan paljon aikaa, nykyään tämä viimeistelyvaihe jää vähemälle. Silloin tällöin tekstiin varmasti eksyy kielioppi- ja kirjoitusvirheitä :D


Yhteistyö & mainonta

Blogini on vielä varsin pieni ja kirjoitan tätä puhtaasti omasta ilosta, harrastuspohjalta. En kuitenkaan täysin tyrmää mainos/yhteistyötarjouksia, niiden on vain oltava blogiini ja sen aiheisiin soveltuvia. En siis mainostaisi vain mainostamisen ilosta tai hyötyäkseni siitä jotenkin. Sanomattakin on siis selvää, että suostun mainostamaan vain sellaisia tuotteita joiden takana voin seistä 100 prosenttisesti ja joita voin vilpittömästi suositella. Mainostamisessa arvostan rehellisyyttä.
Kuten olen jo todennut blogi on minulle puhtaasti harrastus, joten minkäänlaista taloudellista hyötyä en tällä pyri saamaan.


Kuvat

Kuvauksessa olen täysin amatööri ja opittavaa on vielä paljon. Halua onneksi sitäkin enemmän :) Valitettavasti olen todella kriittinen kuvien suhteen, toisaalta taas taidot eivät riitä ottamaan haluamanilaisia kuvia. Varsinainen umpikuja siis :)
Kunhan Luukas tuosta hieman kasvaa tarkoitukseni olisikin osallistua valokuvauskurssille.
Kuvissani muokkaan ainoastaan ja tarvittaessa valotuksia, mitenkään muuten kuvani eivät ole käsiteltyjä! Muistuttaisin myös perhtymään kuvien tekijänoikeuksiin ja lukemaan läpi tekijänoikeuslain!
Kurjat kommentit

Tässä kohtaa haluan kiittää ihania lukijoitani kauniista kommenteista! Kurjia kommentteja olen saanut muutaman ja varmasti tulen niitä saamaankin. En tiedä mikä näiden kommenttien tarkoitusperä tai motiivi mahtaa olla? Osaan jättää nämä kommentit kuitenkin omaan arvoonsa, lähinnä ne hieman huvittavat minua. Tällaiset kommentit kertovat myös paljon ihmisestä niiden takana.
Onneksi blogimaailmassa on nykyään niin paljon erilaisia blogeja joista valita. Kenenkään  ei siis tarvise lukea blogia joka ei miellytä :) Blogi on myös vain pintaraapaisu minusta ja elämästämme, joten tämän perusteella on turha tehdä syvä luotaavia analyysejä.
Osaan kyllä ottaa palautetta ja kritiikkiä vastaan sehän on edellyskin kehitykselle. Toivon vain, että se annettaisi rakentavassa muodossa.


Työhöni liittyvät asiat

Työskentelen tosiaankin psykiatrian parissa, sen enepää en blogissani aiheesta kerro. Toki yleisellä tasolla saatan aiheesta kirjoittaa. Nythän olen tosin äityslomalla, joten koko aihe tuntuu varsin kaukaiselta :D


Liitännäiset

Meitä voi seurata myös instagramissa (@heculina), johon olenkin varsin koukuttunut!
Instagramin lisäksi löydät blogin bloglistan & bloglovinin kautta.


Linkit

En halua täyttää postauksia erinäisillä linkeillä, mutta mikäli näen asian aiheelliseksi toki linkin laitan. Tuotekuvissa toki laitan linkin sinne mistä ne löytyvät. 


Postaustahti

Tähän minulla ei ole mitään selvää kaavaa. Kirjoitan silloin kun minulla on jokin postaus mielessä. Väkisin en yritä jutun juurta vääntää :) Lapsen tulon myötä tahti on väkisinkin hidastunut, mutta toisaalta aiheita ja kirjoitettavaa syntyy enemmän. Haluan myös panostaa laatuun, en määrään.


Vinkit

Vinkkejä pitäisi ehkä kysyä kokenemmilta bloggaajilta, mutta yhden asian haluan tähan sano. Vastatkaa hyvät blogikollegat kommentteihin! Mikään ei ole inhottavampaa kuin, että olet jättänyt kommentin jota ei huomioida. Itse palaan aiankin aina katsomaan vastauksen jättämääni kommenttiin.
Se että kommentti on julkaistu toki kertoo, että se on jollakin tapaa noteerattu, mutta miksei sitten vaivauduta vastaamaan? Näin toimivia blogeja on onneksi harvassa!


Tarttukaahan haasteeseen mikäli ette sitä vielä ole tehneet. Teki todella hyvää pohtia hieman omia blogiperiaatteita ja linjauksia!


4 kommenttia:

 1. Kiitos paljon tästä postauksesta ja hyvistä ajatuksista! Ihana juttu että säilytit blogisi julkisena, vaikka itsekin kyllä tiedän että välillä blgin julkisena pitäminen mietityttää, mutta nyt ainakin mennään näin. :)
  Ihanaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tartuhan haasteeseen ;)
   Kiva myös että sinun blogi on julkinen! <3

   Poista
 2. Tämähän oli hyvä postaus ja sisälsi paljon kaikkia hyviä juttuja! Olen ihan samaa mieltä tuosta blogehin vastaamattomuudesta. Ymmärrän, että osa bloggaajista julkaisee kommentit puhelimen tmv. kautta mutta ei vastaa niihin, mutta jossain vaiheessa se vastaus olisi ihan kiva saada :)

  Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki kyllä hyvää hieman pohtia omia linjauksia :)
   Itsekin nykyään teen sitä, että saatan julkaista kommentit etukäteen ja palata paremmalla ajalla vastaamaan, mutta siitä pidän kiinni että aina vastaan jokaiselle!

   Kivaa viikkoa sinne!

   Poista