torstai 24. heinäkuuta 2014

Lastenhuoneen sävymaailma
Kuten jo aikaisemmin kirjoittelinkin, meillä olisi edessä vauvanhuoneen muutos kohti taaperon huonetta. Kirjoittamani postauksen Minin huoneesta, melkein vuoden takaa voit lukea täältä.
Kaupassa käydessäni poimin mukaani näitä Tikkurilan värilastuja vai mitä nyt viralliselta nimeltä ovatkaan. Tarkoitus ei kuitenkaan maalaushommiin ole ryhtyä, silmääni miellyttää edelleen tuo huoneeseen aikoinaan valittu sävy Laama. Seinät siis pysyvät entisellään ja alla olevilla sävyillä; valkoinen, musta ja sininen puolestaan sisustetaan huonetta muuten.


idsävyt


P1015401


Olipa vaikea saada tuota Laama-sävy kuvattua oikein eikä se tässäkään pääse aivan oikeuksiinsa :/

Kuten jos totesinkin huonetta ei aiota maalata uudestaan vaan nuo sävyt ovat elementtejä, joita huoneeseen tulee mm tekstiilien, mattojen, huonekalujen ja lelujen myötä. 
Toki lelut tuovat mukanaan aikamoisen riemunkirjavan joukon eri värejä, mutta hei niinhän ne saavatkin tuoda! Kyseessä on kuitenkin lastenhuone. Nyt vielä minä pääsen huoneen kulmakiviin vaikuttamaan, mutta vielä tulee päivä jolloin Luukas itse haluaa ja saakin osallistua oman huoneensa sisustamiseen. Tuolloinkaan ei jokaisen pojan, jos ei kerran äidinkään oikun mukaan seiniä maalata tai isompia juttuja toteuteta..ainakaan hetken mielijohteesta ;) mutta ilmanmuuta poika saa sanansa kaiken muun suhteen sanoa.

Itse ihmettelen todella kun kuulen äitien kauhistelevan värikkäitä leuluja tai miten tyttö haluaisi huoneensa keltaiseksi kun äidin visio on vaaleanpunainen yms elävän elämän esimerkkejä.
 Herää kysymys kenen huone se oikeastaan onkaan tai onko tarkoitus tehdä viimeisen päälle sisustuslehtiin kelpaava luomus lapsen oman tilan sijaan?! 
Itse näen sen niinkin, että Luukas jonain päivänä saa käyttää mielikuvitustaan ja omaa luovuttaan päättäessään huoneeseensa liittyvistä asioista, enkä tarpeeksi voi painottaa että kyseessä on tosiaankin lapsen oma, henkilökohtainen alue!

Eksyttiinpä nyt kauas varsinaisesta aiheesta :) Vauvan huoneesta halusin aikoinaan rauhallisen, lämpimän ja neutraalin. Näitä asioita arvostan yhä edelleen, mutta kaipasin huoneeseen hieman jotain ekstraa. Tekisi mieli sanoa, että hieman isomman pojan huoneen tuntua, mutta eihän hän nyt mikään iso poika vielä ole ;)
Näistä palloista se ajatus sitten lähti...
P1015344


Etsin oikeastaan Ylva Skarpin julistetta kun törmäsin tähän musta-valkoiseen Happy lights valosarjaan. Muuallakin kodissamme olen tehnyt sävyjen vaihtoa, joten oli luonnollista jatkaa tätä musta-valkoista linjaa myös lastenhuoneeseen. Mutta koska poika on kuitenkin vielä "vauva" niin mukana kulkee myös baby blue, ainakin muutaman pehmolelun myötä pehmentämässä ilmettä :)Mitäs mieltä te olette mustan ja valkoisen yhdistämisestä beigeen ja vieläpä ekstrana ripaus vaaleansinistäkin?

Olisi kiva kuulla myös mikä teidän filosofia lastenhuoneen sisustuksen suhteen on?


Mukavaa viikonloppua!


2 kommenttia:

  1. Tykkään kovasti suunnitelmastasi ja värimaailmasta. <3 Meilläkin pojat saavat itse vaikuttaa huoneisiinsa heti kun ymmärtävät ja haluavat itse päättää. Siihen asti äiti sisustaa. ;) Poikien huoneet on meillä ainoat joista löytyy mustan, valkoisen ja harmaan lisäksi jotain muutakin väriä eli turkoosia. Esikoinen on kyllä jo hieman vihjaillut että haluaa seuraavaan huoneeseen kirkkaanpunaista. :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on kiva, että lastenhuoneessa on jokin värikin tuon musta-valkoisen rinnalla :)
      Ai teillä on päädytty kirkkaanpunaiseen, cool! Saas nähdä minkälainen maku meidän pojalla tulevaisuudessa on, mutta hänen huone joten kuvastakoon se myös häntä :)

      Poista