sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Vaatekaapin kulmakivet; yläosat


EDIT// Olin ajastanut tämän postauksen matkamme ajaksi, mutta jostain syytä se ei ikinä teille ilmestynyt. Otetaanpa siis uusiksi!
Olen saanut jonkin verran kyselyjä ja postaustoiveita tyylistäni sekä pukeutumisestani. Ajattelinkin koota aiheesta erillisen postaussarjan; vaatekaappini kulmakivet. Tämän tyyppisiä postauksia on aina silloin tällöin blogeissa vilahtanutkin.

Moni sanoisi pukeutumistani ehkä tylsäksi tai mielikuvituksettomaksi, mutta olen onneksi onnistunut löytämään oman tyylini. Tyylin jossa viihdyn ja tunne oloni kotoisaksi, taaksejäänyttä aikaa ovat erinäiset kokeilut ja hapuilut eri tyylien viidakossa. Hieman huvittuneena, mutta myös myötähäpeää tuntien katselen nuoruuden kuvia ja silloisia vaatevalintoja :)
Aloitetaanpas tämä katsaus yläosista. Päälläni nähdään lähestulkoon aina bleiseri :) Musta, navy ja valkoinen ovat luottokolmikkoni, mutta myös raidallinen toimii hyvänä haastajana. Sen sijaan täydellisen sävyinen harmaa bleiseri kokoelmastani vielä uupuu. 
Aina keväisin alan haikailemaan myös yhä enemmän ja enemmän keltaisen perään. Tämä ilmiö on havaittavissa joka kevät :) Viime keväänä vaatekaappini täydentyi keltaisella puserolla. Tämän uskaliaammaksi en kuitenkaan ryhdy esim keltaiset housut ovat ehdottomasti nounou! 

Bleiserin alle on helppo yhdistää lähestulkoon minkälainen ylä-ja alaosa tahansa, riippuen haluaako aikaan rennomman vai virallisemman vaikutelman. 
Kauluspaita on toinen elementti, joka ylläni nähdään todella usein. Tykkään pukea sen niin farkkujen, shortsien kuin kynähameenkin kanssa. Sävyinä sininen sekä yksivärisenä, että raidallisena ja valkoinen ovat eniten käytetyimmät, mutta löytyypä kaapista yksi pinkki versiokin!Talvisin taas mukava ja lämmin neule on ehdottomasti suosikkini yläosista. Joko yksinään tai bleiserin kanssa. Gantilta sekä Ralph Laurenilta olen bongannut hinta-laatusuhteeltaan parhaimmat neuleet. Ja näissäkin luotan ajattomiin, neutraaleihin sävyihin; valkoista, navya, beigeä sekä tietysti raidallista. Jonkin verran suosin perus neuleiden lisäksi neuletakkeja. Nämä sopivat hyvin esim kotelo-ja neulemekkojen pariksi luomaan rennompaa lookia

Viimeiseen kollaasiin valitsin erilaiset puserot, t-paidat  ja topit. Hyvinlaskeutuvat, laadukkaista materiaaleista olevat puserot etenkin valkoisena ovat neuleiden lisäksi vaatekappale johon satsaan. Vaikka baarielämä ei enää olekaan ajankohtainen käytän silti paljon erilaisia toppeja juurikin bleiserin alla. Valkoinen, musta ja nude toimii aina! Toppien ja puseroiden yksityiskohdilla kuten ruseteilla ja leikkauksilla saa asuun mielenkiintoa. Neutraalien värien lisäksi asuun voi tuoda mielenkiintoa erilaisilla sävyillä kuten esim keltaisella tai burgundyllä.Avainsanoina pukeutumisessani toimivat yhdisteltävyys, ajattomuus ja laadukkaat sekä hyvin istuvat-ja laskeutuvat materiaalit. En juurikaan suosi kertakäyttömuotia. Mottoina sekä tien viitoittajina toimivat lauseet "köyhän ei kannata ostaa halpaa" ja "ei se määrä vaan se laatu" 
Juurikin nämä ajattomat ja laadukkaat vaatekappaleet menevät vuodesta toiseen. Viimeisin villitykseni; leokuvoinen pusero taas löytyi Lindexiltä varsin edullisesti. Vaikka en kertakäyttömuotia suosikaan niin en kuitenkaan laita rahojani vaatteisiin joista en ole varma käytänkö niitä enää ensivuonna. 

Löytyikö valitsemistani yläosista yhtäläisyyksia teidän vaatekaapin kanssa? Entäs minkälaisiin vaatekappaleisiin te panostatte ja mistä taas pihistätte?


Kuvat: polyvore.com

5 kommenttia:

 1. Voi vaikka kuinka on noita samoja kaapissa. Joskin olen mieltynyt myös värikkäämpiin bleisereihin. Mutta joo, on bleiseriä on kauluspaitaa ja neuletta. Muitakin puseroita jonnin verran. samaa hyödynnän kuin sinäkin, mahdolliset yhden vuoden villitykset hankin edullisemmin, kyllä sille parin kympin puserolle tulee ihan hyvä CPU on pitää sitä "koko kesän" vaikka, klassikot sitten laadukkaampina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinulla ihastelenkin aina noita värikkäitä bleisereitä! Eriyisen mieltynyt olen siniseen, joka ei itselleni sovi sitten millään mutta sinun päälläsi näyttää todella kauniilta!

   Tosiaan, omat Gantin neuleeni ovat nyt reilun vuoden vanhoja eivätkä ole, runsaasta käytöstä huolimatta menneet miksikään... Odotan siis niiden menevän vielä toisen mokoman. Vaikka hinta saattaa tuntua aluksi kovalta niin kuukautta kohden laskettuna se ei paljoa loppupeleissä kuitenkaan ole. Jostakin halpaketjuliikkeestä kuin uuden neuleen joutuisi ostamaan lähestulkoon kerran kuukaudessa :)
   Onhan tuossa ekologinenkin näkökulma.

   Poista
 2. Heiii ja tervetuloa takaisin Suomeen! Miten meni matka?
  Kiitos insoiroivasta postauksesta! Gantin neule on minullakin seuraavaksi hankintalistalla koska niin monet kehuvat niitä. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Matka meni todellatodella hyvin! Paremmin kuin osasin uneksiakaan, olin tosiaan varautunut kaikkeista pahimpaan ;)
  Itse ainakin voin noita Gant:in neuleita suositella 100% ja kuten edellä jo totesin se hinta jaettuna esim 12 kuukaudelle jotka tuo neuleeni on moitteetomana pysynyt, niin eihän se loppupeleissä enää niin paljoa ole. Plus, että käyttökuukausia on aivan varmasti vielä lukuisia edessä :)
  Gantin neuleet eivät myöskään sieltä kalleimmasta päästä kuitenkaan ole, vaikka hinta monia hirvittää. Ralph Laurenin neuleeni olen esim ulkomailta hamstrannut, täällä kun niistä saisi pulittaa aika pitkän pennin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Innolla jään odottelemaan lomapostausta! :)
   Ja ihan totta tuo, että kun laatuun kerran satsaa niin se maksaa ajan kanssa itsensä takaisin. :)

   Poista