lauantai 15. maaliskuuta 2014

SplizzeriaKävimme eilen syömässä kaupunkiimme avatussa uudessa ravintolassa, Splizzeriassa. Olin kyllä lukenut kyseisestä ravintolasta etukäteen, mutta täytyy sanoa ettei minulla silti ollut aivan selvää käsitystä mikä tämä heidän ideansa oikeastaan on...

"Nyt loppui annoskateus. Splizza on pizza, jossa on kaksi toisiaan täydentävää puoliskoa. Kaksi maailmaa samalla lautasella, jotka sulautuvat uunissa yhteen " -Näin kuvaillaan heidän omilla sivuillaan.

 Avajaisissa oli hyvä tunnelma ja palvelu oli erinomaista. Yksi omistajista oli heti ovella asiakkaita vastaanottamassa ja saimmekin alla olevan esitteen sekä hänen esittelynsä, paikasta. Tämä antoi itselleni ainakin todella positiivisen kuvan.
Lapsen kanssa ruokailessa plussaa saivat erityisesti Stokken syöttötuolit, joissa osassa oli baby set ja osa oli jätetty istuimiksi vähän vanhempia lapsia varten. Inhoan ravintoloita, joissa on kiikkerät ja heiveröiset syöttötuolit; koko ajan saa olla pelkäämässä, että kiikahtaako se nurin!


No itse ruokaan sitten! Listalta löytyy 10 huippukokkien suunnittelemaa Splizzaa, joihin on tarkkaan valikoitu vastakkaiset maut eri puolilta maailmaa täydentämään toisiaan. Splizzan toiselle puolelle voi halutessaan valita myös salaatin eli Zalaatin. 

Alkuun siis valitaan haluaako kaksi osaisen Splizzan, Splizzaalatin vai pelkän Zalaatin.
Sen jälkeen valitaan listalta jokin kokkien kehittämistä annosehdotuksista. Annoksia voi sekoittaa keskenäänkin, mutta tällöin ei ole takuita että maut toimisivat keskenään parhaalla mahdollisella tavalla.
Annos valmistuu muutamassa minuutissa ja sen saa tiskiltä mukaan. Tässä kohtaa idea muistutti hieman Subway:ta. Työntekijät nimittäin rakentavat annoksen siinä tiskillä, asiakkaan silmien edessä edeten kohti kassaa, josta sitten maksun jälkeen saat annoksen pöytään vietäväksi.
Yläpuolella on nähtävillä meidän annokset! Mies otti Splizzan numero 6; Spicy ham / Red & green.
Minä päädyin Splizzalaattiin, johon yhdistin osat kahdesta eri annosehdotuksesta; Opera-zalaatti ja Döner dish-splizza
Molemmat olimme valintaamme kyllä tyytyväisiä. Itselleni ei jäänyt yhtään ähky olo tämän aterian jälkeen, joka usein minulla on vedettyäni koko pizzan :) Harvoin tosin edes jaksan koko pizzaa, mutta nyt söin kyllä koko lautasen tyhjäksi!
Salaatti varsinkin yllätti minut raikkaudellaan ja tuoreudellaan! Ananaksena esim oli käytetty oikeaa, tuoretta ananasta, säilykepurkkien sijaan!
Tässä taas yksi inhoamistani asioista; monien ravintoloiden todella huonot ja nahistuneet salaatti annokset!


Tällä hetkellä Splizzerioita on vain Salossa, mutta keväällä 2014 ainakin Helsinkiin olisi tarkoitus avata oma ravintola! 
Toivon pojille todellakin onnea & menestystä! Hienoa, että jaksetaan yrittää ja ideoidaan uutta! Etenkin kun taloudellinen tilanne maassamme on mikä on. Mielestäni tällä luotiin kaupunkiimme hieman positiivisempaa uutisointia ja ilmapiiria, ainaisten leikkauksien ja laukkautusten sijaan. Miltäs teistä nämä splizzat kuulostavat?


6 kommenttia:

 1. Todella kiva idea. :-) Tuo salaattiosa on sikälikin kiva, että minäkään en yleensä jaksa koko pitsaa syödä... Toivottavasti tuo konsepti leviää. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti etenkin naisväen suosiossa nuo zalaatit tai splizzalaatit :) Itse usen valitsen juuri salaatin ja sitten harmittaa ihan vietävästi kun muut herkuttelevat pizzoillaan vieressä, kutsuisin tätä erittäin hyväksi kompromissiksi :)
   Nostan tosiaan hattua myös yritteliäisyydestä näinä vaikeina aikoina!! Tekstaripalstoja myöten tämäkin idea on haukuttu ja torpattu heti alkuunsa, tätä ilmiötä ihmettelen suuresti! Itse toivon ainakin menestystä tälle konseptille!

   Poista
 2. Vaikuttaa aika kuolleelta konseptilta. Tuo pohja ei myöskään näytä kovinkaan herkulliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, olisi kiva kuulla perusteluja mielipiteellesi?! Nämä ovat varmasti maku kysymyksiä, itse tykkäsin pohjasta kyllä.

   Toivotaan kuitenkin onnea yrittäjille, se tuskin on keneltäkään meiltä pois :)

   Poista
 3. pohjat ovat valmispohjia (Alen) pakastimesta, siinä perustelut. Heikko esitys, taso lähempänä kaupan altaan pakastepitsoja (Dr Ötker ja Dr Mengele)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen ollut tyytyväinen saamiini pizzoihin, mutta toki makuja on monia.
   Suosittelisin sinua laittamaan viestiä ihan ravintolaankin, täältä blogista kun palaute/krittiikki tuskin eteenpäin liikkuu :)

   Poista