lauantai 25. tammikuuta 2014

Kantoreppu pohdintoja


Olen eilisen ja tämän illan selaillut nettiä etsien infoa ja käyttökokemuksia erilaisista kantorepuista. Tai vertailussani oli oikeastaan kaksi reppua, nimittäin Manduca ja Tula.  

Yllätyshaastajaksi nousi kuitenkin mukaan keskusteluja lukiessani Stokken- my carrier. Meiltähän Stokkea löytyykin niin sängyn, syöttötuolin kuin kylpyammeenkin muodossa ja olen näihin kaikkiin ollut äärettömän tyytyväinen! 
Plussaa tuo my carrier saa myöskin siitä, että lapsen saa asetettua siihen myöskin kasvot menosuuntaan päin. Luukas ainakin on niin kiinnostunut ympäristöstään, että uskon tuon olevan merkittävä seikka jo viihtyvyydenkin kannalta :)

Meillä on reilun kuukauden päästä tiedossa ulkomaanreissu ja muutenkin uskon kantorepulle olevan käyttöä esim niinä päivinä kun pojalle ei kelpaa paikaksi muukuin syli ja kotihommia olisi kuitenkin tehtävä :) Kantoliinoja olen kokeillut, mutten ole kokenut niitä itselleni sopivaksi vaihtoehdoksi. 
Lisäksi helpottaahan tämä kantoreppu liikkumista maastossa, joihin vaunuilla ja rattailla ei pääse esim luontopolut/vaellusreitit!
Olisin kuitenkin kiinnostunut kuulemaan teidän mielipiteitä/kokemuksia edellä mainituista kantorepuista..Tai vaikka ihan joistakin muista merkeistä. Vai osoittautuiko koko kantoreppu turhaksi ostokseksi?


Hyvää lauantai-illan jatkoa!!

15 kommenttia:

 1. Manducaa voin omasta kokemuksesta suositella! Nellakin tykkää. Tulan ulkonäkö kyllä miellyttää enemmän omaa silmää ja paljon kehuja olen siitäki kuullut. Harmi kun en tajunnut kantoreppua valitessani ottaa sitä vaihtoehdoksi! Jotenkin sillon vaan ajatteli että manduca tai ei mitään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista kyllä eniten minunkin silmää miellyttää tuo Tula. Itse olin jo tilaamassakin Manducaa, jotenkin se oli itsestäänselvyys; onhan se kuitenkin manduca ja kaikkien niin hehkuttama :)
   Onneksi miehen ajatuksesta päädyin lukemaan muistakin, nyt on sitten vain tämä valinnanvaikeus!

   Poista
 2. Moikka! Me ostettiin Manduca ennenkuin vauva oli syntynyt. Oltiin kuultu siitä paljon hyvää. Kun sitten oli aika sitä käyttää, tuli ongelmaksi se ettei sitä oikein saanut yksin viritettyä päälle. Ehkäpä vaikka se Stokken versio olis parempi, kenties! Tosi ihana blogi Sulla! Käy kurkkaamassa mun höpötyksiä: tavallisestaarjesta.blogspot.fi
  T. Jemina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manduca oli oikeastaan ainut rintareppu, josta olin edes kuullut :) Luuin myöskin juuri tuosta käytettävyyden hankaluudesta plus että kaikilla ei ole hartioista/lantiosta ollut kaikkein mukavin..
   Ja hei, aivan huippua löytää lisää bloggailevia tuttuja!! <3 varmasti tulen sinunkin blogissasi jatkossa vierailemaan! Terkkuja!

   Poista
 3. Mä en enää muista (huoh), minkä merkkinen meidän kantoreppu oli, mutta meillä siinä ainakin viihdyttiin eteenpäinkin, joten sitä kyllä suosittelen. :) Kantoliina ei toiminut meilläkään.
  Mukavaa sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Luukas alkaa olla myös jo sen ikäinen, että uskoisin tuon kasvot menosuuntaan-ominaisuuden lisäävän viihtyvyyttä. Paljon luin juurikin kokemuksia vauvoista, jotka eivät kantorepussa viihtyneet sitten millään koska piti vain kantajan rintamusta tuijotella :)
   Ja selkäpuolelle laitettavaksi meidän poju on tällähetkellä vielä liian pieni! <3

   Poista
 4. ergonomia katoaa muuten täysin kun laitat kasvot menosuuntaan, sitä ei suositella kantorepuilla ikinä.
  oon itse 12v sitten sitonut liinan päälleni ekaa kertaa, ja toiminut kantoliinatukihenkilönä/esittelijänä vuosia.
  sitten kun isompaa saa kantaa selkäpuolella, sitten sieltä olan yli voi kurkkia eteenpäin.
  moni vauva ei viihdy repussa/liinassa jos kantaja istuu paikallaan tai sisätiloissa, mutta ulkona loistavasti kun maisemat vaihtuu kokoaika.
  monella lapsella myös menee useampi kokeilukerta ennen kuin tottuu/alkaa viihtyä kannettavana kantovälineessa :)
  tula&manduca menee stokkea pidempään, aika nopeasti lapsen kasvaessa lonkien asento jää siinä huonoksi koska siinä on käsittääkseni kapeampi haaraosa kuin noissa muissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kommentistasi! Tuota ergonomia asiaa en tullut noin pitkälle ajatelleeksikaan vaikka siihen yritin kyllä nimenomaan kiinnittää huomiota :)
   Minunkin olisi varmaan aikoinani kannattanut ottaa yhteyttä paikkakuntamme kantoliinatukihenkilöön ehkä olisin saanut enemmän irti tuosta liinailusta!

   Kiva kun jaksat käydä kommentoimassa, olen saanut sinulta monia hyvä vinkkejä!

   Poista
 5. Meillä on tuo Manduca ja siitä tykkään kovasti. Ongelmana on kuitenkin se, että ukkeli haluaisi nähdä kaiken mitä ympärillä ja edessä tapahtuu ja melkoinen ihme on, jos hän ei tästä pään kääntelystä niskojaan kipeiksi saa :D. Olen harmitellut, etten ostanut tuota My carrieria, josta ukkeli voisi katsella koirien menoa kasvot eteenpäin. Toki pienellä vauvalla tuo ominaisuus ei hyödytä ja en tiedä mihin asti tuota voisi sitten käyttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, ergonomia tuossa kasvot menosuuntaan-asennossa ilmeisesti kärsii joten eipä siitä sitten hyötyä olekaan :) Oletko huomannut, että tuossa maducassa olkahihnat tippuisivat tai painaisi ikävästi lonkkia?

   Poista
  2. olkahihat voi laittaa ristiin selän takana jos tuntuu että ne tippuu, mun olkapäät on sen malliset että ristissä kantaminen oli paras ratkaisu :)
   ja ei paina lonkkia, kun nostaa ihan reilusti vyötärölle eikä pidä liian alhaalla.
   paras korkeushan liinoille ja repuille on kun vauvaa ylettää pussaamaan otsalle :)

   Poista
 6. Suosittelen lämpimästi Manducaa. Siinä lasta saa pitää vastasyntyneestä (itse kannoin keskosvauvaa aikanaan) aina muistaakseni 25 kg:n asti. On kantajalleen ja kannettavalle ergonominen. Kasvot menosuuntaan päin kantamista kantajan vatsapuolella ei suositella, koska se saattaa aiheuttaa lapselle turhaa yliojennustaipumusta ja hidastaa myöhemmin liikkumisen taitojen oppimista.. Selkäpuolella kantaminen mahdollistuu yllättävän aikaisessa vaiheessa, kun lapsella on tarpeeksi vireystilaa katselemiselle sekä omaa pään ja vartalon hallintaa, siitäkin huolimatta lapsen nukahtaessa pään asennon voi tukea pään yli viritettävällä kankaalla. ps. tämä ei ollut maksettu mainos. Olen vain Maducan käytössä hyväksi todennut ja työssäni sitä toisille suositellut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manduca on kyllä saanut todella paljon suositteluja, joten tähän päätynemme mekin!
   Hyvä kun tuli esille, ettei kasvot menosuuntaan-asentoa suositella, emme onneksi sitä virhettä siis tehneet! Kiitos sinullekiin siis palautteesta ja asiantuntevasta kommentistasi!

   Poista
 7. Tämä tulee nyt teille vähän myöhässä, mutta kirjoitan kuitenkin oman mielipiteeni muita tietoa etsiviä varten. Lähdin kauppaan hakemaan Manducaa, mutta tulin ulos Stokken kanssa, koska se oli vaan niiin paljon paremman oloinen kaikin puolin. Napakka, paremmin päälle istuva ja helpommin puettava ja säädettävä. Eikä oo mitään ergonomiaongelmia eteen päin kantaessa - asento on niin jopa parempi kuin mahat vastakkain ja vauva viihtyy hyvin, kun näkee muutakin kuin äidin. Stokkeen saisi myös selässäkanto-osan, mutta en ostanut sitä vielä, kun tuo mahapuoli riittää meille ainakin nykyisessä elämäntilanteessa. Mutta jos selässä haluaisi kantaa, niin silloin Stokke puettaisiin päälle yhtä helposti kuin reppu, kun taas Manducassa pitäisi pyörittää lasta vaarallisemmin sivukautta selkään.

  VastaaPoista
 8. Olen pohtinut paljon näitä asioita ja lapseni fysioterapeutti ei pidä ollenkaan huonona vaihtoehtona Stokkea ja kasvot menosuuntaa...

  VastaaPoista