maanantai 18. marraskuuta 2013

Millaisia kynttilöitä sinä poltat?


Syksyn tullen olen intoutunut taas polttelemaan kynttilöitä eikä tässä joulua kohden mentäessä into ainakaan laannu :) Jonkin verran tulee kynttilöitä myös kesällä poltettua, ulkona lähinnä, mutta huomattavasti vähemmän kuin tänä pimeänä vuoden aikana!
Olen aina ollut varsin tarkka millaisia kynttilöitä poltan, mutta nyt vauvan ollessa talossa olen asian suhteen entistä "neuroottisempi" ;)

Suosin steariinituikkuja parafiinin sijaan, joka on öljynjalostuksessa syntyvä sivutuote!
Viimeaikoina olen kuitenkin innostunut entisestään näistä JOIK:n soijavahakynttilöistä, soijavaha kun on parafiinia ja steariinia terveellisempi ja turvallisempi vaihtoehto!
Tuoksukynttilätkään eivät sisällä haitallisia, kemiallisia yhdisteitä. Valikoimasta löytyy myös täysin tuoksuton soijavahakynttilä.

Paitsi, että parafiini on korvattu soijavahalla niin sydänlanka on valmistettu puuvillasta eikä se näin ollen päästä ilmaan lyijyjä. Kuulostaa varsin hyvältä, ainakin minun korvaan.
Kaiken tämän lisäksi ovathan nämä myös esteettisesti todella kauniita perinteisten tuikkujen rinnalla ;) Valinnan vaikeushan näitä tilatessa iski, tuoksu valikoima kun on todella houkutteleva.
Vai miltäs kuulostaisi esim mansikka & raparperi, cherry honey, cinnamon coffee tai berry sorbet?

Itse olisin halunut kokeilla noh kaikkia näitä, mutta erityisesti vanille et noisette-tuoksua, mutta nämä olivat kaikki loppu :/ joten päädyin yhtä ihanan kuuloiseen tuoksuun; creme brulee!
Vielä en ole ehtinyt näitä sytytellä palamaan, mutta luovat ihanaa tuoksua jo pelkästään olemalla esillä :) Josko viikkosiivouksen päätteeksi sitten sytyttäisin nämä luomaan tunnelmaa ja ihanaa tuoksua puhtaaseen kotiin < 3
Millaisia kynttilöitä teillä poltetaan?

14 kommenttia:

 1. Olen kuullut noista kynttilöistä paljon kehuja. Mistä olet nämä ostanut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin omani netistä: ttp://shop.sofiastore.fi
   Noita on todella huonosti saatavilla tai ainakaan minä en ole onnistunut löytämään. Kuulin, että Stockmanilla olisi?!

   Poista
 2. Meillä poltetaan perus tuikkuja..
  Mua alkoi nyt kiinnostamaan nuo kynttilät!!!
  Mua ahdistaa jos kynttilä tuoksuu liian voimakkaalle :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valikoimasta löytyy tosiaan täysin tuoksuton vaihtoehto! Nuo meidän tuoksuvat jo nyt aika voimakkaasti vaikken ole niitä vielä ehtinyt poltella. Tosin onhan niitä kaksin kappaleinkin :)

   Poista
 3. Mielenkiintoista tietoa, mistähän tämmöisiä kynttilöitä löytäisi? :) Olenkin joskus miettinyt kynttilöiden "terveellisyyttä" ihmisille kun niihin on niin tottunut ettei ole osannut ajatella mitä sieltä huoneilmaan savuaa.. Ihme ette asiasta puhuta enemmän ja kerrota, että minkätyyppisiä suositellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse yllätyin myös melkoisesti kun pari vuotta sitten aloin asiaa tarkemmin tutkia! Tuskin nyt muutamat jouluna poltetut tuikut niin haitallisia ovat, mutta itse tosiaan tykkään polttaa kynttilöitä melkeinpä ympäri vuoden ja niitä löytyykin sitten vähä joka nurkalta :) Ja sitten kun on vielä talossa tuo pikku-mies :)
   Soija ja palmuvahakynttilät nyt ainakin ovat täysin turvallisia, terveellisiä, mutta myöskin ympäristöystävällisiä! Harmi vain, että niitä on aika vaikea löytää ja hinta on usein aika suolainen.

   Nämä JOIK kynttiläni tilasin netistä: http://shop.sofiastore.fi. Kuulin kyllä että näitä olisi myös Stockmannilla myytävänä?!

   Poista
 4. Normaaleja... Hohoijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitat varmasti ihan perus parafiini/steariinituikkuja.

   Poista
 5. Minä olen kovin huono erilaisten kynttilöiden kanssa. Kivi-tuikkukipoissa poltan ajoittain tuikkuja. Taitavat olla mallia Havi. Olen niin neuroottiinen kynttilöiden polttamisen kanssa, että harvemmin poltan niitä. Siinä ne melkein olivatkin ne minun kynttiläni. Tuoksukynttilöistö mies saa vääjäämättä migreenin, niin niitä ei oikein voi edes kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten meitä on kaksi, itse nimittäin tarkastan aina kymmeneen kertaan ettei vain mikään kynttilä jäänyt palamaan :) Ja kohta, kun Luukas tuosta kasvaa niin voi unohtaa pöydän päällä palavat kynttilät täysin!

   Monet eivät tosiaan noita tuoksukynttilöitä siedä. Itsekin pyrin pitämään vain muutamassa nuo tuoksuvat ja tietysti samaa tuoksua :) Voin vain kuvitella lopputulosta jossa kaikki kynttilät olisivat eri tuoksuisia :)

   Poista
 6. Kauniita kynttilöitä, kiitos paljon vinkistä! Helpottavaa että on muitakin kynttiläneurootikkoja, varsinkin illalla täytyy sata kertaa tsekata ettei mikään kynttilä jää palamaan. :)
  Mielenkiintoinen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Hih, kuullostaa niin tutulta tuo sataan kertaan tarkistminen ;)

   Poista
 7. Kauniita on, mutta hui noita hintoja. Tällaisella tunnelmoijalla menisi noihin omaisuus! :) meillä poltetaan kynttilöitä lähinnä viikonloppusin kun kotosalla ollaan.. Välillä kaipaa tunnelmaa pimeinä arki-iltoinakin. kunpa "luomukynttilöitä" saisi vähän huokeammin ja tuikkujen koossa. Ajatuksena kyllä mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikast hintavia valitettavasti ovat, nelly.com myi näitä kuulemma joskus yli 20euron kappale hintaan! Nyt en niitä sieltä enää tosin löytänyt.
   Itseä ärsyttää tuo hinnoittelu todella paljon kun esim Viron puolella näitä myydän ihan normi kynttilöiden hinnalla!

   Poista