keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Takan modernisointi


Palataanpa nyt sen postauksen pariin, josta eilen puhuin ennenkuin hullujen päivien iltatärpit veivät minut aivan mukanaan! Yksi meitä molempia hieman häiritsevä seikka kodissamme on aina ollut takka. Laadukas takka tuo on ja hyvältä valmistajalta, mutta sen ulkonäkö ei ehkä ole aivan tätä päivää tai meidän silmää miellyttävä. 
Se on kuitenkin ajanut asiansa loistavasti, joten olen antanut asian olla enkä ole antanut asian pahemmin häiritä. En edes uskonut/tiennyt, että sille voisi mitään tehdä. Ennenkuin mies eräs päivä lähetti minulle linkin Tahto & Keino -sivustolle.

Alla olevat kuvat on kyseiseltä sivustolta, luvan kanssa blogiini napattu. Kuvien vanha takka muistuttaa hyvin paljon meidän takkaa, ainakin alaosasta. Meillä on myös tuollainen "levennys" alareunassa. (Kuva meidän takasta löytyy postauksen lopusta)vanha_takka
idtakanmodernisointi
Kuvat : Tahto & KeinoYllä näette taas uuden, modernisoidun takan. Melkoinen muutos vai mitä? Ja huomattavsti parempaan suuntaan, ainakin minusta.

Alla taas nähtävillä meidän takka. Minulla oli kyllä useampi kuva, eri kuvakulmista otettuna, mutta mystisesti ne olivat kansiosta johonkin hävinneet! Jäljellä oli tämä yksi ainut kuva, kelvatkoon se nyt siis.. Samassa näkyy tuo meidän uusi lattiakin taas vilaukselta!
Olisi ihanaa päästä noista kaakeleista eroon ja vetää pintaan antiikkilaasti. Samalla tasoittaa koko takka suoraksi, pois siis tuo alhaalla oleva reunataso. 
Vaihtaisin myös kaikki luukut hieman modernimpiin. Tämä on kuitenkin sen verran työläs ja varmasti hintavakin projekti, että se saa suosiolla nyt kaiken muun keskellä jäädä.

Tässä juuri mietin, miten hektisiä viimeiset pari vuotta ovat olleet! Raskaus, vauva, ristiäiset ja häät takasivat että tehtävää riittää. Kesällä oli terassinlaajennus ja nyt lattia plus mahdollisesti muutakin pintaremonttia kotona. Koskakohan se "tavallinen", rauhallinen perhe-elämä mahtaa oikein alkaa?!
Taidan tosin olla sen tyylinen ihminen, että koko ajan pitää olla jokin "projekti" menossa, vaikka sitä aina vannookin ettei enää ikinä! Ja jos mitään konkreettista ei olekaan meneillään niin ainakin päässä sauhuaa miljoonia erilaisia ideoita ;)

meidäntakka
Onkos siellä ruudun toisella puolella kokemusta takan uusimisesta tai modernisoinnista?

5 kommenttia:

 1. Ei toi teidän takka nyt niin paha ole, mitä yläkuvassa oleva! Mitä jos vaihtaisitte suuluukun modernimpaan, sellaiseen yksilasiseen, mikä aukeaa toisesta reunasta. Ja tuhkaluukut sitten samaa sarjaa?! En kyllä yhtään tiedä onko se kovin helppo/vaikea homma! P.s. Lattia on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ideastasi! Itse en jotenkaan ajatellut että pelkästään luukkuja vaihtamalla saisi ilmettä heti parempaan suuntaan! Pitääkin heti alkaa selvitellä minkälainen operaatio se olisi, koko takan uusiminen kun taitaa olla aika työläs juttu :/

   Poista
 2. Kiva aihe, kiinnostaa sama asia ja muutos oman kodin tulisijaan. Seuraan innolla, mitä teette. Syysterveisin, Hanna:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain Vivviltä varsin käyttökelpoisen idean lähteä vaihtamaan vain nuo luukut modernimpiin.. Ajattelisin ainakin tämän olevan hieman iisimpi projekti toteuttaa kuin koko takan uusiminen ;) Palaan varmasti aiheen pariin kunhan se on ajankohtaisempi.
   Ihanaa viikonloppua Hanna!

   Poista
 3. Ihanalta näyttää lattia! Varmasti on muuttanut hurjasti koko kodin ilmettä, lattia on niin suuressa osassa. Mä kyllä tykkään teidän takasta, mutta makukysymyshän se on sekin. :)

  VastaaPoista