keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Huomio ihmisen ehkäpä tärkeimpään käyntikorttiinEn tiedä teistä, mutta itse kiinnitän usein huomioni ihmisen käsiin. Hyvinhoidetut kädet ja kynnet ovat mielestäni ihmisen tärkein käyntikortti sillä usein ne ovat ensimmäisenä esillä tavatessamme uusia ihmisiä. Kädet ja kynnet viestivät meistä paljon. Oma ihmetykseni ainakin herää mikäli henkilö on viimeisen päälle pukeutunut ja itsestään huolta pitävän oloinen, mutta sitten kynsinauhat repeilevät ja kynnet ovat pureksitut.
Kauniilla kynsillä en kuitenkaan välttämättä tarkoita pitkiä ranskalaisella manikyyrillä varustettuja rakennekynsiä vaan kauniisti viilatut ja lakatut kynnet, lyhyetkin ovat todella kauniit. Ja vielä kun käsien iho ja kynsinauhat ovat nekin hyvin hoidetut on kokonaisuus kunnossa. 

Erilaiset kynsihoidot ja manikyyrit ovat ne kivaa luksusta, mutta kynsien hoidon ei todellakaan tarvitse olla ammatilaisella teetettyä, hintavaa erikoishoitoa vaan manikyyrin pystyy hyvin toteuttamaan pienellä vaivalla kotonakin! Tässä kohtaa on turha siis selitellä käsien ja kynsien hoitamattomuutta kalliilla hinnoilla.IMG_7441


IMG_7427Joudun pesemään käsiäni työni puolesta todella usein. Tämä sekä runsas käsidesin käyttö kuivattavat ihoa, joten kunnollinen rasvaus on käsieni hoidon a & o. Tähän käytän ihan perusrasvaa, hieron sitä myös kynsinauhoille. Kosteutuksen lisäksi ehkäpä tärkein huomioni on, etten ikinä viilaa kynsiäni tavallisella viilalla vaan käytän aina lasiviilaa. Tämä onkin ollut kallein satsaus koti kynsistudiossani, mutta joka sentin arvoinen! Lasiviila ei kulu käytössä ja se todellakin viilaa kynnet hellävaroen. 
Lasiviilalla ei tosiaan ole yhtä tuhoisa omalle kynnelle kuin muut ja sillä voit viilata varsin huolettomasti ilman pelkoa liuskoittumisesta tai kynnen pinnan rikkoutumisesta. Viila on käytännössä katsoen myöskin ikuinen ellet satu esim tiputtamaan sitä lattialle. Tässä syy miksi viila kuvistani puuttuu ;)

Omista kynsistäni löytyy lähes aina jonkinsävyinen lakkaus. Täydensin juuri kynsilakkavarastoani; Sokokselta sai kaksi Mavalan lakkaa ostettuaan kaupanpäälle pikakuivattajan. Reno on sävy, jota muistan käyttäneeni jo lukioaikoina. Täydellinen nudesävy siis. Punaisista lakoista olen innostunut vasta hiljattain, tätä Mavalan London sävyä en ole aiemmin kokeillutkaan. Näissä lakoissa on mielestäni kuitenkin hinta-laatusuhde kohdallaan.
Kuuluuko käsien ja kynsien hoito teidän kauneusrutiineihin?

11 kommenttia:

 1. Mä oon juuri niitä ihmisiä, jotka näyttää muuten siistiltä, mutta kynnet on pureskeltu. En voi sille mitään, se alkoi jo ennen kouluikää ja kausittain saan pureskelun/repimisen lopetettua, mutta aina vaan huomaan jossain vaiheessa, että nyt lähti kynsi, toinen kolmas.
  Nyt raskauden aikana kynteni ovat kasvaneet todella hyvin ja ovat vahvoja, joten pidän niistä hyvää huolta :) ikinä ei oo näin pitkät ja näin pitkään pitkät olleet!
  Sulla muuten puuttuu a välistä, se on Mavala, ei Mavla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin pureskelin nuorempana kynsiäni, onneksi tämä tapa on jäänyt pois!
   Itse otin juuri rakennekynnet pois ja kynnet ovat todella hauraat; toivottavasti vielä näiden parin kuukauden aikana raskaushormonit ehtivät minunkin kynsiini tehdä taikojaan :)
   Ja kiitos huomautuksesta, ajatuskatkos näköjään sattunut joka sanan kohdalle!

   Hyvää vappua!!

   Poista
  2. Hyvää vappua myös sinulle!:)

   Poista
 2. Malavan lakat ovat kyllä hyviä! Mä olen itseasiassa tänä keväänä mennyt hyvin pitkälti luonnollisilla kynsillä. Luulen että tuolla jatkuvalla sairastellu oli suurin osuus viitsimiseen! :) Mulla on aina kynnet pitkät ja kynsinauhat ehjät, ja täysin samaista syistä kuin sinulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat. Kunpa niitä saisi vielä isommissa pulloissa!
   Omat kynteni ovat sen verran hauraat ja liuskoittuvat, että kynsilakka on ainut tapa pitää ne vahvoina.

   Poista
 3. Pakko myöntää että työni puolesta käsien pitäminen kauniina ja hyvässä kunnossa on hankalaa. Joudun myös todella usein pesemään niitä ja käsidesi on myös se kurja joka kuivattaa. Nyt äippälomalla ollessa kädetkin huomattavasti paremmassa kunnossa sekä olen innostunut lakkaamaan kynsiäkin näin kesää kohti kun mennään. Töissä kun ei värillistä kynsilakkaa voi pitää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työt asettavat tosiaan joillekin omat rajoituksensa. Toki myöskin erinäiset ihoongelmat ja sairaudet vaikuttavat nekin käsien kuntoon huolimatta tehokkaasta hoidosta.
   Kesällä onkin kiva lakkailla kynsiä sävyillä joita ei ehkä muuten tulisi valinneeksi! :)
   Hauskaa Vappua!

   Poista
 4. No ei valitettavasti kuulu :((! Aina sitä harmittelen, mutten kuitenkaan tee asialle mitään! Mulla on niin rumat sormetkin niin jotenkin kädet jää hyvin vähälle huomiolle! Eeeh!

  Hauskaa vappua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tosiaan sen verran hauraat kynnet, että lakkaus on välttämätön ellei halua kynsien koko ajan liuskoittuvan ja katkeilevan. Olenmyöskin nuorempana pureskellut kynsiäni, onneksi tuo tapa on jäänyt!
   Enkä voi millään uskoa että sinulla olisi millään lailla rumat sormet!! :)

   Ihanaa Vappua! <3

   Poista
 5. Heheh juuri tänään kauhistelin omia huolimattomia kynsiä joten lakkailen kynteni uuteen uskoon kipin kapin! :D Mavalan lakat ovat kyllä hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on aina niin upeat kynnet! Itse tyydyn lakkailemaan aina vaan yhdellä sävyllä enkä kyllä mitään koristelujakaan taida :)

   Poista