maanantai 19. toukokuuta 2014

Viikonlopun kuulumisetAurinkoista alkavaa viikkoa! 
Kuten edellisessä postauksessa kerroinkin, oli meillä viikonloppuna ohjelmassa kaikkea kivaa.. Ja mikä mahtava sää meidän suunnitelmia vielä täydensikään!

Lauantaina suuntasimme kaupungille hieman shoppailemaan, lähinnä pihajuttuja jonka jälkeen pyörähdimme vielä tivolissa. Kovasti pojan pää kääntyili ympäriinsä värikkäiden laitteiden perään vaikkei vielä moisista huvituksista mitään ymmärräkään. Meille vanhemmille tämä oli oikeastaan todella helppo tivoli-reissu, toista se on parin vuoden päästä kun poika osaa jo laitteiden perään kinuta ihan eritavalla ;)


P1014322


frisbee


P1014386


Sunnuntaina meidän leikit siirtyivät pihan puolelle ja vietettiinkin oikeastaan koko päivä ulkona aina aamupalasta iltapäivän synttärikemuihin asti! 
Lauantain shoppaillusaldona oli mm nämä pionit, jotka saivat nyt paikkansa meidän puutarhasta! En millään jaksaisi odottaa näiden kasvamista ja ennenkaikkea kukkaloistoa.. Toivottavasti sellaista on luvassa!

Haaveenani olisi, että saisin tuoreet leikkokukat sisälle maljakoihin omasta puutarhasta. Tähän asti meillä on oikeastaan istutuksina ollut helppoja ja vähän hoitoa vaativia perennoja. Minä kaipasin näiden tylsien, vihreiden puskien joukkoon selkeitä kukkasiakin. Mitään suurempaa väri-iloittelua ei tosin ole luvassa vaan tyydyin, minkäs muuhunkaan kuin valkoisiin kukkiin ;)


P1014327

Jännityksellä odottelen miten näiden pionien kanssa käy ;) Meillä nimittäin oli, edellisten asukkaiden istuttamana yksi pioni ennestään. Ensimmäisenä kesänä se kukki todella kauniisti, mutta viime kesänä en onnistunut löytämään koko puskaa!!?
Mihin voi kokonainen puska noin vain kadota! 
Aloin jo epäillä jonkun ajaneen ruohonleikkurilla sen yli :)) Mies on sen verran tarkka, joten hän tuskin asialla on ollut. Vaikka alla olevasta oliivipuun kuvasta saatte hieman osviittaa minun puutarhurin taidoista en usko, kuitenkaan kukkapenkkiin leikkurin kanssa eksyneeni :)
Onneksi kuulin muiltakin, paremmilta puutarhureilta, että pioni tosiaan voi "vain hävitä".

No mites sitten tuo oliivipuu, voi vehkaparka tosiaan! Ostin tämän pari vuotta sitten sen kauniin ulkonäön vuoksi; pitkä paljas runko ja pyöreä latvus. Ensimmäisenä vuotena tämä puu koristikin niin olohuonettamme kuin terassiakin. Onnistumisen kokemuksia saimme yhden oliivin muodossa!! (Tästä pääset vanhaan oliviipuu-postaukseeni.)
Viime kesänä pitkään pelkäsin talvehtimis yritystemme olleen turhia, mutta juuri kun olin puuta heittämässä pois huomasi mies rungossa pieniä oksan alkuja! Siitä se sitten lähti oksia versomaan, runkoon!! Eipä enää miellyttänyt tämän rouvan silmää tuo puu :)
Nyt mietinkin mitä tälle tekisin?! Tuskin se enää tänä kesänä tuosta virkoaa ja totta puhuakseni; on se kyllä rumakin!


P1014348Tulipa puutarha painotteinen postaus, mutta tällaisia kuulumisia tällä kertaa! 
Nyt suuntammekin taas pihalle nauttimaan auringosta!Raportoin sitten myöhemmin täällä blogin puolellakin miten pionien kanssa menee vai katoavatko nämäkin yhtä mystisesti ;)

4 kommenttia:

 1. Puutarhajuttuihin en osaa ottaa mitään kantaa, mutta ihana mekko! Onko se mistä/minkä merkkinen? :) Ja oletko muuten kaivannut yhtään sitä lyhyttä hiusmallia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kuitenkin kommentoit, ilahdun aina jokaisesta saamastani viestistä suunnattomasti! Eikä niiden tosiaan aina tarvitsekaan itse postausaiheeseen liittyäkään :)
   Mekko on Henry Lloydin - Hailey, muistaakseni Zalandolta pari kesää sitten tilattu. Nykyään näitä on ilmeisesti aika vaikea saada käsiin.

   Mitä hiuksiin tulee niin kyllä kaipaan sitä lyhyttä mallia! Oikeastaan vain häiden takia nämä pidennykset laitoin, mutta koska sen verran kalliit olivat niin en aivan heti raaski näistäkään lupua :) mutta lyhyeen hiusmalliin varmasti taas syksyllä palataan :)

   Poista
 2. Hei,meillä myös pioneita..Valkoisia ja vaaleanpunaisia ..Ihania!
  Käsittääkseni jos pionin paikkaa vaihtaa niin se ei kuki ensimmäisenä vuotena..en tiedä että onko se myös näin sinä ekana vuonna kun siirrät sen maahan..että kukkisi vasta ensi vuonna?? En tiedä-ajattelin varoittaa kumminkin.heh..
  Meillä on aina paljon kukkia..Kesä on ihanaa aikaa..
  Kivaa alkanutta viikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat kyllä niin kauniita!! Otahan blogiisi paljon kuvia kun kukkivat!
   Me ostettiin ihan valkoisia ja sitten noita kerrostettuja vaaleanpunaisia, jotka vanhetessaan muuttuvat valkoisiksi :)

   Vähän tuota pelkäsinkin etteivät välttämättä tänävuonna kukkia tee :/ Ja nyt sitten sain vahvistuksen tälle aavistukselle, voihan hitsi! Kiitos varoituksesta, jos niitä oikein hyvin hoidan ja kauniisti juttelen niin jospa sitä vaikka ihme tapahtuisi ;)

   Ihanaa viikkoa teille!

   Poista