perjantai 27. joulukuuta 2013

Hyväsydämisyydestä


Heippa!
Tulin kirjoittamaan aiheesta joka on pitkään pyörinyt päässäni. Viimeaikoina monet asiat ovat saaneet aiheen entistä enemmän pinnalle.
Sain jokin aika sitten Pieni onnenpesä-blogin Jennalta yhteydenoton, jossa hän halusi muistaa muutamia bloginsa lukijoita pienellä lahjalla ja minä olin yksi näistä! Kaunis sisustussydän koristaa nyt makuuhuoneemme ovea ja minulle tuli lahjasta heti tunne, että Jenna oli todella miettinyt lahjan saajaa < 3 Sydän sopii makuuhuoneemme sisutukseen ja sävyihin kuin nenä päähän :) Kiitos Jenna < 3
Jennan kanssa sähköpostitellessa kirjoitinkin hänelle miten ihmeissäni aluksi moisesta lahjasta olinkaan! En alkuun meinannut uskoa asiaa todeksi ja minun pitikin kyseinen postaus lukea useampaan kertaan ja siltikin mietin mikä koira tässä nyt on haudattuna. 

Aloinkin pohtia, että onko meidän oikeasti nykyään niin vaikeaa uskoa, että joku tuntematon saattaisi oikeasti ajatella yhtä hyväsydämisesti, aidosti ja ennekaikkea epäitsekkäästi toista kuin mitä esimerkiksi Jenna ajatteli... Että joku oikeasti haluaisi muistaa ja huomioida toista tuosta noin vain, ilman takaa-ajatuksia tai sen kummempia syitä?! Surullista mikäli näin on! Kyseessä tuskin pelkästään on minun hieman paranoidinen luonteeni ;)

Toinen hieno esimerkki on ennen joulua lehdissäkin kirjoitettu tuntematon mies, joka antoi tuosta noin vain vastaantulijalle 50 euroa saatekirjeineen. Kirjeessä mies kertoi haluavansa jakaa joulumieltä. Näin kirjeessä tarkalleen ottaen luki:


Hei sinä, kuka ikinä oletkin!


Päätin tänä jouluna haastaa itseni, unohtaa omat kyyniset asenteeni muita kanssaihmisiä kohtaan, voittaa ahneuteni ja nykyajan normeista poiketen tehdä pyyteettömästä joitain hyviä tekoja. Rahan itselleni haalimisen sijasta päätin antaa sitä pois. Päätin heittää epäluulot menemään ja luottaa siihen, että kuka tahansa satunnainen kadulla vastaan kävelevä ihminen on lahjan arvoinen…

Niinpä, ohessa on sinulle pieni jouluinen lahja.

Toivon että käytät rahan hyvän joulumielen antamiseen läheisillesi ja itsellesi. Millä tavoin tarkalleen päätät sitä joulumieltä antaa, on täysin oma päätöksesi – ostitpa rahalla sitten lahjoja, hyvää jouluruokaa tai mitä ikinä keksitkään. Jos koet ettei sinulla ole tuolle rahalle käyttöä, niin voit toki myös levittää joulumieltä vaikkapa lahjoittamalla sen eteenpäin vähempiosaisille.

Hyvää Joulumieltä toivottaen,
satunnainen ohikulkija


(lähde: iltalehti.fi)


Rehellisesti, kuinka moni teistä olisi antanut rahan eteenpäin ja kuinka moni olisi pitänyt summan itsellään? Haastoin itseni pohtimaan tuota kysymystä ja täytyy myöntää, että olisin varmasti pitänyt rahan itse.

Tästä asiasta hyppään nyt hieman sivuun, sillä eräs asia jota olen myös viimeaikoina paljon pohtinut on blogien kommentointi. Jutellessani parinkin blogikollegani kanssa järkytyin miten paljon kuraa niskaansa suosituimpien blogien pitäjät saavatkaan!
Ollaan menty jopa niin pitkälle, että kommentoinneista on tehty rikosilmoituksia. Tässä kohtaa suosittelen jokaista tutustumaan lakiin yksityisyyden, rauhan ja kunnian loukkaamisesta.

Toinen aiheeseen liittyvä  juttu ja minua järkyttänyt fakta oli Mungolifen Annan jokin aikaa sitten kirjoittama postaus I just wanna fall again (suosittelen lukemaan!) Ja mikä tässä erityisesti minua järkytti oli Annan kertomus miten hänen pitämästään viidestä ja puolesta blogivuodesta, kolmen vuoden ajan matkassa on kulkenut mukana henkilö, joka kommentoi vähintään kerran viikossa äärimmäisen pitkiä ja loukkaavia kommentteja! Ihan oikeasti kolme vuotta ja vähintään kerran viikossa!! Siis huhhhuh!

Oma blogini on onneksi varsin pieni ja lukijani todella fiksuja. Olen toki muutaman naljailevan kommentin saanut, mutta ne eivät minua hetkauta, pikemminkin huvittavat. Siedän myös kettuilua tiettyyn pisteeseen asti ja osaan nauraa itselleni. Ei tämä niin vakavaa ole! :)
En kuitenkaan ikinä tule ymmärtämään mikä näiden ilkeiden anonyymien motiivi on, mutta sen sanon että nämä kommentit kertovat kyllä tarpeeksi kirjoittajastaan jos ainut asia mihin pystyy on negatiivisuuden levittäminen ympärilleen, näillä kommenteilla ei minua kyllä satuteta millään tavalla! 
Tämä blogi on kuitenkin niin pieni pintariiipaisu ja se oikea elämä on täällä mieheni ja poikani kanssa, perhe, läheiset ja ystävät ympärillä < 3

Yksi hyvistä luonteenpiirteistäni onkin kyky olla välittämättä muiden mielipiteistä. Varsin surullista kuitenkin, että jollakin menee niin huonosti että pakko polkea muitakin maahan. Kommentit kun voi aina, niin vain halutessaan rakentaa fiksuiksi ja rakentaviksi sen sijaan että selkeästi haluaa pahoittaa toisen mielen. 
Blogimaailmakin on niin laaja, että varmasti jokainen löytää luettavaa eikä tarvitse seurata blogeja joiden sisältö tai ajatusmaailma ei vastaa omaa tai jonka bloggaaja vain sattuu ärsyttämään :) 

Anonyymit eivät varmasti myöskään tiedosta sitä faktaa, että jokainen kommentti jättää jälkensä ja sen kirjoittaja voidaan tarvittaessa jäljittää. Minäkin, niinkuin moni muukin bloggaaja seuraa varsin tarkasti bloginsa liikenteenlähdettä. Kyseisen ohjelman avulla näen tilastojen ja kävijämäärien lisäksi varsin tarkasti mm: mistä blogiini tullaan, minne täältä lähdetään ja esim kävijöiden IP-osoitteet.. nyt muutamia ominaisuuksia mainitakseni. Kehoitankin siis kirjoittamaan kommentteja joiden takana voi seistä 100%. Sivupalkista näette sähköpostini jonne voi minulle tarkoitetut henkilökohtaiset viestit osoittaa ja mielellään ihan nimellä, omana itsenään! Tarkistan täällä blogissa aina kaikki kommentit enkä onneksi ole kuin yhden joutunut jättämään julkaisematta. Kiitos siitä teille, fiksuille lukijoilleni! Katsotaan ehdinkö vielä viikonloppuna hieman kevyempien aiheiden kera blogin pariin.. Toivotan kuitenkin tässä vaiheessa jo kaikille hyvää uutta vuotta!!
Ollaan ensi vuonna taas pikkaisen parempia ihmisiä ;)

17 kommenttia:

 1. Sydän sulle!
  Hyvä postaus ja ihana tuo sydän! <3
  Ihanaa tulevaa vuotta sinulle ja perheellesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kivaa olikaan saada kannustavaa palautetta, kiitos siitä sinulle <3 Hieman meinaa jännitti minkälaisen vastaanoton tämä aihe saakaan :)

   Poista
 2. Just just. Jos et kommentteja kestä, niin laita blogisi salaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luitkohan nyt lainkaan tuota kirjoitustani!?
   Ei minulla ole mitään tarvetta, ainakaan kommentoinnin vuoksi laittaa blogiani salaiseksi :)
   Kestän kyllä kommentoinnin ja ymmärrän että milipiteitä on niin monia kuin on ihmisiäkin. Tajuan myös senkin, että kauneus on katsojan silmässä. Mutta sitä en ymmärrä ja hyväksy että kirjoittamalla julkista blogia olisi jotenkin vapaata riistaa ilkeille ja loukkaaville kommenteille!

   Poista
  2. Samaa mieltä. Miksi yleensä joillain on tarve loukata?! Tuleeko siitä itselleen jotenkin parempi olla?! No, ihmisiä on monenlaisia..

   Poista
 3. Muiden ajatteleminen on omasta mielestäni ihmisen tärkein taito, ja onpa sua ajateltu ihanasti kun noin suloisen sydämen sait! <3
  Eihän niistä panettelijoista kannata välittää, luulen että monen ilkeän kommentin takana paistaa kateus.
  Nähdään taas ihanat! Pusuja Luukakselle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut aivan totta Kaisa! Tuo taito monilta taitaa puuttua tai ainakin se katoaa täällä nettimaailmassa, surullista :/
   Kateus, halu loukata toista koska itsellä on paha olo..Syitä on varmasti monia, mutta ei ihmisellä voi olla hyvä olla jos tosiaan tarvitsee levittää ympärilleenkin vain negatiivisuutta!

   Pusuja sinnekin! Olisi ihana nähdä kyläilyn merkeissä tässä lähiaikoina! Onko teillä muuten uuden vuoden suunitelmat jo tehtyinä?

   Poista
  2. Niinpä.. On kyllä tosi surullista. :/
   Ehdottomasti nähdään! <3 ollaan menossa siskon luo uudenvuodenaattona..

   Poista
 4. Hyvä kirjoitus aiheesta! Ilkeiden kommenttien kirjoittelijat tuhoavat samalla koko blogin ilmapiiriä ja moni bloggaaja voisi ottaa käytäntöön ettei julkaise nihkeitä kommenttejä. Ei niitä oikeasti halua lukea bloggaaja itse, eikä lukijatkaan.
  Onneksi on näitä hyvän mielen-blogeja! Onnellista uutta vuotta sinulle ja perheellesi!:)
  -Heidi.H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Blogi on kuitenkin bloggaajalle rakas harrastus ja hyvinmielen paikka. Ilkeät kommentit pilaavat myös lukijoiden ja muiden kommentoijien saaman ilon.
   Hyvää uutta vuotta myös Sinulle!

   Poista
 5. Olet kirjoittanut tosi hyvän kirjoituksen :)
  Olen muutaman kerran kauhistellut noissa suosituissa blogeissa anonyymien kommentteja. Esim. yhdessä blogissa anonyymit arvosteli yhtä blogin pitäjää rankoin sanoin äitinä, kun blogissa oli joku kuva missä lapsen etuhiukset oli hiukan silmillä.
  Kuka aikuinen ihminen arvostelee toisen äitiyttä tollaisen asian takia. Pienet lapset, kun vielä harvemmin antaa pinnien ja ponnareiden edes olla päässä vaikka kuinka niitä laittaisi. Ja ei kenenkään äitiys ole etuhiuksista kiinni.
  Pidän blogisi lämminhenkisyydestä ja tavastasi kirjoittaa asioista laidasta laitaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhuh! Äitys ja äitinä oleminen tuntuu olevan sellainen aihe, jota kaikkien on "lupa" vapaasti arvostella, julminkin sanakääntein.
   Valitettavaa on, että mitä enemmän näitä ilkeitä kommentteja blogeihin tulee sitä pinnallisimmiksi ja suljetummiksi ne muuttuvat.

   Kiitos paljon kommentistasi, sinun ihana blogi kuuluukin lempiblogieni joukkoon!

   Poista
 6. Heip! Aivan mahtava kirjoitus Heculina ja ihana juttu että sydän oli teille mieluisa! ♥
  Todella hienoja ajatuksia kirjoitit. Luin tekstisi jo pari päivää sitten ja mietin, miten oikeassa oletkaan! Valitettavasti tämä maailmaa kyllästää ajatusta, jossa moni asia pitäisi tehdä pelkästään hyödyn saamiseksi. "Mitä sä siitä hyödyt?" on aika tuttu lause varmasti monelle. Täytyykö hyvän teon osoittamisesta aina jotenkin hyötyä? Jos hyötyminen on motiivina, onko antaminen todella aitoa ja sydämestä lätevää? Kun antaa sydämestään jotain toiselle ilman vastapalkkion odotusta, on se mielestäni parhaita iloja, jota elämässä voi kokea. Silloin sydän voi iloita aidosti. ♥

  Olipa hurjia kokemuksia, mitä kirjoitit noista ikävistä kommenteista. Todella hyvä pointti, että jokainen kommentti jättää jälkensä nettiin ja että ne voidaan tarpeen vaatiessa jäljittää. Jos jollakin on pokkaa kirjoittaa epäasiallisia kommentteja, mutta ei kuitenkaan ole pokkaa kirjoittaa sitä omalla nimellään, on se todella selkärangatonta. Silloinhan ihminen syö omat sanansa jos ei voi seistä vahvasti niiden takana. Voiko ihminen, joka mollaa toista, nauttia koskaan merkityksellisistä ja lämpimistä ystävyyssuhteista? Eikö katkeruus ja kielteiset ajatukset vie paljon energiaa ja ilon elämästä? Jokainen voi itse valita miten suhtautuu elämään, mutta jos valitsee negatiivisen suhtautumisen, on se mielestäni elämän halveksuntaa ja järjenkäytön köyhyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin pohtinut asiaa jo pidempään, mutta käymämme keskustelu sähköpostitse sai miettimään asiaa vielä syvällisemmin ja kirjoittamaankin mietteistäni :)
   Olen myös miettinyt miksi joku haluaa kuluttaa aikaansa näiden inhottavien kommenttien kirjoitteluun? Se aika on pois omasta elämästä ja sen ajan voisi ehdottomasti käyttää kyllä paljon paremminkin!

   Poista
 7. Siis upeaa! Erittäin hyvin, asiallisesti, napakasti ja huumorilla kirjoitettu juttu tärkeästä ja ajankohtaisesta aiheesta. Itsekin bloggaajana mietin (turhankin) usein anonyymejä kommentoijia, juuri niitä ilkeitä. Että mikä IHME pistää viestimään muille sellaista soopaa...? En ikipäivänä tekisi itse niin enkä käsitä sitä ollenkaan. Syitä moiseen käyttäytymiseen emme saa varmaan koskaan tietää ja ehkä jokaisella on omat syynsä, mutta on hyvä että tätä aihetta rummutetaan. Ja että rummutetaan myös sitä, ettei anonyymiä kirjoittelua ole olemassakaan netissä :)

  Itse pyrin keskittymään niihin ihaniin ja fantastisiin kamuihin, jotka kommentoivat blogissani ja antavat ihan älyttömästi tsemppiä ja voimaa. Olen todennut, että negiksille ei voi mitään, heitä pulpahtelee aina silloin tällöin esille "kantojen alta" ja parasta on yrittää sivuuttaa moinen ja antaa kunnia ja kannustus niille, jotka meitä bloggareita tsemppaavat vilpittömästi eteenpäin <3

  Mahtavaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 8. Hieno kirjoitus! Minäkin sain muistamisen eräästä blogista ja kyllä se vaan lämmitti mieltä niin hurjasti. <3 Aion laittaa tuon vastaavan eleen itsekin eteenpäin ja muistaa muutamia lukijoita. :) Nuo ovat juuri sellaisia, joita ei tahdo uskoa todeksi, kuten tuo tuntemattoman miehen tarinakin. Jotenkin tässä maailmassa ei usko enää vilpittömästi saavansa jotakin tai että joku laittaisi hyvää kiertämään "ihan muuten vaan" ilman että hänellä on oikeasti minkäänlaisia taka-ajatuksia tai hyötyajattelua. Sitä pitäisi ehdottomasti olla enemmän ja sillä tavalla moni ihminen saisi hyvän mielen. Enkä tarkoita, että aina pitäisi olla jakamassa rahaa tai tavaraa vaan ihan vaan vaikka tarjoamalla apua tai pyytämättä tekemään jotakin toisen ihmisen puolesta. Onneksi ihania ihmisiä riittää, vaikka on niitäkin, jotka ajattelevat vain omaa napaansa.

  Tuosta blogeihin kommentoinnista olen ollut monta kertaa järkyttynyt. Eniten ehkä järkytti kun joskus ajauduin lukemaan onnettomuudessa halvaantuneen nuoren naisen blogia. Oikein elämänmyönteisen, iloisen ja laajan ystäväpiirin omaavaa tyttöä haukuttiin mitä järkyttävimmillä tavoilla, vain yhtenä esimerkkinä se, että koska on vammainen, on kaveritkin hänen kanssaan pelkästä säälistä. Niitä en haluaisi oikein edes muistella, koska niitä lukiessa tuli oikeasti niin paha olla. Sitten on useita suosittuja blogeja, joissa varmaankin tietyt anonyymit käyvät järjestäen haukkumassa ja arvostelemassa. Muistan myös lukineeni tuon Mungolifen Annan postauksen aiheesta ja juurikin tuosta sinnikkäästi perässä pysytelleessä anonyymistä. Kateutta ja katkeruutta toisten ihmisten pärjäämisestä ja mahdollisuuksista elää ja matkustella ja nauttia asioista joista oikeasti tykkää ja nauttii. Todella ikävää, mutta onneksi suurin osa kuitenkin taitaa olla ihan normaalijärkisiä ihmisiä jotka osaavat antaa kannustavaa ja antaa positiivista palautetta ja olla aidosti iloinen ja onnellinen toisten ihmisten puolesta, niitä joille toisen onni ei ole itseltä pois. :)

  Iloa ja onnea uudelle vuodelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä minun oli tämä kommenttisi päässyt ihan ohi! Pahoittelen myöhäistä vastausta!
   Todella surullista luettavaa tuo sinunkin esimerkkisi :/ Kyllä siellä anonyymien kommenttien taustalla taitaa olla myös ihan pelkkä typeryys ja idioottimaisuus…
   mutta kuten sanoit onneksi ihaniakin ihmisiä riittää! Ja kuten juuri eräästä blogista luin; "ei anneta parin mädän omenan pilata koko satoa ;)"

   Poista