keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Yale Doorman-älylukko

 
 
Heippa! Tuossa kuukausi sitten kun täällä etelässä riehui myrskytuulet vietettiin meillä varsin jännittävä yö. Nyt koko juttu ehkä hieman jo naurattaakin, mutta tuolloin oli nauru kaukana! Heräsin yöllä n. 02 tasaiseen kolinaan ja herätin miehen. Hän vastasi kolinan kuuluvan tuulesta niinkuin olin itsekin ajatellut. Kuitenkin hetken tuota tasaista paukette kuunneltuani oli minun herätettävä mies uudestaan ja komennettava hänet katsomaan mistä ääni tulee. Tässä rytäkässä heräsi poikakin ja arvatkaas mistä ääni tuli.. meidän ulko-ovi oli sepposen selällään auki!
 
Olin 110% varma, että olin illalla tarkastanut oven olevan lukossa ja vaikka kuinka järkeilin, että tuuli sen on auki tempaissut niin  oli meidän käytävä koko huusholli läpi.. Tarkastettiin saunan lauteiden alta, siivouskaapit, sängynaluset yms ja siltikin oli todella inhottava tunne käydä uudestaan nukkumaan. Reilun tunnin siinä vielä valvoin ja kuulostelin aukeaako ovi uudestaan tai tapahtuuko jotain muuta ja vasta sen jälkeen uskalsin yrittää unta. Kyllä se uni sieltä tuli sillä aamulla heräsin kellon soittoon. Tuntui kyllä siltä kun ei olisi nukkunut lainkaan. Voin vain todeta, että onneksi tämä sattui kun mies oli kotona. Tässä kohtaa on tunnustettava, että pelkään iltaisin ja öisin yksin kotona oloa mielikuvitukseni kun tuppaa välillä laukkaamaan varsin villisti :) Pojan kanssa on koitettava olla reipas, mutta kyllä silti aina ennen nukkumaan menoa tsekkaan ne saunan lauteiden aluset ja tarkastan kaikki ovet miljoonaan kertaan!
Onko teillä muilla moisia outoja pelkoja?!


iddoorman
 
Ovessamme on talon alkuperäinan assa-lukko ja olenkin alusta asti ollut sitä mieltä, että se on todella surkea! Välillä oven ei ollessa lukittuna se saattaa aueta ihan pojan nojatessa sitä vasten.
Tämän tammikuisen yön jälkeen päätimmekin, että nyt lukko lähtee vaihtoon. Tunne siitä, että joku tunkeutuisi omaan kotiin ja henkilökohtaiselle reviirille sekä mahdollisesti uhkaisi perhettämme oli sen verran herättelevä. Ehkä nyt hieman liioittelin, mutta oman perusturvallisuuden tunteen järkkyminen ei ole ihan pikkuasia ja koti nyt ennenkaikkea on ainakin minulle eräänlainen turvasatama.
 
Annoin miehelle vapaat kädet lukon valinnassa ja mihinkäs muuhunkaan tuo tekniikkaa ja kaikkea uutta rakastava aviomieheni päätyikään kuin älylukkoon!ovi


 
Ensin asennettiin hälytysjärjestelmä ja tänään sitten asentaja kävi asentamassa meille Yale Doorman-elektronisen lukon. Täytyy sanoa, että näin ensi tuntumalta aikast huippu lukko onkin! Tulen myöhemmin kirjoittamaan lisää kokemuksia jahka pääsen kunnolla testailemaan. Katsotaan ainakin ensin pääsenkö yöllä töiden jälkeen edes sisälle ;)
Onko muilla kokemuksia kyseisestä lukosta?
 
 
Kauniita unia!

13 kommenttia:

 1. Hui! Pelottava kokemus!
  Mulle kävi aikoinaan, niin että asuin pienessä rivitalo kaksiossa yksin. Yöllä n. klo 2 havahdun siihen, kun mun ulko-oven kahva painetaan alas ja sen jälkeen alkaa joku jyskyttää ovea molemmilla nyrkeillä. Mä en uskaltanut tehdä mitään. Lopulta jyskyttäjä lähti, enkä tähän päivää mennessäkään tiedä kuka se oli.

  VastaaPoista
 2. Huih, ei mitenkään miellyttävä tuo sinunkaan kokemus! Ihan hirveita myöskin jutut joita viime aikoina on saanut luke lehdistä miten kotiin tunkeudutaan sisälle perheen nukkuessa makuuhuoneissaan!

  VastaaPoista
 3. Vaikka olenkin aika rohkea, ja en edes pienenä ole pelännyt mitään, niin tiedän että uudessa kodissa tulee tilanteita, jolloin käyn koko talon läpi. Koirakin kun joskus haukkuu kaikkea olematonta.
  Toivottavasti teillä ei ovet aukea enää itsestään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun "ongelma" on ehkä siinä, että rakastan hyviä kauhuleffoja- ja kirjoja! Ja illalla lähteekin sitten vilkas mielikuvitus lentoon :))

   Poista
 4. Muuten hiano lukko, mutta tuotahan et voi sisältä päin varmistaa että ovi TODELLA on lukossa... Avautuu nääs sisäpainikkeesta aina! Miten varmistut että ulkopuoli on lukossa ellet sitten hyppää ulos ja kokeile.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Itse kuitenkin luotan, että kun punainen valo syttyy ja äänimerkki kuuluu niin ovi on myöskin lukossa. Ja näin on kyllä aina ollutkin kun joku toinen on ollut ulkopuolella kokeilemassa :)
   Meiltä löytyy kyllä kaiken varalta myös ketjulukko ovesta, vainoharhainenko?! ;)

   Poista
 5. Onko lukko ollut hyvä? Itse ajattelin sellaisen tilata uuden ulko-oven mukana...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, on ollut todella hyvä! Pois en enää vaihtaisi :)
   Juuri uuden ulko-oven mukana kannattaakin tilata, näin jälkikäteen jouduttiin muutamia kikkoja tekemään, että se meidän vanhaan oveen saatiin sovitettua!

   Poista
  2. Nyt on ovi ja lukko tilauksessa.Messuilla sain tutustua lukkoon ja oli hyvä!

   Poista
  3. Heijeee! Kiva, että pääsit paikan päällä tutustumaan! Itse tosiaan olin hieman skeptinen tämän suhteen, osittain jo kalliin hinnankin vuoksi mutta onneksi mies piti päänsä ;) Tavalliseen lukkoon en enää vaihtaisi, on tämä kyllä ollut joka sentin arvoinen!

   Kiitos kun tulit vielä kommentoimaan miten teillä asia eteni! Jos vain jaksat niin olisi kiva kuulla sitten myöhemmin myös käyttökokemuksiasi, oletteko olleet tyytyväisiä.. :) Hyvää pääsiäistä!

   Poista
  4. Hei! Nyt on lukko ollut muutaman viikon käytössä ja pois en enää vaihtaisi...:) Asennus oli ihan helppoa, kun lukkoliikkeessä tekivät lukkorungon kätisyyden vaihdon ja sisäpuolen yksikön painikkeen karan vaihdon, niin tarvitsi vain ruuvata lukko paikoilleen. Seuraavaksi varaston lukko päivittyy samanlaiseksi, niin ei tarvitse avaimia mukana ollenkaan. Tuollaisen lisä osan lukkoon vielä laitan, että puhelimella onnistuu käyttö. http://www.yale.fi/fi/yale/etusivu/yale-doorman/avaa-lukitus-alypuhelimella/ Hyvää kesänjatkoa!

   Poista
 6. Moi,

  Asensin tuollaisen lukon eilen, ongelmaksi muodostuu se että lukkoa ei kai saa takalukkoon, eli koirat pääsee kahvaa painamalla ulos pakkasilla kun ketään ei kotona?
  Täytyykö tuohon joku mekaaninen lukko vielä rakentaa?
  Estääkö se taas oven avaamisen kun tulen sisään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Tuo olikin ainut miiuspuoli joka meillekin lukosta tuli esille.
   Me asennettiin vielä ketjulukko sisäpuolelle, jotta Luukas ei päässyt karkaamaan. Tämä ei tietysti teidän ongelmaa ratkaise..

   Poista