maanantai 13. tammikuuta 2014

Hääpaikka; Pukkilan kartano


Meillä oli tänään ohjelmassa lounaspalaveri Salon Seurahuoneella koskien häidemme tarjoilu-ja koristeluasioita. Luukas on löytänyt kunnolla varpaansa ja viime yönä piti puolen tunnin välein tarkistaa, että vieläkö niistä saa kiinni :) Olinkin aamulla varsin väsynyt, tuo tapaaminen antoi kuitenkin uutta energiaa puhumattakaan Seurahuoneen herkullisesta lounasbuffetista :)

Nyt kuitenkin palatakseni valitsemaamme juhlatilaan, jota en vielä olekaan esitellyt. Paikaksi valikoitui Pukkilan kartano n. 8km päästä Salon keskustasta. Upeat juhlatilat ovat valmistuneet toukokuussa 2013 ja paikka on nyt jo todella varattu, kesällä 2015 ei esim enää montaa vapaata viikonloppua ole, jos enää on ollenkaan! Ja koska halusimme juuri tuon paikan ei auttanut kuin vaihtaa hääpäivää ;) 

1800-luvulla rakennettu kivinavetta on remontoitu viimeisen päälle hyvällä maulla, kunnioittaen vanhaa alkuperää. Kuitenkin niin, että se palvelee tämän päivän tarpeita, ripaus modernia talonpoikaistunnelmaa :)
Juhlatilat koostuvat kolmesta tilasta; juhlasali, pienempi sali sekä navetan yläkerrasta (ylisistä).

Juhlapalvelut hoitaa ainoastaan Salon seurahuone, jossa siis tänään palaveerasimme Maijan kanssa. Ja vitsit miten tyytyväinen olinkaan tuon palaverin jälkeen! Ei sillä, että minulla olisi ollut pienintäkään epäilystä tai epäluottamusta heidän tarjoamaansa palvelua kohtaan. Mutta tuo tapaaminen jotenkin konkretisoi ja vei asiaa niin paljon taas eteenpäin sekä toi paljon uutta pohdittavaa :)
Seurahuone hoitavaa siis lähestulkoon kaiken; ruoat, tarjoilun, tilan 
koristelun, siivouksen yms... Tämä kaikki sopii ainakin minulle enemmän kuin hyvin :) Muistettavaa ja tehtävää kun riittää muutenkin ja juhlapäivänä voin hyvällä ja luottavaisella mielellä keskittyä vain nauttimaan juhlasta!

Mutta enempiä höpisemättä, antaa kuvien puhua puolestaan:

Suunnittelimme aluksi vihkimistä tuonne navetan ylisille, mutta koska tilaa ei ole millään tavalla eristetty olisi siellä huhtikuussa aivan liian kylmä plus että minä olen aina halunnut ehdottomasti kirkkohäät. Tosin mikäli olosuhteet olisivat olleet toiset, olisin kyllä harkinnut vakavasti vihkimistä tuolla :) 

En varmasti voi kylliksi hehkuttaa miten onnellinen olenkaan tästä juhlapaikasta! Se on aivan täydellinen ja tiedän meidän saavan tuolla juuri meidän näköiset häät!!
Nyt olisi sitten saatava pikimiten kutsut valmiiksi ja postiin, muuten järjestelyt ovatkin aika hyvällä mallilla. Puvusta tulossa postausta loppuviikosta, sormusta mennään ensi viikolla valitsemaan vaikka malli onkin jo tiedossa :) hmm mitäs vielä?!


Olisiko teillä jotain häihin liittyvää mistä haluaisitte kuulla?
Kysymyksiä juhlapaikkaan/cateringiin liittyen? 
Kuvat ovat Seurahuoneen omasta blogista: http://salonseurahuone.blogspot.fi

11 kommenttia:

 1. Kotoisan, mutta silti todella juhlallisen näköinen paikka. Teille tulee varmasti ihanat häät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuota olemmekin hakeneet :) Haluamme juhlista ennenkaikkea mukavat ja niin että kaikilla olisi hauskaa..Pois siis turha pönötys ja virallisuus, mutta kuitenkin niin että juhlan arvo säilyy. Onhan kyseessä kuitenkin häät, joten jonkinlainen arvokkuus ja juhlallisuus pitääkin säilyä!

   Poista
 2. Todella kaunis paikka! Kyllä teille tulee upeet häät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on kyllä itsessään jo niin kaunis! Koristeluksi olenkin valinnut varsin hillittyä ja eleganttia valkoista… Vähemmän on enemmän, vai miten se nyt meni!? :)

   Poista
 3. Todella upea ja tunnelmallinen paikka! Innolla jään odottelemaan myös puku- ja sormusjuttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmallinen on kyllä oikea sana kuvaamaan tuota kaunista paikkaa! Kartanon ja tilan historia on myöskin varsin mielenkiintoinen, saimme asiasta pienen luennon esittelykierroksella :)
   Arvaa vaan haluaisinko jo julkaista täällä tulevan pukuni kuvan!! Olen myös useita kertoja pakahtunut halusta näyttää kuvia miehelleni ;)

   Poista
 4. Moi! Blogisi osui silmääni kun googlasin tietoa pukkilan kartanosta! Salon seurahuone siis hoitaa kaiken,mutta ainut mitä en ole saanut selville että mitä tämä kaikki maksaa niin suurinpiirtein? Tila ja ruuat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Minun on tarkkoja hintoja vaikea antaa koska hinnan muodostumiseen vaikuttaa niin moni seikka. Pukkilan kartanoon tosiaan maksetaan tilanvuokra sekä mahdollisesti tarvittavat lisälaitteet kuten kylmätynnyri, av-laitteet yms. Hintaan vaikuttaa myös tarvitaanko ison salin lisäksi, pienenmpi sali tai rakennuksen ylisiä käyttöön. Meillä vuokra oli muistaakseni 1200e. (Hinnat ovat tietääkseni tosin hiemna nousseet viimekesästä)

   Seuraahuoneella niinikään summa muodostuu monesta seikasta.. Meidän valitsemsa menu maksoi muistaakseni 35e/hlö ja tähän sisältyi täytekakku. Mikäli halusi myös muita jälkkäreitä tai iltapalan niin niiden hinnat taisi lähteä sieltä 5 eurosta ylöspäin per hlö riippuen mitä valitsi.
   Me hoidimme iltapalan itse. Juotavat ja alkoholithan hoitaa tilaaja itse!
   Sen lisäksi tuli vielä tajoilijoiden tuntipalkka. Alkuun heitä oli paikalla kolme ja kahvin aikaan/ loppuillasta yksi.

   Toivottavasti muistin nyt oikein. Suosittelen ottamaan yhteyttä Pukkilan kartanon Janneen ja seurahuoneelle niin saat varmasti oikeat ja tarkat hintatiedot! Painotan tosiaan, että hinta muodostuu pitkälti omien valintojen mukaan mitä palveluita haluaa ja minkälaisen menun rakentaa. Voin toki etsiä sinulle tarkemmat teidot meidän hinnoista, mutta nämä mielelläni sitten hoitaisin sähköpostitse. Olen pyrkinyt pitämään raha-asiat poissa blogista :)

   Toivottavasti tästä oli kuitenkin jonkin verran apua!

   Poista
 5. Tästä oli paljon jo apua,kiitos! Ajattelin että on tökeröä kysyä hintoja suoraan blogin välityksellä, mutta kiitos kun vastasit näinkin yksityiskohtaisesti :) otan ensiviikolla yhteyttä pukkilan kartanoon ja kyselen sieltä enemmän

  VastaaPoista