sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Luonnossa mieli lepääKiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille ja viestejä lähettäneille. Jokainen kirjoitus on ajatuksella luettu ja sydämeen painettu, valitettavasti kännykäni kosketusnäyttö lakkasi toimimasta, joten en ole viesteihin pystynyt sitä kautta vastaamaan!

Viikonloppua viettimme kera rakkaiden maalla. Ihanan syyspäivä tuli hyödynnettyä metsässä samoilemalla. Suoraan vanhempieni takapihalta pääsee metsään, jossa itsekin olen lapsuuteni leikkini leikkinyt.
 Aikuisiällä huomaan hieman vieraantuneeni luonnosta. Olenhan, aina nykyiseen kotiimme muuttamiseen asti asunut kerrostaloissa, joiden asfalttipiha on niin kaukana luonnosta kuin mahdollista :/
Nyt oman lapsen myötä huomaan taas löytäväni tuon "ulkoilmaihmisen" itsestäni :) Haluan tarjota pojalleni mahdollisuuden ulkoilla ja leikkiä mahdollisimman usein luonnon keskellä. Metsässä leikkiessä mielikuvituskin lähtee liikkeelle aivan eritavalla kuin asfalttipihalla, näin uskaltaisin väittää! Puhumattakaan sen kaikista muista, hyödyllisistä terveysvaikutuksista!


IMG_6142


IMG_6161


IMG_6178


IMG_6179


idluonnossa


IMG_6148


Lauantaina tosiaan otimme koirat mukaan ja vietimme mukavan tuntisen lapsuuteni maisemissa. 
Lapsen ja eläimen välistä vuorovaikutusta on todella antoisaa katsella.. Vaikka suurimman osan ajasta nuo neljä eivät voisi vähempää toisistaan olla kiinnostuneta niin aina pojan esim kaatuessa tai itkiessä oli paikalla heti kaksi tai kolme hännänheiluttajaa tarkastamassa tilannetta < 3
Meidän kultainennoutaja on varsinainen tavaroiden kanniskelija. Luukaskin on tämän piirteen huomannut, ja vaikka Hupia on kuinka kielletty koskemasta pojan leluihin niin koitapa siinä sitten toista komentaa kun Luukas itse niitä leluja sinne suuhun on työntämässä :)

Eläin on kuitenkin eläin ja heidän leikkejä valvomassa on aina aikuinen. Olen nyt jo pojalle opettanut miten eläimiä kohdellaan ja käsitellään, tätä asiaa tulen kyllä jatkossakin painottamaan erityisen paljon.

Parhimmillaan eläin on lapselle ensimmäinen, paras ja luotettava ystävä joka opettaa vastuunkantamista ja toisesta huolehtimista, mutta lapsen on myös osattava käyttäytyä kunnioittavasti eläintä kohtaan! 
Lapsen ja eläimen välinen ystävyys on aihe josta voisin paasata vaikka kuinka pitkään ;) mutta lopetetaan nyt tällä kertaa toteamalla, että yhteisiä käyttäytymis- ja pelisääntöjä tullaan siis tulevaisuudessakin opettelemaan sujuvan & antoisan yhteiselon takaamiseksi! 
Ja ehkäpä jonain päivänä meilläkin on perheessämme karvainen, nelijalkainen jäsen!

IMG_6188


IMG_6195


Näihin kuviin ja tunnelmiin toivotan teille kaikille mukavaa sunnuntain jatkoa ja reipasta alkavaa viikkoa!

Viikosta on tulossa meille superkiireinen!! Toivottavasti ehtisin jo huomanna palaamaan tänne kera sisustusjuttujen! Ei mennyt meinaa meidän lattian hankintakaan niinkuin strömssössä!! Mikäköhän siinä on, että vastoinkäymiset usein seuraavat toisiaan? 


10 kommenttia:

 1. Otit sitten näköjään mallia kälysi postauksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja missäköhän kohtaa tarkalleen ottaen olen tuota "mallia" ottanut? Minusta kun on aivan normaalia että lapsiperheissä ulkoillaan! Sinulla hyvä anonyymi ei taida lapsia olla tai sääli ainakin heitä sillä perheessäsi ei taideta ulkona viihtyä.
   Ja kuten kirjoitinkin alan itsekin vasta löytää itsestäni taas uudelleen tuon "ulkoilmaihmisen".

   Poista
  2. Eihän me voida pian enää mitään kirjoittaa, kun nämä anonyymit ovat sitä mieltä että toisiamme matkitaan. Voi herranjumala..
   Ihanannäköinen ulkoilupäivä teillä ollut, suloisuutta täynnä. <3 ja kyllä vaan se metsä ja luonto yleensäkin antaa voimaa ja hyvää mieltä. Ihanaa viikonalkua teille, ihana ois treffata. Hali!

   Poista
  3. Sanopas muuta, mitä ihmettä sitä "uskaltaa" kohta enää kirjoittaakaan ;)) Blogeja kun vähänkin selailee niin aika pian sitä huomaa "matkineensa" jos vähän jokaista blogia !!
   Meillä on sen verran kiireinen viikko, että treffit menee meidän reissun jälkeen, mutta sitten ehdottomasti!! Ja se kylpylä reissukin olisi kiva! <3 Terkkuja teille! <3

   Poista
 2. Metsäretket ovat ihan parhaita! Mieli lepää, stressit haihtuvat ja raitis ilma puhdistaa päänkin. Kannon nokassa herkutellut mustikat tai pikkueväät kruunaavat vielä lasten retken. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, stressi ja paha mieli todellakin väistyvät ulkoilmassa! Asiat saavat uutta perspektiiviä kuin sisällä neljän seinän sisällä niitä pyöritellessä :)
   Tulevaisuudessa tullaan aivan varmasti ottamaan myös eväskori retkelle mukaan <3 Ihanaa viikkoa sinullekin Anu!

   Poista
 3. Repesin, tiedät kyllä mille. :D

  VastaaPoista
 4. Ihania ulkoilu kuvia :) Voimaannuttavia päiviä teille <3 Täälläkin on jouduttu hakemaan ulkoilusta voimaa arkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Voimaannuttavia päivä" miten hienosti asian ilmaisitkaan, juuri niitä oli meidän viikonloppu täynnä, rakkaiden perheenjäsenten kanssa <3
   Voimaa ja uskoa teidänkin arkeen! <3

   Poista