maanantai 2. maaliskuuta 2015

Sisustusilta Kodin1:ssäKevät on kyllä kummaa aikaa sillä vaikka koti ja sisustusasiat ympäri vuoden päässä pyörivätkin niin kevään tullen sitä viimein alkaa kaipaamaan jotain konkreettisempaa kuin ajatuksentasolla tapahtuvaa työstöä.
Viime viikolla joukko meitä åbloggaajia kokoontui Raision Kodin1:een haistelemaan tämän kevään sisustustuulia.
Anno on varmasti monelle tuttu merkki ja monissa blogeissakin nämä tuotteet ovat jo vilahdelleet ;)
Me pääsimme kuitenkin suunnittelijoiden Pia Lehtovuoren ja Riija Huhta-Ahon pitämän alustuksen aikana hieman pintaa syvemmälle; kuulimme mm merkin taustoista ja arvoista. Itselleni tuli ainakin täytenä yllätyksenä miten eettisesti ja ekologisesti nämä tuotteet valmistetaan ja miten ympäristövastuullisesti he toimivatkaan! Materiaaleissa suositaan luonnon-ja kierrätysmateriaaleja, turhat käärepaperit on jätetty pois myös työntekijöiden oloihin kiinnitetään tarkasti huomiota. Monet lasituotteet valmistetaan kierrätyslasista.


IMG_6915


IMG_6921


IMG_6925


IMG_6943


Taisin olla ryhmässämme ainoa, joka ei ollut kyseisessä liikkeessä aiemmin käynyt. Niinpä olikin mielenkiintoista kuunnella tavaratalon johtajan Jarmo Ahlroosin puheenvuoro itse myymälästä. Rakennus on Pohjoismaiden ensimmäinen passiivimyymälärakennus. Erityisen mielenkiintoista oli kuulla myymälän valosuunnittelusta; osastoilla valot eivät nimittäin pala turhaan vaan liiketunnistimien ansiosta valot himmenevät mikäli siellä ei kahteen minuuttiin liikuta. Kun asiakas taas saapuu osastolle kirkastuvat valot automaattisesti! Energian kulutukseen on muutenkin kiinnitetty huomiota ja rakennuksen "tiiviyden" ansiosta lämpökään ei karkaa harakoille :)

No mutta sitten itse tuotteisiin.. Nuo valko-mustat purnukat ovat varmasti kaikille tuttuja. Itse löysin tulevista uutuuksista monia juttuja jotka varmasti pääsevät kotiamme koristamaan mm tuo kaksi kerroksinen tarjotin jäi mieltä kaihertamaan. Ihan tyhjin käsin en kuitenkaan myymälästä poistunut, ostoksista myöhemmin lisää. Mitä sinä muuten pidät Annon tuotteista?


IMG_6934


IMG_6935


IMG_6949


IMG_6947


IMG_6952
IMG_6958Ryhm_kuva2__blogitKierroksen jälkeen nautimme pientä purtavaa Naantalin Aurinkoisessa, mutta sitä ennen tottakai; ryhmäkuva!
Oli meillä taas niin kiva ilta.. Iso kiitos järjestäjille ja suurensuuri kiitos seurasta ihanat naiset!

12 kommenttia:

 1. Kiitos itsellesi - oli kiva nähdä sinut ja muut pitkästä aikaa!
  Ja oli kyllä mukava päästä ihan rauhassa tutkimaan kaikkia ihanuuksia.
  Minulla jäi myös kaivelemaan tuo 2-tasoinen tarjotin ja voi hyvinkin olla, että ekopaaston päätyttyä, kun tuonne menen muutaman tuotteen hakemaan, lähtee mukaan tuo tarjotinkin;)
  Kivaa maanantaita sinulle ja oikein hyvää maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kerrankin kehtasin kuvata oikein kunnolla eikä vain salaa, nopeasti pari otosta ;)
   Monen muunkin mieleen näköjään tuo tarjotin jäänyt. Mikäli haet tarjottimen niin teehän postaus missä käytössä se sinulla on! Tsemppiä loppu paastoiluun :) Ja hyvää maaliskuuta myöskin!

   Poista
 2. Teillä on ollut kiva päivä.
  Tykkään myös noista söpöistä Annon purnukoista. Myös kaksikerroksinen tarjotin on monesti meinannut lähteä mukaan. En vain ole keksinyt sille sopivaa paikkaa ja se on jäänyt vielä toistaiseksi kaupan hyllylle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella kiva ilta!
   Itsellänikin jäi tuo tarjotin hyllylle juurikin samaisesta syystä; en vain keksinyt sille sopivaa paikkaa/käyttöä. Kahvipöytätarjottimen virkaa hoitaa jo ikean lasinen kerrostarjotin ja koruja varten taas löytyy RM:n hopeinen vastaava..

   Poista
 3. Kiitos itsellesi seurasta! Ilta oli ihanan inspiroiva. Minäkin iskin silmäni tuohon kerrosvatiin, mutta en oikein keksinyt mihin sitä voisi käyttää... Oliko sulla joku hyvä idea siihen? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan inspiroiva, totta tosiaan! Eipä taida löytyä minultakaan käyttötarkoitus ehdotuksia sillä samaisesta syystä kerrosvati jäi itseltänikin hyllylle :) Jospa Lady ekopaastonsa jälkeen tarjottimen ostaa ja vinkkaa meille hyviä ehdotuksia?! ;)

   Poista
 4. Mukavan kuuloinen ilta teillä ollut! Annon ajattomuus ja tyylikkyys on viehättänyt jo pitkään mutta nyt kun avasit merkin ekologisuutta niin se viehättää vieläkin enemmän! Tuo tähti täytyy kyllä hakea omaan kotiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellenikin tuo ympäristövastuullisuus tuli ihan uutena tietona! Mietinkin sinua usein tuon illan aikana, jotenkin tulet usein näistä annon tuotteista mieleeni <3

   Poista
 5. Tosi kivalta kuulostaa tällainen :) Täällä on kauhea sisustus ja remppauskuume, tai no puoli taloa taas jo laittelun alla niin kaikki sisustusjutut kiinnostaa nyt hirmuisesti <3 Kivoja juttuja näkyy kuvissa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellänikin on hirveä sisutus-ja remppakuume! Ja kun yhden huoneen saa laitettua niin muutkin huutavat uudistusta ;)

   Poista
 6. Anonyymi: Kiitos paljon kommentistasi! Todella kiva kuulla, että blogini on mieluinen :)
  Ymmärrät varmaan miksi en voinut kommenttiasi julkaista, en myöskään työasioista voi alkaa täällä keskustelemaan. Ikävää kuitenkin, että olet joutunut todistamaan tällaista näinkin negatiivista ilmiötä :(

  VastaaPoista