lauantai 1. marraskuuta 2014

PyhäinpäiväHyvää pyhäinpäivää! Blogit ovat tänä viikonloppuna täyttyneet erilaisista halloween-kekkereistä. Onko täällä muita, jotka eivät tästä halloween-hömpötyksestä niinkään perusta? Meillä koti ei ole täyttynyt verisistä sormista, hämähäkestä tai mistään muustakaan krääsästä. Tiedän, että tulevina vuosina meilläkin tätä juhlaa tullaan viettämään.. Luukas kun on sitä sukupolvea joille halloween on juhla siinä missä vappu tai juhannuskin, mutta nyt vielä mennään varsin pelkistetysti kun se kerran on mahdollista.

Toki minusta on kivaa, että jotain piristystä tähän pimeään vuoden aikaan saadaan ja onhan yksi pyhäkin tervetullut lisä kalenteriin. On ollut ihana huomata miten eilen ja tänään ihmiset ovat sytytelleet kynttilöitä runsain mitoin valoa tuomaan. Meillä tätä lauantaita on kuitenkin juhlittu nimenomaan sen oikeassa merkityksessä; pyhäinpäivänä ei niinkään kaupallisena jenkkihömppänä ;)
Pyhäinpäivänä, vanhemmalta nimeltään pyhäinmiestenpäivänä omaiset vievät kukkia ja kynttilöitä läheistensä haudoille. Olen aina kokenut hautausmaat ahdistavina paikkoina ja mielestäni jokainen muistaa rakkaitaan omalla tavallaan. Itse sytytin kotona kynttilät täältä jo poistuneiden rakkaiden muistoksi < 3IMG_6594


idhalloween


Kokonaan en minäkään onnistunut tältä halloween intoilulta välttymään.. Vaikka kaikki se krääsä jäikin kauppoihin eikä mitään karkki tai kepponen temppuilua tullut tehtyä niin sain  asian tiimoilta hyvän idean isäni nimpparilahjaa varten. Olimme tänään vanhempieni luona maalla juhlimassa isäni nimipäivää ja tavallisen lahjapaperin sijaan keksin "paketoida" lahjan kurpitsan sisälle! Mielestäni hauska idea ja sai hymyn isän huulille :) Oli muuten ensimmäinen kerta kun tuollaisen lyhdyn kurpitsasta tein. Ja vaikka halloween vastainen ihminen olenkin niin pakko myöntää, että luomukseni näytti pimeässä varsin kivalta!IMG_6616


IMG_6611
Hyvää pyhäinpäivän iltaa! Palataan viimeistään maanantaina hieman jo jouluisissa tunnelmissa!


8 kommenttia:

 1. Mekin käytiin tänään sytyttämässä kynttilä, hautausmaalla kylläkin. Lapset ovat myös nauttineet päivästä Halloween-juhlien merkeissä. Omasta mielestäni lasten juhlia ei koskaan ole liikaa. :) ihanaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä kuvitella teidän poikien, varsinkin Nooan riemun :) Taitaa, kuten alla useasti esille tuleekin niin tuo halloween olla lastenjuhla enemmänkin.. Katsotaan millaista seittiä meiltä parin vuoden päästä löytyy ;)

   Poista
 2. Ihanan sympaattinen lyhty:) Minäkään en ole koskaan halloweenistä erityisesti perustanut, minusta juhla on tosiaan pyhäinpäivä. Lasten myötä halloween on kuitenkin meillekin tullut haamuineen ja hämähäkkeineen, vaikka kovasti sitä olen yrittänyt vastustella..
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti meilläkin tulevaisuudessa mukaan tulevat nuo haamut ja hämähäkit, lapset tuntuvat niin kovin riemuissaan tästä juhlasta olevan. Pääasia, ettei päivän todellinen merkitys kuitenkaan unohdu!

   Poista
 3. Hauska pakettioivallus. Halloween-juhlinta tuntuu olevan etenkin poikaperheiden suosiossa. Meillä on kekkeröity parina vuotena. Tällä kertaa en jaksanut järjestää juhlia ja pojat olivatkin siitä vähän ihmeissään ;). Niin ne tavat ja perinteet muuttuvat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tavat muuttuvat, mutta perinteistä pidetään kiinni ;) Vaikka tuo halloween hömpötys meillekin varmasti tulevina vuosina rantautuu niin silti pidän tuosta pyhäinpäivästä ja sen merkityksestä kiinni!

   Poista
 4. Ei meilläkään mitenkään juhlittu. Saa nähdä kuin käy kun poika on isompi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, saa nähdä tosiaan! Poikalapset tuntuvat, kuten yllä todettiin tästä juhlasta olevan erityisen innoissaan :) Kauhistuttaa jo nyt ajatus, että koti pitäisi jonain vuonna verhoilla kaikenmaailman verisillä sormilla, kummituksilla ja hämähäkeillä, seitteineen ;)

   Poista