maanantai 21. huhtikuuta 2014

Hääjuomat


Juoma postausta on toivottu joten vihdoin sitä kehiin! Valitettavan vähän muutenkin hääaiheisia kirjoituksia olen saanut aikaiseksi, johtuen lähinnä siitä että meillekään ei paljoa hoidettavaa ole jäänyt :) Plus että suurinta osaa aiheista en edes halua ennen häitä täällä julkaista koska moni tuttu tänne saattaa eksyä!

Kylläpä meni nämä pääsiäisen pyhät nopeasti! Oma postauksensa meidän pääsiäisen vietosta tulossa, mutta sitä ennen hieman kurkataan meidän lauantaipäivään. Starttasimme nimittäin aamu viideltä kaasoni kanssa auton kohti Helsinkiä, mistä matkamme jatkui kohti Tallinnaa!

Ruoat  häihimme tulevat Salon Seurahuoneelta, mutta itse juhlapaikassa ei A-oikeuksia ole vaan juomat hoitaa siis tilaaja itse. Niinpä teimme pienen naisten roadtripin lahden toiselle puolen ja haimme juomat Virosta. Täytyy sanoa, että todella kätevää ja helppoa! Tein tilauksen etukäteen netissä ja ruksasin, että juomat toimitetaa sataamaan. Hetken pyörittyämme ja muutaman puhelun jälkeen SuperAlkon pakettiauto kurvasi sataman parkkipaikalle ja eikun juomat takalaatikkoon ja homma selvä!
Meille jäi reilusti aikaa, joten suuntasimme pienen matkanpäässä olevaan ostoskeskukseen jossa loppu aika kuluikin rattoisasti!


Sitten niihin juomiin! Vieraita on tulossa 78, joista 11 lasta. Hetken saimme pähkäillä ja laskeskella minkä verran sitä juomaa tulisi varata. Seurahuoneelta, Maijalta saimme kyllä hyvät ohjeet miten asiaa kannattaisi laskeskella, mutta pieni paniikki silti on että riittääkö laskemamme määrät :)

Viiniä laskimme puoli pulloa per henkilö, punaviiniä menee yleensä enemmän. Viiniä meillä on tarjolla ruoan kanssa.
 Skumpan (alkumaljat) pystyi laskemaan melkein lasin tarkkuudella, yhdestä pullosta tulee 6-7 lasia. 
Kahvi avecit eli konjakkia ja kermalikööriä.
Sitten on oluet, siiderit ja booli. Booliksi valikoituis raikas ja keväinen mojito-booli! Boolin teon hoitaa Seurahuone, joten on taas yksi "huoli" meillä vähemmän :)


- Punaviiniä 27 pulloa
- Valkoviiniä 12 pulloa
- Kuohuviiniä 14 pulloa

- Konjakkia 3 pulloa
- Kermalikööri 3 pulloa

- Olutta 10 laatikkoa
- Siideriä 7 laatikkoa
- Rommia 6 pulloa (menee n. 1 litra, 5 litraa boolia) 


Miltäs nämä määrät teistä kuulostavat? Minkälaisia määriä teillä häissänne alkoholia on ollut ja mikä oli lopullinen menekki?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti