sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

KesälomareissuHeippa! 
Kotiuduttiin juuri viikonlopun kestäneeltä kesälomareissulta Naantalista. Tämä kesänä reissataankin ihan vain kotimaassa ja mikäs täällä toisaalta onkaan matkustellessa kun toinen toistaan ihanampia kesäkaupunkejä maa pullollaan! Ja tuetaanpahan samalla kotimaanmatkailua ja näinollen "turismin" mukanaan tuomat pennoset jäävät kotimaahan!

Yövyimme pari yötä Naantalin kylpylässä. Vauvauinnit päättyivät loppukeväästä, mutta hääkiireiden vuoksi meiltä jäi pari viimeistä kertaa väliin. Olikin kiva huomata, ettei Luukas tässä parissa kuukaudessa ollut unohtanut taitojaan. Ihan yhtä paljon hän nautti vedestä ja sukeltaminenkin vielä sujui! Nyt meidän pitäisikin ahkerammin käydä polskimassa uimahallissa ja lähikylpylöissä!


naantali1naantalinaantali3

Huomaattekos muuten ylläolevassa kuvassa jotain uutta?! 
Kyllä, meillä kävellään jo, 10 kk:n iässä 

Meille naisille oli varattu kylpylässä myös jalkahoito, miesten jäädessä vielä pojan kanssa allasosastolle. Ai että mitä luksusta sanon minä!
Tämäkin on sellainen pieni, mutta niin tärkeä teko jonka silloin tällöin voisi itselleen suoda! Edes kerran kesässä, eipä nuo jalkahoidot hoitoloissa nyt niin kalliita ole. Ja se fiilis tuon jälkeen, aivan kuin olisi saanut uudet jalat :)

Tuo SUP-lautailu olisi hauskaa! Jokin aika sitten katselinkin noita lautoja Prismassa ja laitoin kummitädilleni viestiä josko he tuollaisen mökilleen hankkisivat ;)

naantali5naantali4naantali11naantali10naantali8naantali7


Ja tottakai, Naantalissa kun ollaan niin kyllähän sitä Muumimaailmassakin on vierailtava :)
Ajattelin etukäteen onko Luukas vähän liian pieni vielä tuonne, mutta katseltavaa ja ihmeteltävää riitti!naantali13naantali12naantali15

Muumitalossa oli Luukakselle paljon aktiviteettia, välillä kun poika kyllästyi vain istumaan rattaissa. Se taisikin olla laakson paras paikka :)
Hahmoista Hemuli taas oli selvästi Luukaksen suosikki! Kovin käskevästi ja komentavasti poika hahmolle jutteli, koskea ei kuitenkaan uskaltanut vaan silloin pää painui äidin olkapäätä vasten ;) 

Kuulin monien kommentoivan Muumilaakson kalliita hintoja ja toisaalta ymmärrän tämän hyvin. Jos lapsia on enemmän uppoaa jo pelkästään sisäänpääsymaksuihin satanen. Plus sitten ruokailut, herkuttelut,  mahdolliset ostokset yms päivän aikana. Moni näkyikin tuoneen mukana omat eväät. Varsin kiva idea ja lapset varmasti nauttivat! 
Itse arvostan kuitenkin ravintolaruokailun helppoutta! Kyllä sitä ruokaa kotonakin saa tehdä ihan tarpeeksi ja onhan se kiva kävellä valmiiseen pöytään ja, että joku vieläpä hoitaa siivouksenkin!

Ja vaikka kuinka haluankin uskoa, että toiminnan takana on ajatus siirtää muumien hienoa tarinaa eteenpäin ja tuottaa iloa ja viihdettä lapsille ja miksei aikuisillekin niin onhan tuo kuitenkin ennenkaikkea bisnestä. Eikä mikään bisnes pyöri pelkästään hyvän tahdon voimalla saati sitten tappiolla! Niin se vain on, eikä se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa :)

Mitä mieltä te muut olette muumimaailman tai ylipäätänsä huvipuistojen yms hinnoista?


naantali14naantali16naantali17naantali19naantali20


Alkava viikko onkin hieman erilainen meille sillä keskiviikkona minulla alkaa työt! Minulla on vielä asian suhteen aivan epärealistinen olo, palataan tunnelmiin sitten tiistai illalla tai viimeistään keskiviikkona! :)


8 kommenttia:

 1. Voi miten tohkeissaan pikkuinen on, mikä ilme!! ♥ Hän kävelee jo! Etevä pikku herra.:)
  Todella rentouttavan kuuloinen reissu teillä, tuollaiset reissut tuovat pitkäksi aikaa virtaa. Ja miten kaunis oletkaan taas kesäisessä asussasi!
  Mukavaa viikkoa ja hyvää töihin paluuta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon kylpylänpihalla otettuun kuvaan sain kivasti ikuistettua tuon hänen "nyrpistely-ilmeensä", joka siis kaikessa nyrpeydessäänkin on positiivinen ilme :)
   Monien vuosien tauon jälkeen on itseasiassa todella kivaa ja virkistävää matkailla ihan kotimaassakin!
   Itä-Suomi tältä kesältä jää käymättä, siellä kun olisi myöskin upeita kaupunkeja ja nähtävyyksiä!
   Terkkuja sinne! <3

   Poista
 2. Tsemppiä työn alkuun! :) Ensi kesänä olisi kiva lähteä muumimaailmaan nyt 2 kk pojan kanssa! Olen joskus lapsena siellä ollut. Paljonko pääsylippu maksaa? Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Osaankohan enää mitään!? :)
   Suosittelen lämpimästi, kyllä siellä noin pienillekin on nähtävää ja koettavaa! Meidän poika oli päivän jälkeen ainakin niin väsynyt, että nukkui aamulla puoli kymmeneen asti ja silloinkin piti herättää <3
   Lippu oli 26 e portilta, netistä olisi kuulemma hieman edullisemmin voinut saada.

   Poista
 3. Rentouttavan ja ihanan kuuloinen kesäloma reissu! Tsemppiä töiden aloitukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsempit ovatkin tervetulleita :)

   Poista
 4. Ihana asu muumimaassa! Saanko udella minkä merkin shortsit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minun shortsit ovat Zarasta, tänä kesänä ostetut ja pojan housut taas H&M:stä :)

   Poista