lauantai 2. elokuuta 2014

HiidenlinnaVietimme viimeviikonlopun kummitätini mökillä. Pelkän mökkeilyn sijaan olimme laatineet ohjelmaan myös hieman kotiseutumatkailua ja kulttuuria.
Lauantaina aamusta suuntasimme ensin kesätorille ja sieltä Hiidenlinnaan.


"Hiidenlinna on täysin ainutlaatuinen keskiaikainen kivilinna Somerniemellä Kalevala-henkisessä ympäristössään. Hiidenlinna on Somerolaistaiteilija Reino Koivuniemen ideoima ja itserakentama. 1990-luvulla valmistunut keskiaikaistyyppinen rakennelma pihapiireineen sisältää jo itsessään lukuisia käsintehtyjä teoksia ja erikoisia yksityiskohtia."

Valitettavasti sisällä kohteesta ei saanut kuvata, mutta Hiidenlinnan nettisivuilla pääsette kurkkaamaan myös tämän upean linnan sisätiloihin.idhiidenlinna


P1015472


Aivan käsittämätöntä on, että Koivuniemi on ideoinut ja rakentanut koko linnan aivan itse, omin käsin! 

Linna itsessään on jo käymisen arvoinen kohde, mutta siellä järjestetään myös paljon tapahtumia ja näyttelyitä. Heinäkuun ajan näyttelyä linnassa piti Rafael Wardi. Hän on yksi arvostetuimpia taiteilijoita Suomessa, jonka ehkäpä tunnetuin tilaustyö on presidentti Tarja Halosen virallinen muotokuva.
Näiden vierailevien taiteilijoiden lisäksi linnan toisessa kerroksessa on esille Koivuniemen suomalaista kansantarustoa hyödyntävät puuveistokset.

Koivuniemen myytyä talonsa on linnan ostanut alppitähti Sami Uotila kehittänyt sitä matkailukohteena entisestään, vaikkakin entisen konseptin mukaisesti! Ehkä vieden toimintaa kuitenkin enemmän koko perheen matkailukohteeksi.

Täytyy tosin tähän kohtaan sanoa hieman kritiikkiä asiakaspalvelusta; nimittäin vaikka kyseinen alppitähti linnan alueella häärikin niin asiakkaitaan hän ei huomioinut millään tavalla! Itse olisin odottanut edes kohteliasta tervehtimistä, kyllähän sen verran käytöstapoja jokaisen pitäisi hallita!


P1015481


P1015487

P1015485


Luukas (ja äiti) nautti pomppulinnsta sekä peikkopolusta :)
Me aikuiset taas nautimme näköalasta ja kahvista linnan vasta valmistuneella ulkoterassilla.P1015500


P1015498


P1015497


Lisää infoa kuten yhteystiedot, hinnat ja aukioloajat löytyvät Hiidenlinnan omilta nettisivuilta:
Hyvää viikonloppua kaikille!

7 kommenttia:

 1. Ihania kesäkuvia! Hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
 2. Tänne on pitänyt useasti itsekin suunnata mutta vielä ei ole onnistanut :) Harmi ettei sisällä saanut kuvata mutta jääpä jotain jonka vuoksi on mentävä! Kiitos sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eipä pidä bloggaajan tosiaan paljastaa kaikkea :)

   Poista
 3. Alppitähti?! 😃

  VastaaPoista
 4. Sekoitin näyttelijään!! 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mä en edes muistanut että sen niminen näyttelijäkin on olemassa! mutta tosiaan tuolla Hiidenlinnan omistaa nykyään tosiaan se alppitähti Sami Uotila :)

   Poista