maanantai 31. maaliskuuta 2014

MittatilauspaitaHeipsan ja aurinkoista alkavaa viikkoa! Halusin tulla esittelemaan teille viimeaikaisimman ostokseni, johon olen ollut enemmän kuin tyytyväinen! Nimittäin mittatilauksena tehty kauluspaita. Kunka moni muu tunnistaa, hyvinistuvan ja juuri itselleen sopivan kauluspaidan löytymisen todella vaikeaksi tehtäväksi?

Itse olen tähän asti käyttänyt kauluspaitoja niin H&M:n valikoimasta aina Gantin valikoimaan. H&M:llä hinta-laatusuhde on mielestäni varsin hyvä, kuitenkaan täysin oikeaa kokoa en ole onnistunut löytämään; oikea koko olisikin jotain 34 ja 36 väliltä. Hennesin paidoissa myöskin sävyt ovat minusta liian haaleita. Gantilla taas sävyt ovat oikeita, mutta  tuon oikean koon ja täydellisen istuvuuden löytäminen on vaikeaa. 

Valmispaidoissa suurin ongelma on siis juuri tuo istuvuus tai oikeastaan puutteellisuus, täytyyhän ne valmistusvaiheessa jo suunnitella sopimaan hyvin monenlaisille vartaloille. NIinpä päätimme mieheni kanssa kokeilla teettää paidat molemmille mittojen mukaan. Hiukan prosessiin ryhtyminen jännitti, sillä tilasimme paidat Englannista; jolloin mitat piti ottaa itse ja ilmoittaa heille netin välityksellä. Kangas ja oikea sävykin piti siis valita ruudun välityksellä :) Onneksi mittaamisen avuksi sivustolle oli laadittu videoita opastamaan oikeat mittauskohdat ja tekniikat

Otimme tilauksen suhteen kuitenkin varman päälle ja valitsimme kankaat ja sävyt turvallisista vaihtoehdoista, jätimme myöskin paidoista pois enimmät yksityiskohdat esim kirjaillut nimikirjaimet. Maksamalla hieman extraa paitoihin on tosiaan saatavilla erilaisia yksityiskohtia ja lisukkeita, joilla tavallista kauluspaitaa voi personoida enemmän itsensä näköiseksi.

Materiaali on erittäin tärkeä osa paidan laadukkuudessa, joten valitsimme 100% puuvillaa, napit ovat valoa heijastavaa helmiäistä. Itse jätin taskut paidastani pois.
Kuten alussa totesin, olen paitaani enemmän kuin tyytyviäinen! Ehkä muutamasta kohtaa ottaisin sentin pari pois, mutta tämä ei ole niin merkittävä seikka jotta se vaikuttaisi tyytyväisyyteeni. (Onpas muuten rumasti yllä olevassa kuvassa tungettu tuo paita hameen sisään! Yöpöydällä näkyy myös olevan latauksessa jos jonkinlaista teknistä vempainta, huoh! Onko muita joita tämä johtohel****i ottaa päähän??) 

Itse tilaaminen oli varsin helppoa, kuitenkin kehottaisin varaamaan aikaa, kärsivällisyyttä ja huolellisuutta mittausvaiheeseen! Kuitenkin kerran, huolella otetut mitat tallentuvat, joten tätä vaihetta ei joka kerta tarvitse tehdä erikseen. Elleivät mitat sitten satu muuttumaan ;)

Itse en enää kovinkaan helposti palaa takaisin valmispaitoihin vaan aion jatkossakin tehdä kauluspaita hankintani nimenomaan mittatilaustyönä. Itseasiassa valkoinen paita jo kummitteleekin mielessä ja uskon, että siihen saisin nuo sentitkin osumaan kohdalleen!

8 kommenttia:

 1. Todella hyvännäköinen kauluspusero! :) Missä teetit tämän ja oliko hintava? Mä tykkään meidän kauluspuseroista, ovat nimenomaan puuvillaa ja istuvuus on se tärkein seikka näiden kanssa. Ostoilla jo jun tulee yleensä sovitettua näitä istuuksia. :)

  Reipasta alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tialttiin paidat täältä: http://www.tailorsmark.co.uk
   En nyt muista yhtään paljonko noille peruspaidoille tuli hintaa. Ei kuitenkaan mitenkään älyttömästi, tietysti hintaan vaikuttaa valittu kangas, valitut detaljit yms..

   Toinen, jota tuttavani suositteli on sellainen kuin "modern tailor". Itse luultavasti päädyn seuraavan paidan tilaamaan tuolta, heillä kun ensimmäisen kerran tilatessa on mahdollista saada kokeilupaita ilmaiseksi.
   http://go.referralcandy.com/share/9VKNZ9G

   Teidän paitoja en olekaan koskaan tainnut kokeilla! Mukavaa reissua! :)

   Poista
 2. Voi että kun on kauniisti istuva! Kiinnostaisi itseänikin, mistä tilasit ja millä hinnalla. Aika harvoin noita täydellisiä tulee vastaan, joten tilaaminen itselle istuva voisi olla vaihtoehto.

  Hyvää viikon jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elisabete:lle tuohon ylle jo vastasinkin samoihin kysymyksiin :) Itselläni ainainen ongelma on valmispaitojen lyhyys, inhottavaa kun aina nousevat esim housuista.

   Tsemppiä loppuviikon rutistuksiin ja kohtahan se koittaakin jo viikonloppu!

   Poista
 3. Ei tuo nyt kovin istuvalta näytä. Samanlaisia roikkuu H&M:n tangoilla sadoittain ja edullisemmin.
  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta toinen puoli. Itsekin katsoin että kuvat eivät sieltä parhaimmasta päästä ole. Livenä paita on kuitenkin paljon paremman näköinen. Ja kuten totesin ne muutamat sentit varmasti seuraavalla kerralla osuu kohdalleen, usein mittatilauspaitaa varsinkin netistä teettäessä saattaa tarvita yhden tai kaksi mittasäätöä, täydellisen istuvuuden löytymiseksi. Siksi esim tuo modern tailorin tarjoama ilmainen kokeilupaita on varsin riskitön vaihtoehto!

   Mitä tuohon väitteeseesi H&M:stä tulee, rohkenen olla eri mieltä! Omat paitani näkyvät ainakin oelvan 67% puuvillaa, 29% polyesteriä ja 4% elastaania! Aivan eri asia kuin 100% puuvilla, jota itse ainakin ehdottomasti pyrin suosimaan!

   Hienoa tosin jos olet onnistunut löytämään noista massapaidoista omanlaisesi ja juuri sinulle istuvan paidan. Aurinkoista viikon jatkoa Sinullekin!

   Poista
 4. Moi, kiitos vinkistä! Täydellisesti istuvan valkoisen kauluspaidan , jonka kankaasta ei näy läpi, etsintä on jatkunut jo pienen ikuisuuden. Löytyisköhän ratkaisu siis teettamisestä. Ainakin sun omasi näyttää onnistuneelta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tiedän niin miten vaikeaa on löytää valkoista kauluspaitaa josta tosiaan ei näkyisi läpi! Inhottavaa aina pukea toppia alle. Toivon, että ratkaisu löytyisi teettämällä, valkoinen kauluspaita kun on seuraavaksi tilaus vuorossa :)

   Tämä sininen on tosiaan varsin onnistunut, ihan pientä hiomista muutamassa kohtaa. Uskon, että seuraava osuu jo täydellisesti nappiin kun tietää hieman paremmin mittoja!

   Poista