keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Muistilista häiden suunnitteluun


Mukavaa keskiviikkoiltaa! Tässä on taas viimeiset 1,5h taisteltu nukkumaan menon kanssa ja viimein poika nukahti; nyt ensimmäistä kertaa omassa huoneessa, katsotaan miten yö menee!
Yritän muutenkin ehtiä tällä viikolla kirjoittamaan pientä raporttia tähän astisesta unikoulun sujumisesta... Kovin hääppösiä tuloksia ei tosin ole luvassa, valitettavasti!

Alla olevaan kuvaan törmäsin nettiä selaillessani ja pakko oli se tännekin ladata, niin totta kun tuo sanoma kohdallani on :)
Paperilla minulla to do-lista onkin, itseasiassa aika montakin eri versiota, of course! Ajattelin nyt koota niistä tänne yhden, tiiviin paketin, jotta itsekin pääsen hieman kärryille mitä on saatu aikaan ja mitä on vielä tehtävä. Monen monta eri listaa kun on olemassa ja osa ajatuksista tämän hataran pään varassa niin on suuri vaara, että jotain unohtuu täysin!


- juhlapaikka
- kirkko
- pappi (palaveri!)
- maistraatti
- kutsut
- bändi
- sulhasen puku
- morsiamen puku
- Luukaksen puku
- hääauto + koristeet
- aikataulu + ohjelmarunko
- menu
- valokuvaaja
- juomat !!!!
- istumajärjestys
- hääkarkit
- kampaaja + meikki
- kukat !!!!
- hääriisi
- DJ
- dj:n musiikkilista
- hääyö, hotelli
- tienvarsikyltit
- ohjelma pöytiin

Okei, aika hyvältä siis näyttää. Muutama kriittinen juttu tosin on hoidettava pikimiten kuten kukat!! (Morsiuskimppu, heittokimppu, sulhaselle ja isälleni kukka) ja toinen juttu, juomat!
Ruoka meille tulee Seurahuoneen kautta ja menusta on jo sovittu. Ainoastaan iltapala on vielä  mietinnän alla, mutta kaikki juomat tilaaja hoitaa itse. Tämä onkin asia, joka aiheuttaa hieman päänvaivaa. Miten paljon sitä juotavaa sitten tulisi olla?! ( Voisin kirjoittaa ihan oman postauksensa aiheesta) Juomat haemme kaasoni kanssa Tallinnasta, luvassa pieni naisten roadtrip! ;)

Istumajärjestykseen palataan kunhan kaikki ovat ilmoittaneet tulostaan, reilu viikko vielä aikaa jäljellä. Hääauto kuuluu pihistä-listallemme koska emme saaneet kumpaakaan haluamistamme autoista. Hääauton koristelu ja tienvarsikyltit ovat vielä toistaiseksi jääneet täysin huomiotta!

Hääyöstä sen verran, että haluamamme hääsviitti tai oikeastaan koko valitsemamme hotelli on varattu yksityisporukalle, joka varaa joka vuosi tuon hotellin omaan käyttönsä. Hotellin puolelta tosin selvittelevät parasta aikaa josko kuitenkin tälle porukalle sopisi luovuttaa hääsviitti meille :) Plan B  on kuitenkin olemassa ja olemme Cumuluksesta tehneet alustavan varauksen, heillä ei tosin hääsviittiä ole. Huoneen saa itse kuitenkin käydä etukäteen halutessaan koristelemassa. No vau! ;))

Onkohan siellä ruudun takana rouvashenkilöitä, kaasona toimineita tai muuten vain asiantuntijoita.. Olisi kiva kuulla kommenteja miltä tämä listani näyttää, puuttuuko kenties jotain? Kaikenlaiset kokemukset ja vinkit ovat tässä kohtaa kultaakin kalliimpia!

9 kommenttia:

 1. Entäs jos myöhäiswt nukahtamiset vain tarkoittaa rytmin siirtymistä? Siis jos menee tunteja nukuttamiseen iltaisin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. olen tuotakin miettinyt.. Poika vain on niin selvästi illalla väsynyt; saattaa nukahtaa syliin tai sitteriin mutta omaan sänkyyn ei sitten millään.. Mentiin nukkumaan normaaliin aikaan tai myöhemmin niin ongelma on juuri tuossa omassa sängyssä nukkumisessa :/

   Poista
  2. entäs jos sänky olisi sivuvaununa teidän sängylle hetken, tavallaan yhtä isoa sänkyä? meillä monesti otettiin vielä 19 maissa päiväunet, koska yöunille ei ikinä käyneet ennenkuin kympiltä.

   Poista
 2. Minusta tuo näyttää varsin kattavalta tuo ohjelma. Tämmöinen ajatus tosin nousi päähän, eli esteettömyystodistukset. Ei sillä, etteikö sitä varmaan olisi sanottu aikaisemmin :) Minusta paras vinkki tuli kaasoltani "Nauti, se on yllättävän nopeasti ohi".

  Ja ne juomat, meillä noudatettiin Alko sivujen ohjeita: https://www.alko.fi/PageFiles/4918/fi/pieni_juhlaopas.pdf Tuolla oli hyvä listakin, muistettiin kukille maljakotkin :D Me selvittiin hyvin noilla ohjeilla juomien suhteen, riittävästi oli ja vähän jäi ylikin, mutta ei liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisas vinkki kaasoltasi! Yritän muistaa tuon itsekin :) Olen vielä niin huono delegoimaan tehtäviä, ei sillä ettenkö kaasoihini luottaisi mutta jotenkin vain haluan aina tehdä kaiken itse!
   Esteettömyystodistukset liittyvät tuohon maistraatiin, meillä ne hoituvat sitä kautta :)

   Poista
 3. Mites sormus (vai olikohan siitä joskus ollutkin täällä juttua)? :) Aiotteko siis mennä ensin maistraatissa naimisiin? Niin ja milloin nämä teidän häät pidetään? :)

  Ei musta nyt apua ollut, omaan silmään kun näyttäis siltä et ne tärkeimmät asiat on hyvin hoidossa ja varmaan ihan tarkoituksellakin joitain asioita on tuosta listalta jätetty pois (esim.esteiden tutkinta). En malta odottaa et näen sun häälookin, vaikutat aina niin tyyllikkäältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormus on hommattu jo aikaa sitten, taisi olla ihan ensimmäinen häihin liittyvä ostos :)
   Koska mieheni ei kuulu kirkkoon meillä vihkiminen tapahtuu tosiaan maistraatissa ja sitten kirkossa on avioliiton siunaaminen. Häät ovat huhtikuun lopulla!

   Esteidentutkintakin liittyy siis tuohon maistraatti-kohtaan! Tiedätkös, en malta odottaa minäkään, että pääsen näkemään lopputuloksen :) Kampaukset, puvut ja korut kun eivät yksistään sovitettuina anna juurikaan minkäänlaista kokonaiskuvaa :)

   Poista
 4. Riisiähän ei ole suositeltu käytettävksi heittämiseen enää aikoihin. Pikkulinnut kun syövät niitä ja ne turpoavat niiden vatsassa ikävän lopputuloksen kanssa. Jotkut ovat käyttäneet esim. saippuakuplia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa tämä on elävä legenda, joka elää sitkeästi ihmisten käsityksissä. Mitään tieteellistä näyttöä tälle ei ole ja asia on saanut varmistuksen Luonnontieteellisestä museosta :)
   Lintutautien leviäminen onkin sitten asia erikseen..
   Siitä tuleeko meille riisi vai jotain ihan muuta on viellä avoinna :)

   Poista