torstai 13. helmikuuta 2014

Mini Rodini


Sain tässä eräältä lukijalta piristävän sähköpostin, jossa toivottiin enemmän vauvajuttuja ja etenkin kirjoituksia vauvanvaatteista/tavaroista. Tämä on asia jonka kanssa käyn varmasti päivittäin kamppailua. Aloitettuani kirjoittamaan blogia aiheet pyörivät kevyissä, pinnallisissa aiheissa naistenlehtien hömppätyyliin :) Raskauden ja lapsen myötä aiheet ovat tässä vuoden aikana syventyneet ja mukaan on tullut paljon meidän arkea. Mutta se minkä verran meidän arkea täällä haluan valottaa on jatkuva pohdinnan aihe!
Luukas alkaa päivä päivältä saada omia piirteitä (toki hän on koko ajan ollut itsensä näköinen) mutta ne vauvamaiset piirteet pikkuhiljaa katoavat ja hän saa omia kasvon ja luonteenpiirteitä yhä vahvemmin esille. Haluanko edelleen näyttää ja jakaa niitä blogissa?

Siinäpä tosiaan vasta pulma! Olen, ainakin tämän blogin suhteen sellainen kaikki tai ei mitään-tyyppi ja jotenkin kasvojen suttaamiset sun muut kuvanmuokkaukset ei luoneeseeni tai siihen mitä tältä blogilta haluan sovi. Haluaisin todellakin kirjoittaa vauvajutuista, näyttää kuvia Luukaksesta ja ehkä mennä hieman pintaa syvemmälle, muttakun tässä ei nyt pelkästään ole kyse siitä mitä minä haluan. Jatkanko blogin kirjoittamistakaan jos en voi sille antaa 110% panosta ja tehdä tätä täysillä..

Jakaessani kuvia täällä en pysty kontrolloimaan ketä niitä katselevat ja mihin ne päätyvät. Paranoidikko-minä nostaa tässä kohtaa päätään :) Saati mitä Luke sitten vanhempana miettii näistä äidin höpötyksistä!
Herättikö nämä pohdintani teissä jotain ajatuksia? Tai mitä te lukijat tältä blogilta toivoisitte?
Sitten niihin kevyempiin aiheisiin! Alennusmyyntejä kolutessni päätin olla kaukaa viisas ja hankkia Luukakselle talvihaalarin ensitalveksi nytkun alennusprosentit ovat mieltäni hiveleviä :) Babyshop.com kuuluu yksiin ehdottomasti suosikeistani mitä lastenvaatteiden nettikauppoihin tulee. Ja sieltäpä se talvihaalarikin löytyi; ylläolevan kollaasin Mini Rodini - Mini Rodini overall DK blue. 
Minua jäi itseasiassa hieman mietityttämään myös tämä parka (Mini Rodini - Pico jacket) 
Aivan ihana, mutta kuitenkin järkeilin, että ehkä yksi vuotiaalle on talvella enemmän käyttöä kuitenkin haalarille vai mitä mieltä olette?! 

Keräsin kollaasiin myös muutamia muita ihasteluni kohteita! Voi vitsit miten syötävän suloisia nuo elefantit ja pandat ovatkaan!! Nuo elefantti shortsit ovat todella oivat etelänmatkaamme ajatellen samoin kuin tuo shortsihaalari..

Huomenna juhlitaankin paitsi ystävänpäivää myös Luukaksen puolivuotissynttäreitä!! Herkullisia kuppikakkuja ainakin luvassa, nam! :) Taitaa olla sanomattakin selvää, että
hääkuntoon-projektini on epäonnistunut täysin! 

22 kommenttia:

 1. voihan blurrata kasvot kuvista jos häiritsee, itse oon vetänyt kouluikään rajan-ettei ihan koulukaverit tunnista, ettei aleta kiusaamaan tms. se syy kun voi olla ihan mitätön mistä toiset repii aiheita :(
  ja lastenvaatteethan on sitä kevyttä hömppää ihan parhaimmillaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin vaan vierastan tota blurraamista.. Lisäksi taidot eivät riitä siistin jäljen toteuttamiseen ja sellaista suttua en halua edes julkaista :)
   mutta totta tuo, lapset osaavat olla toisilleen todella julmia ja sykksi kelpaa ihan mikä tahansa aihe :/ Sen lisäksi minua pelottaa mihin kuvat täältä voivat levitäkään.. Tiedän erään jonka blogista oli otettu lasten kuvia ja väitetty toisella sivustolla omikseen.. Ihan oikeasti kuka väittää toisen lapsia omikseen tai ylipäätänsä ottaa toisen kuvia omikseen?!

   Poista
  2. Tuohan on ihan sairasta, että väittää toisen lapsia omikseen... kyllä saa varuillaan tosiaan olla mitä nettiin laittaa... :/

   Poista
  3. Niinpä :/ Kyseinen henkilö ei enää bloggaa, mutta hänelle sattui kyllä niin paljon negatiivista noiden kuvien varastamisen/väärinkäytösten vuoksi etten yhtään ihmettele ettei koko touhu enää kiinnostanut!

   Poista
 2. Minä myös painiskelin pitkän tovin noiden asioiden kanssa ja ymmärrän hyvin, miksi noita pohdiskelet :/. Toivoisin kuitenkin, että saisimme kuulla jotakin pikku- Luukaksesta aina välillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeita asioita tosiaan pienen pään pohdittavaksi :) Vielä ainakin olet laittanut ihan kasvokuviakin? Aiotko jatkaa myös tällä linjalla?

   Poista
  2. Olen peittänyt pojan naaman kuvissa, missä näkyy tunnistettavat piirteet. Haluan suojella jotenkin hänen yksityisyyttään, kun hän ei voi päättää laitanko hänestä kuvia netin hurjaan maailmaan vai en. Näin en ainakaan koe tekeväni mitään väärin (pojan kannalta). Tietysti on varmasti ärsyttävää lukijoille katsella kuvia ei mistään ;D. Näin kuitenkin piiiitkän pohdinnan jälkeen...

   Poista
 3. Jos laitat blogin salaiseksi, eli vain kutsutut voivat lukea? Tai sitten oletko miettinyt että tekisit niin kuin Hanna? Kuvaisit poikaa sellasista kuvakulmista ettei kasvot ole tunnistettavissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon kuvakulma asiaan olen ajatellut kiinnittää huomiota. Salaiseksi muutaminen hankaloittaisi joidenkin lukijoiden mukana olemista. Meidän muualla asuvat perhe/suku/ystävät kun lukee aika paljon tätä kautta meidän kuulumisia :)
   Ihailen niitä blogeja jotka avoimesti kirjoittavat ja kuvaavat, itseäni vain hirvittää mihin kuvat voivatkaan leviävät! Kerran nettiin laitettua kun ei saa pysyvästi poistettua!

   Pitäisi myös hieman löysätä nutturaa kaikki tai ei mitään- luonteenpiirteestäni ja löytää se kultainen keskitie :)

   Poista
 4. Tuo linkittämäsi Pico on Rodinin SS14 -mallistoa eli se ei ole talvitakki vaan välikausitakki. Jos siis vertasit sitä talvihaalariin... Ihana takki kuitenkin : ) Meillä oli vuosi sitten keltainen Pico ns. kaupunkitakkina ja nyt tulee tämä tummansininen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana takki tosiaan! Tosiaan, haalari ja välikausi takki käytössä toki eroavatkin toisistaan, mutta tarpeellisuudesta kävin pientä vertailua. Annoin itselleni nimittäin luvan tilata vain toisen ja uskon haalarin olevan yksi vuotiaan kohdalla "tärkeämpi". Kaupunkki/kyläilytakiksi tuo Pico olisi aivan täydellinen! Katsotaan sitten ensitalvena tarkemmin mikä takki meillä sitä virkaa tulee täyttämään :)

   Poista
 5. Elisabeten tavoin ehdotan kuvakulman vaihtamista. Olen itsekin pähkäillyt tätä aihetta PALJON ja jatkossa koitan juurikin kuvakulmilla tehdä sen mitä blurrauksella saisi helpommin (mutta niin paljon epäsiistimmin). En oikein välitä blurrauksesta itsekään, mutta en myöskään halua rajata poikaa kokonaan pois. Hän kun on iso osa elämää, jota blogissani kuvaan.

  Toivottavasti keksit sinulle täydellisen tavan niin saadaan lueskella vauvajuttuja jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa juuri sinun ja Hannan (Strictly style) blogeissa olenkin ihastellut taitavasti ja todella kauniisti otettuja kuvia poikasista!

   Poista
 6. Laitatko facebookkiin tulevaisuudessa luukaksesta kuvia? Vaikka ne olisikin fbssä piilotettu, ne tulee aina pysymään netissä ja taitavat penkovat ne esiin... En tiedä onko sekään kiva, että ihmiset alkavat käyttäytyä kuin SS blogin suhteen, kun hän on rajannut poikansa kasvot, niin uteliaimmat ovat penkoneet ne esiin hänen fbstä ja jakavat pienen kuvia pitkin keskustelupalstoja...ei kiva..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella vähän olen ylipäätänsä Luukaksesta facebookiin laittanut kuvia.. Suljettuun ryhmäämme hieman enemmän, mutta totta tuo että taitavimmat kaivavat ne kuvat varmasti vaikka olisi millaiset yksityisasetukset :/
   Mietin myös tuota Strictly stylen kohdalla ollutta kuohuntaa.. Mitä tiukemmaksi omaa yksityisyydenverhoa vetää sitä röyhkeämmäksi ihmiset käyvät. Ihmisten uteliaisuudella ei taida olla rajoja :/
   Tosin Hanna ja hänen bloginsa on aivan erilaisessa asemassa kuin tämä oma pieni päiväkirjani :)

   Poista
  2. Ja vielä... Hämmestelin yhtä postausta, missä näkyi autonne rekisterinumero. Sillähän saa osoitteenne ym(kuva)s! Hulluja kun on olemassa. Itse pidin blogia, mutta joku kaivoi kaikki tietoni esiin, vaikka kuinka olin piilottanut. No alkoi tulla esimerkiksi lehtitilauksia kotiini yms, mitä en itse ollut tilannut ja muuta häiriköintiä. Samalla sekunnilla sanottiin heipat blogille. Ole varovainen ja suojele pikkuista <3

   Poista
  3. Hui, mitä kokemuksia sinulla! Ja olipa hyvä että kommentoit asiasta; olen nimittäin tuossa suhteessa _yrittänyt_ olla todella tarkka, mutta näköjään en kuitenkaan tarpeeksi. Piti ihan selata blogi läpi ja katsoa mistä kuvasta oli kysymys, nyt se kuva on poistettu. Kiitos sinulle!

   Varovainen tosiaan pitää olla, mutta olen myös sitä mieltä ettei pelon voi antaa liiaksi hallita elämää. Toki lapsen kohdalla on asioita mietittävä tarkemmin kuin oman itsensä kohdalla!

   Poista
 7. Mä mietin ihan samaa ennekuin aloin blogia kirjoittamaan, ja edelleenkin kirjoittaessa. Oon nyt ottanut sellaisen linjan, etten laita Mileasta kuvia blogiin (poikkeuksena uusin postaus:). Netissä kuitenkin liikkuu kaikenlaisia hörhöjä, jotka tekevät kuvilla ties mitä! Mutta toi ajatus kuvakulman muuttamisesta kuullostaa hyvältä! Mutta toisaalta, vaikka kasvot ei ole tunnistettavissa, lukija kyllä tietää kuka kuvassa on. Vaikeita asioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeita asioita tosiaan!! Tämäm postauksen myötä kun sain kuulla aikamoisia kauhutarinoita mitä negatiivisia ilmiöitä blogia voikaan mukana tuoda :/ Harmi, koska tämä on itselle niin mukava harrastus!

   Poista
 8. Kerrassaan ihana tuo talvihaalari!!! En olekaan ennen niin nähnyt Mini Rodinilla meidän näköisiä juttuja, mutta nyt ne on hiljalleen alkanut ihastuttamaan. Ja nyt viimein kun tuon haalarin näin :)

  VastaaPoista
 9. Luin nyt tarkemmin kaikki nämä kommentit, itse olen ottanut kuvat niin ettei kasvoja näy. Jostakin voi enemmän tunnistaa, mutta olen pyrkinyt pitämään lasten kasvot tai suorat kuvat pois blogista. Voit kurkata miten minä olen asian toteuttanut. En ite halua lapsista suoria kasvokuvia laittaa. Olen kerran laittanut vauvasta kuvia, mutta niistä ei häntä kyllä myöhemmin enää tunnista. Tästä syystä en ole vielä omiakaan kasvoja näyttänyt blogissa. Kökköä voi olla, mutta leikkaan päät pois :) Harmi kun Hannalle on käynyt noin, en tykkää yhtään! Se sai paljon harmia noista. En olis kyllä uskonut, että fb:stä joku kaivaa lasten kuvat. No ei siellä enää kuvia olekaan, eli ihan järkevää varmasti olla laittamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommetistasi! Itsekään en kaikista miniRodinin vaatteista innostu, eivät ole myöskään meidännäköisiä mutta nyt tuli kyllä bongattua tosi ihania juttuja!
   Luukaksesta olen tähän asti aittanut ihan kasvokuvia, mutta oikkuhiljaa pojan kasvaessa pitänee tosiaan tuota linjaa miettiä.

   Poista