tiistai 10. kesäkuuta 2014

Terassisuunitelma ja XHOSEHeissan! Viikko on taas jo puolessa välissä. Kirjoittelin tuolla aikaisemmin miten meillä on kodin ja pihan suhteen aivan valtavasti suunitelmia. Pation jo esittelinkin, tämä oli projekteista se helpoin.

Viikonloppuna siirryttiin sitten terassin laajennuksen kimppuun. Saatiin perjantaina tarjous materiaaleista ja lauantai aamulla olikin toimitus jo pihassa. Nopeaa toimintaa etten sanoisi ja vieläpä kotiinkuljetuksella ;) 
Minä olen aikamoinen suunnittelija ja ideoija, onneksi kuitenkin puolet ajatuksistani ja ideoistani katoavat sitä mukaan kuin uusia syntyy, mutta sitten kun jokin otetaan toteutukseen tykkään että sitten myös tapahtuu. Ja mieluiten heti!Tässä alla näette paitsi loistavia kuvankäsittelijän taitojani niin talomme pohjapiirroksen. Ihan identtinen se ei tosin tämän talontoimittajan sivuilta otetun mallin kanssa ole, suunnittelu vaiheessa kun muutamia muutoksia on tehty.

Tuo kuvassa suorakaiteen muotoinen osa heti takaovesta ulos astuttaessa on alkuperäinen terassimme. Katkoviivan sisällä oleva alue on laatoitusta ja tämä olikin yksi ongelmakohdista; alue on ikäänkuin jatkoa terassillemme, mutta kuitenkin aivan erillinen osa eikä ollenkaan niin viihtyisä. 
Terassi ja tämä laatoitettu alue ovat onneksi jo valmiiksi katettuja, joten tähän hommaan ei tarvinnut ryhtyä! Nyt ajatus onkin laajentaa terassia tuonne vasemmalle, jolloin saadaan lisää katettua tilaa käyttöön.

Oikealle puolestaan tulee minun aurinkoterassi eli sundeck! :)
Alunperin olin ajatellut, että aluetta kiertäisi yksi askelma, mutta koska terassimme on sen verran korkea joudutaan askelmia tekemään kaksi. Tämä poikkeama suunitelmastani hieman harmittaa, mutta ei voi mitään!
Sundeck on kauttaaltaan avointa tilaa ja nuo edellämainitut pari askelmaa kiertävät sitä, mitään kaiteita siihen ei rakenneta.
Vitsit, että nuo piirokseni ovat onnettomat ja auki selitykseni ontuu vielä pahemmin! Toivottavasti jonkinlaisen kuvan edes suunitelmistani saitte! Myöhemmin sitten kuvia ulkoa kun projekti etenee!
Oikeastaan onhan se jo edennytkin; aurinkoterassin perustukset ovat jo tehty ja seuraavaksi vain kansilautoja naputtelemaan. 
Miehen työssäkäynti hieman hidastaa projektin etenemistä ja perheen kanssakin tulisi aikaa viettää, joten joka iltaa ei pelkästään terassin kimpussa voi häärätä! 


Alla vielä hieman lisää puutarhajuttuja. 
Tiedättekös mitä tuo alla oleva kuva esittää?


P1014625Sanooko XHOSE teille mitään? Kuinka moni teistä on katsonut TVShopia.. tuskin kovin moni ainakaan ;)
XHOSE on kuitenkin laajeneva puutarhaletku. Vedellä täyttyessään se laajenee sekä pituus, että leveyssuunnassa jopa kolminkertaiseksi. Patentoitavana oleva teknologia pitää huolen ettei letku taitu tai mene mutkalle, se on myös äärimmäisen kevyt ja kestävä.
Suljettuasi hanan letku kutistuu taas kokoonsa.

Kuulostaa todella hyvältä ja ja minua miellytti erityisesti ajatus miten pieneen tilaan sen saisi säilytykseen. Tuolla tvshopissa hinta vain näkyy olevan aika suolainen. 
Mies tästä innostui kuitenkin sen verran, että tilasi kyseisen letkun meille :) Ei tosin tvshopista vaan ebaysta. Letku tuli tietääkseni Kiinasta ja hintaa sille kertyi about 15e!


Tässä kohtaa varmasti moni miettii, että toimiiko se. Niin minäkin mietin ja olin varsin skeptinen asian suhteen. Meidän letkua ei vielä olla kokeiltu, mutta sukulaisellamme tämä puutarhaletku on ja hänen innoittamana myöskin naapurustolla :) Joten kyllä se ilmeisesti toimii!
Omakohtaista kokemusta kirjoitan kunhan saadaan meidän puutarhaletku käyttöön.

Kiitos kaikille ihanista kommenteista edelliseen hääpostaukseemme!! < 3
Hyvää yötä!


8 kommenttia:

 1. Todella kivalta kuulostaa teidän terassiprojekti. Mielenkiinnolla jään odottamaan kuvia valmiista terassista. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva sitä on ollut suunnitellakin! Ja onneksi mies tykkää toteuttamisesta ;)

   Poista
 2. No toimiiko letku kuten mainostavat? :) t: Esa

  VastaaPoista
 3. Meille ko. letku ostettiin Citymarketista ja hyvin on toiminut. Tosin alle kk vanhan jouduin käydä vaihtamassa kun sulkuventtiili jäi kirjaimellisesti käteen :D Mutta muuten täysin ajanut asiansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko cittarista ostettuna halvempi? Meilläkin toiminut tosiaan moitteettomasti :) Jokin välikappale mekin jouduttiin ostamaan kun ei suoraan seinässä olevaan hanaan sopinut..

   Poista
 4. Kyllähän tuo kiinan letku toimi, sit paukahti sisäputki halki liittimestä, olisko ollut kyseessä maanantaikappale. korjattua kyllä sai, samalla hieman vahvistusta liitospäihin ettei uudestaan paukahda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tähän asti toiminut moittettomasti paitsi että nyt mustan liittimen ja letkun liitoskohdasta alkanut hieman vuotaa. Olisiko vinkkejä tämän korjaamiseen? :)

   Poista