lauantai 21. helmikuuta 2015

Tarvitaanko me tuplarattaat?
Siinä kohtaa kun todella tajusin ja ennenkaikkea uskalsin antaa itselleni luvan todella ymmärtää, että meille tosiaankin tulee toinen lapsi alkoi kova pohdinta mitä tulevalle pienokaiselle vielä pitäisi hankkia. Osa esikoiselle ostetuista hankinnoista luonnollisesti siirtynee seuraavalle, mutta mitä pitäisi hankkia uutena tai mitkä puolestamme koimme Luukaksen kohdalla täysin turhakkeiksi. Näitä pohdintoja tulossa enemmänkin, tässä postauksessa keskitytään kuitenkin rattaisiin.
Ikäeroa lapsillemme tulee n. 1v 10kk eli melkein kaksi vuotta. Sisarusrattaat ovatkin hankinta, joka tuottaa eniten päänvaivaa ihan jo niiden hintojen vuoksi, mutta myös siltä osin että ovatko ne todella tarpeelliset. Vai pärjäisimmekö kuitenkin vanhoilla Emmaljungan-yhdistelmillä, joihin olen ollut 110% tyytyväinen (postaus täällä) ?

Itse olin alkuun ehdottomasi sisarusrattaiden kannalla. En nähnyt vaihtoehdoksi, ainakaan kovin kivaksi sellaiseksi liikkua yksin vauvan ja kävelevän/juoksevan kaksivuotiaan taaperon kanssa! Mutta pysyykö ja suostuuko se kävelevä/juokseva kaksivuotias istumaan enää rattaissa?
Toisi se itselle kuitenkin edes jonkinlaisen turvan tunteen, että tarvittaessa pojan saisi kaupungilla rattaisiin vaikka sitten väkisin. Näen myös kauhukuvia silmissäni miten joutuisin jättämään vauvan vaunuineen tienposkeen ja juoksemaan karkaavan vauhtiveikon perään :)
 idrattaatvertailua


Valinnanvaraa näissä sisarusrattaissa näyttikin olevan melkoisesti. Henkilökohtaisesti en pidä päällekkäin laitettavista istuimista, alempana oleva matkustaisi melkein maan rajassa ja eikös kaikki kura ja loska sitten roisku hänen päälle? Myöskään se, että toinen joutuisi tuijottamaan toisen selkää ei ajatuksena houkuta, niinpä rajasin hakuni vain näihin vierekkäin istuttaviin malleihin.
 
Ensimmäisenä tietysti googlettelin noh mitkäs muutkaan kuin Bugaboon donkey duot, jotka olin jo päättänyt meille tulevan ;) Ovathan ne nyt sentään bugaboot! Niiden varsin kalliin hinnan vuoksi (tai oikeastaan miehen vuoksi) suostuin katsomaan myös muita vaihtoehtoja. Lopulta en enää ollutkaan varma ovatko nuo Bugaboot sittenkään meille se ihanteellisin vaihtoehto. Me kun kävelemme paljon vaihtelevassa  maastossa; hiekka ja sorateillä, asfaltilla, metsäpoluilla, lumisohjossa yms..
Kertokaahan kokemuksia, ovatko bugaboot pelkästään ns citykärryt?
 
Seuraavaksi listalle pääsivätkin Emmaljungan Viking doublet. Meillä on sen verran hyvät kokemukset emmaljungan vaunuista, että nämä ovatkin varsin varteenotettava vaihtoehto. Ominaisuuksiltaan tuntuvat meille sopivilta ja nämä muistuttavatkin hyvin paljon bugiksia. Näistä saa rakennettua niin ikään haluamanlaisensa kokonaisuuden ja erivärisillä kuomun kangasosilla voi valintaansa sitten täydentää. 
 
Näistä Mountain Baggy duet-vaunuista pidin taas ehkä vähiten, mutta otin ne tähän kolmanneksi kuitenkin mukaan jotta saadaan edes jonkinlaista vertailevaa tutkimusta aikaiseksi. Näistä vaihtoehdoista nämä tulisivat  toki edullisimmiksi. Plussaa nämä saavat ehdottomasti kapeudestaan, vain 63cm! Kokemuksia lukiessani monet olivat todenneet näiden jarrut hankaliksi?
Pitänee varmaan vielä tehdä näistä vaihtoehdoista erillinen lista, johon on konkreettisesti kerätty plussat sekä miinukset. Niin ja toki käydä ihan lastentarvikeliikkeissä testailemassa eri malleja.
 
 
 
 
Voi kun olisi aikaisemmin ollut hieman kaukonäköisempi ja satsannut kerralla esim noihin bugiksiin. Tähän asti kun ne olisivat toimineet yhden lapsen rattaina ostokoreineen ja nyt ne olisi kätevästi saanut muunnettua duo-rattaiksi ja tällaisilta pohdinnoilta ja rahanmenolta olisi säästytty kokonaan!
 
Mitä mieltä te olette; ovatko tuplarattaat kahden vuoden ikäerolla perusteltu ja ennekaikkea tarpeellinen hankinta? Miten teillä on ratkaistu liikkuminen vauvan ja taaperon kanssa?
Kuulisin mielelläni kokemuksianne ylläolevista vaihtoehdoista tai sitten vastavasti aivan joistain muista  malleista.
 
 
Hyvää viikonloppua muruset!
 

29 kommenttia:

 1. Jos ajattelit tarvita kaupungilla vain, sitten voisit ostaa tuplasattarit? Tai ne päällekäiset, esim britaxin saa halvalla käytettynä. Entäs seisomalauta, potkupyörä? Tai välillä vauva reppuun/kiinaan ja isompi rattaisiin? Ajattelitko lenkkeillä paljon molempien lasten kanssa yhtäaikaa, vai vain toisen-jolloin ei ehkä tarvetta tuplille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommenteistasi, korjasin tuon leveyden. Valmistaja ilmoittaa leveydeksi 63cm?!
   Ja kuten tekstissä totesin; liikumme paljon vaihtelevassa maastossa ei siis pelkästään asfaltilla/kaupungissa. Päällekkäiset mallit eivät myöskään minua henkilökohtaisesti miellytä.
   Varmasti tulee molempien lasten kanssa liikuttua/lenkkeiltyä, joten itse kyllä näen tuplikset siltä osin tarpeellisiksi.

   Poista
  2. Noi mountain buggyt olisi varmaan mun valinta, kapeat, ilmakumirenkaat, saa myös yhdelle+sen korin ostettua myös

   Poista
 2. Meillä käytössä Bumleride merkkiset rattaat,aivan huippu hyvät 😊 valittu Jenkeissä parhaimmiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin nämä vielä tsekata! Kiitos vinkistä :)

   Poista
 3. Kyllä meillä on olleet sisarusrattaat kovassa käytössä vaikka ikäeroa on tytöillä enemmän kuin teillä tulee. Ei esikoinen jaksa millään esim. kauppareissuja kokonaan kävellä vaan aina istuu paluumatkan kyydissä.
  Emmaljungat + seisomalauta oli ensin meidän valinta, mutten tykännyt yhtään työntää niitä sen laudan kanssa. Päädyttiin sitten baby

  VastaaPoista
 4. Jatkuu...
  Baby jogger city select -kärryihin. Tykkään kun ovat kapeat ja saa yhden istuttaviksi vaikka kesken matkan. Kukaan ei myöskään ole kenenkään päällä vaan saa vaikka mihin asentoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en usko, että meidän poika seisomalaudalla viihtyisi vaan kyllä hänen on juoksemaan päästävä :) mutta eipä hänkään kaupungilla yms reissuilla varmastikaan jaksa koko aikaa kävellä, joten sisarusrattaat olisivat minustakin varsin perusteltu ostopäätös :)

   Poista
 5. Meidän taaperoajoista on jo aikaa, mutta tässäpä meidän kokemuksia ja vinkkejä! Meidän tytöillä on ikäeroa vain 1v1kk. Vauva syntyi elokuussa, joten talvea vasten ajattelin, että näihin keleihin kunnon menopelit, kunnon pyörillä on tarpeen. Päädyimme hankkimaan Brion Double Wave rattaat. Nämä ovat melko kapeat, missä on etunsa ja haittansa:edut ovat, että rattaita on helppo liikurella, niiden kanssa pääsee hyvin ovista ja mahtuu hisseihin. Haittapuolena kapeudessa ehkä on se, että toppapukuista taaperoa voi olla talvikeleillä vähän työlästä survoa vauvan viereen. No, eipähän pääse kiipeämään pois ;D
  Tykkäsin erityisesti myös, kun selkänojat ovat molemmat vapaasti säädettävissä, molemmilla on turvavaljaat. Miinuksena taas tälle mallille huomasin käytännössä yhteisen turvakaaren edessä, joka vaikeutti vähän vauvan laittoa isompana vaunuihin. Lisäksi pieni miinus oli se, et tä molemmilla oli koko ajan naama menosuuntaan, eli minun oli vaikea seurata, mitä taapero vauvelille teki, ts. Tökki silmiin, hih. No, sitten taas hyvä puoli siinä oli se, että lapsi näki koko ajan, mitä edessä tapahtui, eikä hänen tarvinnut kurkkia laitojen yli. Kuomussa oli lisäksi kurkistusaukko.
  Hankimme tähän malliin vauvalle pehmeän kantokassin ja untuvapussin talvea varten, lisäksi sadesuojan, jossa oli hauska luukku ja tietysti hyttysverkon. Me pärjättiin näillä menopeleillä tosi pitkään erilaisissa maastoissa.
  Mutta kehotan miettimään noita miinuksia ja plussia, joita ainakin minä mietin.

  Mietimme tuolloin myös sisaristunta, mutta se jäi heti laskuista a)turvattomuuden ja b)sisaruksen iän vuoksi. Kyllähän painopiste vaunussa muuttuu, jos siinä on sisaristuin, joten aika kiikkeräksi väkisin tulee. Lisäksi vielä ainakin vuoden, ja veikkaanpa, että kahdenkin vuoden ikäinen nukahtelee reissuilla rattaisiin, eikä niitä tirsoja kyllä sisaristuimessa vedellä.
  Kiinnitä huomiota myös pyöriin, painoa tulee kuitenkin aika tavalla. Jaaa.niin, tietysti rattaiden alle säilytyskori on aivan ehdoton!
  Meillä oli lisäksi vauvalle parvekevaunut, jossa tuolloin häntä päikkäreillä nukutin, jos ei oltu liikenteessä.
  Ehdottomasti siis suosittelen miettimään rattaiden hankintaa, helpottaa arkea valtavasti! Ja todellakin ne turvavaljaat rattaissa OLI tarpeen taaperon kanssa ;)

  VastaaPoista
 6. Tässä vielä linkki noihin Brion rattaisiin, ja näköjään heittoaisakin löytyy nykyään :)
  http://www.lastenturva.fi/tuote/brio-double-wave-tuplarattaat-2014/7321596732599/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! Sisaristuimen joku muukin heitti ajatukseksi. Itse en tuota painopiste asiaa tullut ajatelleeksikaan, mutta pohdin juurikin tuota turvattomuutta itsekin.
   Uskon kyllä että sisarusrattaat helpottaisivat arkea ja liikkumista ylipäätänsäkin huomattavasti!

   Poista
  2. Briosta ihan sellainen pieni vinkki, että Britax on ostanut Brion ja Brion valmistus lopetaan ainakin osittan. Eli kannattaa miettiä haluaako ostaa enää Briota. Kannattaa ainakin tarkistaa valmistetaanko kyseisiä vaunuja vielä vuodenkin päästä, jos haluaa varaosia tai että arvo säilyy vaunuissa.

   Poista
 7. Meillä lapsilla on juurikin tuo 1v 10kk ikäeroa ja tuplat oli ihan ehdottomat. Silloin meillä ei ollut vielä toista autoa mutta olisi ne silti olleet tarpeelliset. Käytiin muskarissa ja nähtiin kavereita puistoissa niin ei siitä ei olisi tullut mitään ilman tuplia. Koirakin löytyy ja tässä ei ole ihan vieressä kävelytietä niin silloin pieni esikoinen oli hyvä saada rattaiden kyytiin. Meillä oli phil&teds vibet, jos nyt olisi tuplien osto edessä niin ehdottomasti ostaisin vierekkäin istuttavat. Alussa päällekäiset oli hyvät, kun vauva syntyi joulukuussa niin oli suojassa siellä mutta kun vauva kasvoi niin oli välillä hankalaa ja jos pienempi istui alhaalla ja nukahti niin ei saanut mitenkään makuuasentoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että jaoit teidän kokemukset! Kuten ylläkin totesin; sisarusrattaat aivan varmasti helpottaisivat arkea ja liikkumista huomattavasti! Nuo Phil&ted-merkkiset vaunut ovat nyt useammassa eri lähteessä nousseet esille joten taidanpa tsekata hetimiten heidän valikoiman :)

   Poista
  2. Vibet on niin <3 mä ihastuin niihin 2008 tkms, mutts ostin kuopukselle vasta. Nyt vauvalle tosiaan ostan niihin sen peanut -kopan ja kesäreissuille sisaristuimen. 4v on aika pienikokoinen, 4 lasta ja ei mulla ajokorttia. Joten reissuille+kaupungille (jonne kävellään on 2+km per suunta), kodin lähellä v pyöräilee kyllä ja puistot/ruokakaupat on 500m päässä :)

   Poista
 8. Täällä lapsilla ikäeroa reilu 2v ja meillä ei tullut edes mieleen ostaa tuplia ja turhaa se meillä olisi ollut. Seisomalauta hankittu nykyisiin rattaisiin isommalle, sillä pärjätään hyvin. Se on niin pieni aika kun tuplia käyttää. Vanhinta ei edes saa istumaan enää rattaisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiva kuulla päinvastaisesta kokemuksesta! Itse pohdin, että mahtaisiko tuo meidän esikoinen millään seisomalaudalla vain pysyä :)

   Poista
 9. Me ostimme juuri bugaboon donkeyt ja nyt olleet käytössä yhdellä lapsella ostoskorin kanssa.:) meillä tulee olemaan lapsilla ikäeroa 1.5v ja koska liikutaan paljon rattailla, ne ovat pakolliset Muita merkkejä ei edes mietitty. Myimme alta pois bugaboon buffalot, mekään emme olleet kaukonäköisiä vaan ostimme aluksi nuo buffalot. Oletteko te ajatelleet että myisitte pois emmaljungat jos hankkisitte esim.donkeyt. Emmaljungallakin hyvä jälleenmyynti arvo.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et usko miten paljon olen tässä harmitellut ettemme ostaneet heti alkuun noita bugiksia!!
   Olin ajatellut että tottakai myymme emmaljungat pois alta, mutta äitini olikin miettinyt että ne tulevat sitten heille ns mammila-rattaiksi :)

   Poista
 10. Olen ollut todella tyytyväinen noihin meidän Mountain Buggyihin, varmasti juurikin pienen leveyden ansiosta :) Jarrut ovat ainoa miinus minusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulkeeko ne hyvin esim lumisohjossa? Pitänee käydä näitäkin jossain testaamassa :)

   Poista
 11. Tuo Mountain Buggy Duet saa ehdottomasti minun ääneni, vaikka myönnettäköön ettei omakohtaista kokemusta ole. Niitä olen kuitenkin meille haaveillut, lähinnä tuon kokonsa ansiosta :) Ja olen ehdottomasti sitä mieltä että alle kahden vuoden ikäeroilla (ja miksei ylikin) on hyvä omistaa tuplat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän monien, varsinkin kaupungissa paljon liikkuvien arvostavan juurikin tuota pientä kokoa ja ketteryyttä, mutta meille se ei ole tärkein kriteeri. Tmän hetkisetkin emmaljungat taitavat olla markkinoiden painavimmat enkä ole kokenut sitä ongelmaksi :)
   Tuplein kannalla siis, heijeij! :)

   Poista
 12. Meillä on pojilla ikäeroa 2v. ja 4kk ja ehdottomasti ostimme sisarusrattaat. Kun vielä viime kesänä en olisi voinut liikkua missään ettei esikoinen olisi ollut "köytettynä" rattaissa. Pähkäilyn jälkeen päädyimme Phil & Tedsin Navigatoreihin. Ne on päällekkäin olevat. Vaihtoehtona oli bugaboot, mutta hinta ja niiden mataluus tiputti ne pois pelistä ( ja lopulta myös se että halusin näppärät ja kapeat rattaat joilla pystyy helposti myös kaupoissa liikkumaan). Navigatorit on olleet hyvät, mitä nyt pieniä juttuja on ollut miinusta, mutta niin ne varmaan kaikissa rattaissa ja vaunuissa on. Ja meillä oli itsestäänselvyys et vaunuja ei laiteta pois (myös Emmaljungat), ja nyt esikoinen meneekin jo näppärästi seisomalaudalla (mitä en olisi viime kesänä uskonut).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita Phil&Teds rattaita aion tästä tutkia tarkemminkin, ovat meinaa useammassa eri yhteydessä nousseet esille! Bugaboot ovat kyllä hitsin hintavat :/ Voi kun olisi heti vaan ostanut ne!!
   Vanhat emmaljungat varmasti jäävät meille. Alan kovasti kallistua sille kannalle, että todellakin alle 2vuoden ikäerolla tuplat ovat tarpeelliset ja helpottavat huomattavasti elämää :)

   Poista
  2. Jos kiinnostaa päästä hiplaamaan rattaita, niin tervetuloa meille (ettei tarvii Hesaan saakka sen takia lähtee). Ja bongasin tämmösen postauksen, ja sinä tulit mieleeni: http://www.zeninan.com/2015/02/rataspulma-ratkaistu.html

   Poista
  3. Kiitti tarjouksesta ja postauslinkistä! Jos tulee tarvetta testailla niin otan sinuun yhteyttä ;)

   Poista
 13. Meillä on Bugaboon Donkeyt ja haluan ehdottomasti sanoa, että ne ovat todella hyvät rankassakin maastossa. Eli eivät missään tapauksessa ole pelkästään kaupungin keskusta vaunut vaikka toimivatkin siellä kuin unelma. Väitän että Donkeyt menevät paremmin maastossa, kuin Viikingit tai suurin osa Emmaljungeista. Kavereillamme on noita Emmaljungan hyökkäysvaunuja ja ne ovat todella raskaita ja kömpelöitä lukuunottamatta viikinkejä. Viikinkien ongemana on kuitenkin noi renkaat, jotka eivät ole mielestäni parhaat. Bugaboossa saa myös lukittua eturenkaat ja niillä voi mennä kahden renkaan vetoasennossa (rankkkamaasto) mitä Viikingeillä ei voi tehdä. Bugaboot ovat myös 100xparemmin viimeistelty, kuin Viikingit. Viikingeissä näkyy kaikki mutteri ja muutenkin käyttö on melko monimutkaista verrattuna Donkeyhin. Olemme käyttäneet vaunuja monoasennossa vasta ja ne ovat ihan hurjan ketterät niin metsässä, kuin kaupungissa. Ainoa asia mikä kannattaa tietää, niin vaunuissa ei ole erillistä jousitusta, vaan jousitus on toteutettu renkailla sekä rungolla, jolloin jos menet rattailla järjettömään kivikkoon, niin rungosta loppuu tällöin joustovara ja matka muuttuu kovaksi. Itse hankimme Donkeyt lähinnä tulevaisuutta ajatellen, että jos tulee toinekin lapsi lähivuosina, niin on valmiiksi vaunut joissa toiselle paikka. Itse olemme täysin myytyjä Bugikselle varsinkin, kun on niin paljon noita Emmaljungakavereita joiden seikkailuja on saanut seurata vierestä. :D Siis Emmeljungathan on ihan laadukkaita kamppeita, mutta jos ei halua retrovaunuja, niin itse skippaisin nämä Emmaljungan "uutuus" vaunut. Juuri tänään juttelin puolisoni kanssa ja hän tuumasi, että vitsi kun noi vaunut on hyvät ja näyttää hyviltä. :P Kannattaa katsoa tää video https://youtu.be/EsiGEZHt3DI ja sitten tämä https://youtu.be/iF3d_97yKww

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentistasi! Tämä vahvisti tietoa siitä, että olemme oikean päätöksen tehneet ;) Voi kunpa saataisiin kärryt pian kotiutettua!!

   Poista