maanantai 15. syyskuuta 2014

Millainen lattia meille?
Lauantaina kävimme tosiaan vertailemassa erilaisia lattiavaihtoehtoja. Mistä tässä sitten oikein on kyse? Tulevasta lattia remontista kirjoitin alunperin täällä.

Kuten edellisessä postauksessa totesinkin vakuutusyhtiö on nyt vihdoin näyttänyt meille vihreää valoa tuon korvattavan lattian suhteen. Meillähän on yhtenäinen lattia niin keittiössä, olohuoneessa kuin eteisaulassakin ja hieman pelkäsin minkä verran yhtiö suostuu tuota lattia korvaamaan. Alkuun he tosin ehdottivatkin vain keittiön lattian vaihtamista ja listan vetämistä keittiön ja olohuoneen välille! Tuollaista listaa ei siinä tähänpäivään mennessäkään ole ollut, joten en sellaista siihen nytkään halunnut. Meidän ei myöskään tarvinnut suostua heidän ehdotuksiin lattian hionnasta ja maalaamisesta, joten lopulta saimme päätöksen että koko lattia korvataan.
Päätimme myös, että kun kerran remonttiin ryhdytään niin vaihdetaan sitten koko talon lattiat, makuuhuoneiden lattianvaihdon maksamme omasta pussista, mutta näin saamme koko kotiin yhtenäisen, vaalean lattian!


Sitten itse valintaprosessiin! Eipä ollutkaan maailman helpoin tehtävä :) Vanhan keltaisen kovapuulattian tilalle päätimme valita vaalean sävyn, tämä kun toisi avaruutta ja tilan tuntua. Ihan valkoista lattiaa en kuitenkaan halunnut, enneminkin valkoisen/vaalean joka taittaisi harmaaseen. Ja ehdottomasti kylmän, ei lämpimän sävyinen. 


parador_chrystalwhite

PARADOR CLICK-IN 8-32 Tammi crystal white 1-sauva parador_arcticpine

PARADOR CLICK-IN 8-32 Arctic Pine 1-sauva


Pitkään suosikkinani ollut laminaattivaihtoehto on Bauhausin valikoiman laminaatti sävyssä northern light. Liikkeessä totesin kuitenkin tuon Paradorin arctic pine-laminaatin olevan vieläkin parempi vaihtoehto. Myöskin Paradorin chrystal white nousi netistä sen bongattuani yhdeksi suosikiksi.

MUTTA!  Ihan näin helpolla en kuitenkaan päässyt, sillä mieshän haluaa meille parketin.
Ja ymmärrän kyllä tämän ajatuksen erittäin hyvin. Itse olin tuijotellut lähinnä sävyjä miettimättä sen kummemmin onko se nyt parkettia, laminaattia vai mitä..
Parkettien valikoimasta täydellisen sävyn löytyminen ei ollutkaan itsestäänselvää. Kun laminaattien kohdalla varteenotettavia sävyjä tupsahti esiin kuin sieniä sateella, parkettien kohdalla edes yhden kelpuutettavan vaihtoehdon löytyminen oli työn ja tuskan takana. Ja kun sellainen vihdoin löytyi, hintalappuun katsominen sai hien otsalle :)

Vihdoin kuitenkin löysimme tämän Karelian tammi sugar parketin


Karelia_Oak_sugar
Kuva täältä


idsugar
Kuva täältäTällä hetkellä meillä on mallikappale kotona mallailtavana ja luulenpa, että olemme löytäneet meidän lattian! < 3
Mitä mieltä te olette; parketti vai laminaatti?
Olisi kiva kuulla myös mietteitä ja kokemuksia aiheesta "vaalea lattia ja lapsiperhe?" ;)


10 kommenttia:

 1. Tosta tulisi todella upea! Parketti siksi, että se on ekologisempi ja kestävämpi vaihtoehto - sitä voi hioa jos ajan myötä kuluu, eikä tarvitse vaihtaa uuteen. Ja no, ei mulla ole ainakaan huonoa sanaa sanottavana lapsiperhe+valkoinen lattia - kombinaatiolta. Roskat ja lika näkyy, mutta se on ok koska sitten ne tulee siivottua pois. :)

  VastaaPoista
 2. Hankalia valintoja, mutta näyttää siltä, että olette onneksi jo voiton puolella. Vaalea parketti näyttää huippuhyvältä!

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtavan nähöinen parketti! Vaalea lattia tuo todella avaruutta ja on erittäin tyylikäs! Meillä on tumman ruskea laminaatti ja pidän siitä tosi paljon. Ainut miinus siinä vaan on että siinä näkyy joka ikinen tahra erityisesti kurakeleillä!
  Tsemppiä lattiaremppaan! :)

  VastaaPoista
 4. Parketti on kyllä mukavampi ja lämpimämpi jalkojen alla. Tosin jos on vesikiertoinen lattialämmitys, niin lämpöeroa ei varmaan huomaa. Meillä ei ole, ja eron kyllä huomaa. Parketti tuntuu aidommalta, laminaatti muovisemmalta. Ja parketin voi hioa jos tulee naarmuja.. Tosin olisihan siinä aika urakka, ja sen vuoksi mekään ei olla siihen ryhdytty, vaikka lattia on jo kauhean näköinen.. Onnittelut, että saitte vakuutusyhtiöltä tuollaisen päätöksen!

  VastaaPoista
 5. Ehdottomasti parketti. Meillä on yläkerrassa valkoiset parkettilattiat (lastenhuoneet+aikuisten makkari) ja kyllähän siinä kaikki näkyy mutta tuleepahan imuroitua vähintään kerran viikossa :) blogista löytyy kuvia jos haluat vertailla, meillä on kährssin alabaster.

  VastaaPoista
 6. Hyvän lattian valitsitte. Varmasti myös itse kallistuisin parkettiin jos kukkaro sallisi. :)
  Ainakin meillä ei niinkään lapset ja niiden sotku vaikuta lattian normi siivoukseen. Enemmän koira aiheuttaa murheenkryyniä, tassuista tuleva lika yms. Tulee ainakin siivottua useasti. ;)
  Kaikesta huolimatta on se valkoinen lattia vaan upea. Ja lattian sävyyn mattojen värivaihtoehdot rajattomat. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteistanne ja jakamistanne ajatuksista parketin suhteen! Huh, siivoamista siis tiedossa lisää entisestään ;) mutta kuten moni totesikin, kyllä se valkoinen lattia vaan niin upea on!

  VastaaPoista
 8. Mä haaveilen kovasti vaaleasta lattiasta ja vaikka lapsia joskus meillekin tulisi, niin en ainakaan koe että vaalea olisi lapsiperheessä ongelma. Itse ottaisin laminaatin :)

  VastaaPoista
 9. Osaatko verrata Paradorin Arctic Pinea ja Bauhausin Northern Lightia keskenään? Kumpi on vaaleampi? Onko jompi kumpi harmaamman sävyinen? Ilmeisesti Paradorin Crystal White on Arctic Pinea kylmempi sävyltään vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en osaa näitä kahta verrata, olen nähnyt näistä luonnossa vain tuon Bauhausin Northern lightin joka lopulta oli yksi vahva vaihtoehtomme. Kuvien perusteella sanoisin tuon arctic pinen olevan harmaampi mutta kannattaa käydä liikkeessä vertailemassa!

   Poista