torstai 5. joulukuuta 2013

Asuntoesittely ja sisustusunelmia


Huomenta! Kerroin tuolla aikaisemmin erään postauksen lopussa ohimennen meillä olleen viime viikonloppuna ohjelmassa asuntoesittely! En halunnut tuolloin tehdä asiasta sen kummempaa numeroa, meillä kun ei ollut suunitelmissakaan vaihtaa asuntoa vielä piiiitkään aikaan. 
Mieheni varmasti kiroaa sen päivän kun meni minulle vitsillään tuon kauniin talon näyttämään, sillä minähän ihastuin tuohon vanhaan pankkiin oitis!! Kyllä, kyseessä on vanha, 52-luvulla rakennettu vanha osuuspankki joka nyttemmin on muutettu asumiskäyttöön.

Kävimme siis esittelyssä ja tykästyin taloon entisestään. Mieheni ei tosin ollut aivan yhtä innoissaan. Tai ihan noinkaan ei voi sanoa, talosta hän kyllä piti. Hän ei vaan ollut niin innostunut siitä työmäärästä, jonka tuo talo vaatisi ollakseen mielikuvienilainen..Oliko tarpeeksi hankalasti selitetty?! 
Pinnat kohteessa olivat moitteettomassa kunnossa, tosin osa tapetti valinnoista ei ihan omaa silmääni miellyttänyt. Suurin ja ensimmäinen työ olisi koko talon maalaaminen ulkopuolelta ja ikkunanpielien siistiminen. Ja vanhasta talosta kun on kyse niin kyllä se kunto mietityttää, saati sitten tulevat, suuret remonttia vaativat kohteet vaikkakin tuossa kohteessa paljon remonttia onkin vuosien mittaan tehty. 

Kuten aikaisemmin totesin ei meillä talon vaihto ole ajankohtainen (entäs kun se oikea ilmaantuukin näköpiiriin?! )
Huvikseni tein kuitenkin Ikean tuotteita apuna käyttäen unelmieni sisustuksen. Mielessäni pyöri tuo vanha pankki ja sen pohjaratkaisu, mutta toki nämä valinnat käyvät minne tahansa. Itsea asiassa monet allaolevista elementeistä meidän kodista jo löytyykin :)

Keittiö ja olohuone sijaitsevat keskikerroksessa ja ovat yhtä, todella avointa ja valoisaa tilaa!
Keittiönkaapit kaipaisivat maalausta valkoisiksi ja työtasot vaihtaisin tuollaisiksi pähkinänruskeiksi.
Baarijakkaroita tulisi neljä; keskellä keittiötä sijaitsevan saarekkeen ympärille, jossa voin jo kuvitella itseni hörppimässä aamukahvia kera lempiblogien ja sanomalehden :) Saarekkeen lisäksi keittiön ja olohuoneen väliin jäisi ruokatila, johon 6 hengen ruokailuryhmä mahtuisi loistavasti.

Olohuoneessa niin kuin koko talossakin sävyt jatkaisivat tuota beige-valkoinen-tumma puu-linjaa. Valkoinen sohva, johon hieman kontrastia muhkeista koristetyynyistä.

Keskikerroksen makuuhuoneen muuttaisin työhuoneeksi/walk-in-closetiksi ihan jo käytännön syistäkin. Lastenhuone kun sijaitsee yläkerrassa niin käytännöllisintä ja tietysti turvallisinta olisikin, että toinen yläkerran makuuhuoneista olisi meidän makuuhuone. 

Tuossa keskikerroksen makuuhuoneessa onkin jo valmiina suuret peili-liukuovelliset vaatekaapit < 3 Rahilla ja kokovartalo peilillä tilaan saisi pientä ylellisyyttä ;) 
Keskikerrokseen olohuoneen perälle, vanhaan pankkiholviin on rakennettu pieni koppi työhuoneeksi, mutta siitä huolimatta tiedän etten tätä makuuhuonetta pelkästään itseni ja riepujeni käyttöön saisi ;)
Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta; toisesta tulisi lastenhuone ja toisesta meidän makuuhuone.
Vaikka tykkäänkin, että koko talon yleisilme ja sävyt noudattavat samaa linjaa on tälläkin hetkellä meidän makuuhuone poikkeus joka vahvistaa säännön :) Tästä valkoinen-beige-tumma puu, linjasta poiketen makuhuoneemme sävyt noudattavat harmaa-valkoinen -linjaa sängyn vuoksi. Löysin ikean sivuilta aikalailla samanlaisen sängyn kuin joka meillä tälläkin hetkellä on! Ja koska se on niin hallitsevan harmaa olenkin halunnut jatkaa sitä linjaa muissakin elementeissä makuhuoneessamme. Silmäni ei vain totu esim beigen ja harmaan yhdistelmään.

Lastenhuoneessa kalusteet ovat pitkälti valkoiset, leluthan sitten tuovat sitä omaa väriloistoaan. Säilytystilaa tulee lastenhuoneessa olla runsaasti, jotta jokainen tilpehööri löytää oman paikkansa. Rottinkikori esim on varsin helppo ja kaunis ratkaisu ja sitten lapsi myöhemmin saa itsekin siivottua leikkiensä jäljet. Eihän koreista sun  muista säilytysratkaisuista ole mitään hyötyä jos ne ovat lapsen ulottumattomissa :)Huh, tällaista unelmointia täällä! Jospa sitä nyt hieman rauhottuisi :) Minulla on se vika, että kun jokin pinttymä päähäni iskee niin siitä on vaikea päästä eroon!
Tässä vielä linkki tuohon asuntoilmoitukseen, jotta tiedätte mistä minä täällä oikein höpötän :) Älkää antako ensivilkaisun hämmentää vaan nähkää se potentiaali kaiken tuon takana! ;) Kohteeseen tästä
ps. Olisi kiva tietää onko siellä lukijoita, jotka asuvat vanhassa talossa? ja oletteko itse remontoineet sitä?

13 kommenttia:

 1. Ei tuo nyt kovin unelmatalolta näytä ja tuleva sisustus kovin tavallista Ikeakamaa. Makunsa kullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyysinkin ettette tuomitsisi heti vaan näkisitte sen potentiaalin noiden kuvien takana, mutta kauneushan on tunnetusti katsojan silmässä ja kuten totesit makunsa kullakin :)
   Onneksi meillä jokaisella on OMAT unelmamme.

   Sisustuselementit otin tähän postaukseen tarkoituksellisesti vain yhdestä paikkaa, jotta kollaasi olisi helppo rakentaa ja lähdeviitteitä ei tarvittaisi kymmeniä. Ikea valikoitu laajalla valikoimallaan tuoksi paikaksi. Tokikaan ei mitään Ikea-taloa ole tarkoitus rakentaa vaan kuvat toimivat esimerkkeinä/ideoina/visioina, en tainnut asiaa tarpeeksi selvästi ilmaista :)
   Monia kuvan elementeistä meiltä jo löytyykin, esim sänky on hyvin samannäköinen, ei kuitenkaan Ikeasta samoin kuin ruokailuryhmä on samantyyylinen, kotimainen Pohjanmaa ei siis sekään Ikeasta.

   Poista
 2. Minä ainakin näen ne upeat mahdollisuudet ja puitteet jotka tuo talo antaa!! Riippuen sitten satsattavasta raha määrästä minkälaisen kuinka suuren muutoksen sitä haluaakaan, mutta ihan jo valkoista pensseliä heiluttamalla sisätilan yleisilmettä saa kummasti raikastettua ja modernisoitua!
  Huh, julkisivun maalaus onkin sitten aikamoinen urakka, tuossa kun sitä pintaa on maalattavaksi, tämänkin homman voi toki ulkoistaa.. nimim leikkimökkejä maalannut :)

  mutta hieno tuo talo on ja varmasti laitettuna ja päivitettynä vieläkin paljonpaljon upeampi, jolla myöskin hauska tarina vanhana pankkina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Totta, esim keskikerrokesen katon maalaaminen valkoiseksi sanoin kuin keittiönkaappien toisi tilaan jo aivan uudenlaista raikkautta! Itsetekemällähän sitä saisi paljon rahaa säästettyä, mutta emme kumpikaan ole niin, ainakaan tässä elämäntilanteessa halukkaita suureen remonttiruljanssiin vaikka tapetointi ja maalaus sujuisikin
   Totta myös tuo ulkosivun maalausurakka :/
   Kovasti työtä tuossa olisi mikäli siitä haaveiden kaltaisen haluaisi!

   Poista
 3. Minusta talo oli jännä..Vähän maalausta ja uutta tapettia niin saisi jo ihmeitä aikaan :-)

  Minä olen elämäni aikani muuttanut miljoona kertaa..Joskus vuosia,vuosia sitten asuin vanhassa talossa jota rempattiin-aika homma oli kun kaikki uusittiin ,mutta oli sen arvoistakin :-)
  mutta tämä siis Hollannissa asuessani..ja sitten muutin kerrostaloon ,mutta sielläkin tehtiin pintaremontti tietenkin kun Hollannissa on tapana että jos muutat kerrostaloon siellä ei ole mitään ( ei tapettia tai lattiaa vaan siis betonilattiat ja seinät-ei uunia ei jääkaappia..)
  Aika monta kertaa kerkesin Hollannissa eripaikoissa asumaan joten pintaremonttitaidot on aika kivasti hallinnassa ;-)

  Nyt asutaan aika uudessa paritalossa ja näin on hyvä.
  Tämä ei ole meidän lopullinen koti vaan silmät ja korvat pidetään auki koko ajan jos se meidän oma koti jostain löytyy :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä pienellä pintaremontilla saa ihmeitä aikaiseksi :) Vanhassa talossa tietysti saattaa tulla niitä epämieluisia yllätyksiä mm putkien muodossa eteen!

   Onpa Hollannissa varsin eri käytännöt asuntojen suhteen :) Remontti taidot sitten ainakin kehittyneet ;) Ei meilläkään tosiaan ole aikomus tällä hetkellä tästä mihinkään muuttaa, mutta minäkin pidän silmät ja korvat auki sen lopullisen unelmakodin suhteen :)

   Poista
 4. Tuossahan olisi potenttiaali vaikka mihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että joku muukin näkee sen potentiaalin! ;)

   Poista
 5. Hih, tuttu tunne :) Kun talokuume iskee niin se on menoa! Yli vuoden verran "metsästettiin " omakotitaloa ja sitten kun se löytyi niin oli mahtava tunne! Kantsii käydä kattomassa eri-ikäisiä taloja. Talonäytöissä alkaa selviämään mitä oikeasti haluaa. Jos mielii vanhempaa taloa niin kannattaa varata aikaa ja kärsivällisyyttä remonttiin. Sitä se ainakin vaatii! Tsemppiä talon etsintään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sitä pinttymää ei noin vain pois pyyhkäistä :) Onnea teille unelmakodin löytymisestä! Oman kädenjäljen näkyminen on todella hienoa, mutta tosiaan aikaa ja kärsivällisyyttä se vaatii.

   Poista
 6. Aivan ihana talo! Ja todellakin siinä on potenttiaalia. Omia unelmia täytyy elää :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana talo! Todellakin tuosta saa aivan upean kun vähän maalailee ja laittaa tapettia seinään :) unelmat on elämistä varten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, vielä kun saisi miehen vakuuttuneeksi tästä unelmasta :)

   Poista