torstai 17. huhtikuuta 2014

New York Cheesecake


Mikäli joku siellä pähkäilee pääsiäisen tarjoiluiden kanssa, tässäpä olisi yksi vaihtoehto! Ei ehkä ihan tyypillisin pääsiäisherkku, mutta varmasti maistuva :) Erilaiset juustokakut ovat ainakin minun lemppareitani mitä kakkuihin ja leivonnaisiin tulee, nam! Ja leivonkin näitä aina tilaisuuden tullen.

Tykkään toki erilaisista suklaajuustokakuista yms liivatteilla leivotuista, mutta en voi väittää etteikö perinteinen uunissa tehtävä New York Cheesecake veisi voittoa ihan 6-0!


www.pinterest.com



New York Cheesecake

Pohja:

1/2 pakettia Digestive keksejä
125g voita
2 rkl sokeria


Täyte:

600g Philadelphia-tuorejuustoa
3 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 prk ranskankermaa
3 tl vaniljasokeria
2tl sitruunamehua


Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita keksinmurusten joukkoon voisula sekä sokeri. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. (Itse teen lähes aina tällä ohjeella, mikäli kuitenkin haluat muruseosta myös kakun reunoille on seosta tehtävä enemmän, ohjeen mukaan tehtynä sitä riittää nimittäin vain pohjalle!)
Esipaista 165 asteessa n. 10min ja anna jäähtyä.

Vaahdota tuorejuusto, sokeri ja vehnäjauho kunnolla. Tämän jälkeen lisää seokseen kevyesti vatkaten kanamunat, yksi kerrallaan. Vaihdan tässä kohtaa vatkaimen aina nuolijaan tai käsivispilään. Kevyesti tarkoittaa todellakin kevyesti!
Lisää joukkoon loput ainekset ja kaada taikina jäähtyneen pohjan päälle. Paista 165 asteessa noin tunti, kunnes pinta on saanut kauniin värin. 

Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Itse teen kakun yleensä jo edellisenä iltana, jääkaappi antaa nimittäin lisää mehevyyttä. Tämä kakku on tosiaankin parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä ;)







Olisiko jollain antaa vinkkejä miten estää kakun halkeaminen päältä? Usein näitä halkeamia tämän tyyppisissä kakuissa tosin näkee, mutta itse haluaisin onnistua täysin sileän pinnan aikaansaamisessa!



Hyvää pääsiäistä!!



7 kommenttia:

  1. Tämä valikoitui meidän pääsiäiskahvittelun kaveriksi. Ajattelin tehdä jo tänään, lauantaina sitten vasta tarjolle :) Ne halkeamat saa taltutettua kun jätät kypsennyksen jälkeen kakun pariksi tunniksi uuniin! Siellä se saa jälkilämmössä hautua ja pinta vetäytyy hitaasti niin halkeamat ei synny. Sitten jääkaappiin kelmulla peitettynä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tuo hieman etukäteen tekeminen, saa sitten rauhassa "mehustua" :)
      Kiitos vinkistä noihin halkeamiin, pitää ensikerralla kokeilla! Meillä tosin uuni jäähtyy todella nopeasti että saa nähdä auttaako..

      Poista
  2. Meillä oli eilen ystäviä syömässä, ja yksi heistä toi jälkiruokana samanlaisen juustokakun ja kastikkeen - oli aivan taivaallisen hyvää!! Mukavaa pääsiäistä teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappas, mikä sattuma :) Varmasi oli hyvää!
      Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

      Poista
  3. Mun mielestä on aivan samanlainen ohje, jolla minä tein eli ei ihme jos on molempien mieleen. ;) Muistatko mistä ohje on? Tää oli kyllä tosi hyvä, paitsi mä jouduin lisäämään enempi tuota digestive-voi-yhdistelmää kun ei meinannut reunoille lainkaan riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ohje siis ;) Jostain lehdestä tämän aikoinani otin ylös, olisiko ollut yhteishyvä tai pirkka?!
      Mä en useinkaan laita keksimurua reunoille, mutta jos laitan niin pitää tosiaan tehdä isompi pohjataikina.

      Poista
  4. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista