keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Nolla vuotta. Viisi kuukautta.


Meillä oli tänään 5kk neuvola! Taas pistettiin niitä inhottavia rokotuksia, jotka luultavasti tosin sattuivat äidin sydämeen enemmän kuin Luukakseen :) Huomasin muuten juuri, että olin unohtanut kirjoitella tännne 4kk neuvolakuulumiset, joten laitan ne mitat nyt tämänkertaisten mittojen perään, sulkujen sisälle.

Tuo neljän kuukauden ikä oli meille varsinainen käännekohta. Yöt meillä on aina sujuneet suht hyvin vaikka Luukas usein rinnalle herääkin, mutta ne kauheat iltaraivarit jäivät kuin salmaniskusta neljän kuukauden iässä pois. Eräs ilta Luukas vain nukahti minun syliin eikä herännyt edes sänkyyn siirtymiseen ja siitä se sitten lähti. Nykyään saattaa sänkyyn siirrettäessä herätä, mutta jatkaa sitten uniaan tai korkeintaan hetken juttelee ja voimistelee itsekseen :) Huh, en todellakaan kaipaa niitä itkuhuutoraivareita, jotka ennen tarvittiin, että päästiin unille!

Nyt viimeisen parin viikon aikana Luke on oppinut valtavasti uusia taitoja ja kuten edellisessä postauksessa kirjoitinkin on niitä herättävä yölläkin harjoittelemaan :)

Ja sitten niitä mittoja, suluissa tosiaan 4kk neuvolan mitat:Pituus: 66.7 cm  (64,8 cm)
Paino 7 270 g  (6 575 g)
Pään ymp. 41.8 cm  (41,8 cm)


Pikkuhiljaa pitäisi aloitella kiinteisiinkin siirtyminen! Tähän asti olen täysimettänyt ja pari viikkoa ainakin vielä näin... En tiedä miksi se kiinteisiin siirtyminen tuntuu itselle niin "vaikealta" vaikka se ei todellakaan tarkoita imetyksen päättymistä.
Onhan se tietysti iso askel ja itselle kun tuo imetys on ollut alusta asti niin tärkeää, mutta kuten sanoin sehän jatkuu kiinteiden ohella ja alkuunhan se onkin vain totuttelua ja uusien makujen maistelua! 

Kyllähän tuo silti vielä minun pienenpieni vauva on, onhan!? ;)


Minkäikäisenä teillä siirrytiin kiinteisiin ja miten te aloititte niiden maistelun? Kuinka nopealla tahdilla; yksi vai kaksi makua viikossa? Onhan tuossakin taas vanhemmille opettelemista, imettäminen kun on niiin helppoa. Ruokaa on aina saatavilla, juuri oikea määrä ja oikea lämpötila! Nyt alkaa kuullostaa jo neuvolan ohjeilta ;) Eiköhän ole hyvä tällä kertaa lopettaa tähän!
Tsemppiä loppuviikon puristuksiin, kohtahan se taas on viikonloppu!

13 kommenttia:

 1. Sulla on samoja tuntemuksia imettämisestä kuin mulla! Vielä se on siun pieni sylivauva monta kuukautta <3 Ja alussahan niitä kiinteitä menee vaan lusikallinen päivään niin ei imetyksiäkään jää yhtään välistä. Saat siis vielä hetken aikaa totutella :) hihi

  Me alotettiin bataatilla 5kuisena. 6kk ikäisenä sit ruvettiin vasta isompia annoksia syömään! Ja siinä kuukauden aikana otettiin ehkä 2-4 uutta makua. Mutta joo, imettäminen on todella helppoa ja vaivatonta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin lukeneeni sinun mietteitä imetyksestä :) Pieni murunenhan tuo tosiaan vielä on <3 ja tulee aina olemaankin :)

   Poista
 2. Voi miten hellyttävä kuva! <3

  VastaaPoista
 3. jos imetystä mielit jatkaa, suosittelen ekana imetystä ja sitten kiinteitä "jälkkäriksi" niin maidontulo ei vähitellen ala hiipumaan jos kiinteät saakin suuren suosion :)
  me on aloitettu yhdellä maulla viikossa, alkuun ½tl, seuraavana päivänä 1tl jne, joskus kahden viikon päästä taisi olla
  liki desi annoksena. itse tehdyt soseet on kuitenkin paljon ruokaisampia kuin kaupan, joissa on ainakin puolet vettä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitos vinkistä. Itse olisin luultavasti tehnyt juuri toisinpäin :)
   Itse ajattelin nuo soseet tehdä ja yksi maku viikossa kuulostaa varsin hyvältä!

   Poista
 4. Ihana Luukas <3 Me aloitimme kiinteät maidon ohelle, niin pian kuin mahdollista oli. Tämä oli ainoa keino saada pulauttelua vähän hillittyä. Aloitimme kukkakaalista ja muista ei niin makeista ruoista. Ukkeli osoittautuikin ahnaaksi syöpöksi ja otimme uusia ruokia jopa 3/vkko. Toivottavasti teillekin maistuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, eräs ystäväni sai "luvan" myös aloittaa varsin aikaisin kiinteät juurikin refluksiongelman vuoksi.
   Huomenna luultavasti aloitellaan perunalla!

   Poista
 5. Uusi lukija ilmottautuu :)

  Mulla parhaiten mielessä nyt kuopuksen kiinteiden alotus. Me aloteltiin vähän reilu 3kk iässä (runsaasta pulauttelusta johtuen) eka syötiin n.viikko bataattia, siitä pikku hiljaa muitakin makuja. Pakko kyllä myöntää että jokaista uutta makua en oo viikkookaan antanu pelkälteen vaan aika nopeesti tuli annettua sekasin makuja.

  Tervetuloo kurkkiin myös meitä: http://perhearkea-anna.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja tervetuloa!
   Kiitos kommentistasi, on ollut kiva lukea teidän lukijoiden kokemuksista kiinteiden aloituksen suhteen. Oliko teille apua pulautteluun noista kiinteistä?
   Kiva blogi sinulla, jään ehdottomasti seurailemaan :)

   Poista
  2. Noh vähän niin ja näin. kyllä pulauttelu on rauhottuu huomattavasti alkuajoista kun oksensi ihan kaaressa, mutta vieläkin (9kk) tulee ehkä kerran päivässä pulautus vaikka syökin jo varsin karkeeta ruokaa,.

   Poista
 6. 5 kuukautta! Wau....aika menee tosi nopeaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopas muuta! Lapsen kanssa sen ajan juoksun varsinkin huomaa :)

   Poista