maanantai 18. toukokuuta 2015

Kesälomareissussa



Viikonloppuna vietimme kesän ensimmäistä ja luultavasti ainutta kesälomareissua. Toki päivänreissuja tulemme erinäisiin kohteisiin tekemään ja yksi perinteinen mökkiviikonloppukin on luvassa, mutta muita yön yli tai pidempiä lomailuja ei näillä näkymin ole luvassa. Loppukesälle suunnitellusta Turkin reissustakin ollaan suosiolla luovuttu. Ensi kesänä sitten näitä pidempiä reissuja nyt kuitenkin meille kaikki ne tärkeimmät kohteet ovat tässä lähietäisyydellä. Tällä kertaa oli siis luvassa Linnamäki ja Korkeasaari!

Linnanmäki. Lauantaiaamuna napattiin mammi & pappa kyytiin ja suunnattiin joukolla kohti Helsinkiä, suunnitelmissa piipahtaa lintsillä, syödä hyvin ja shoppailla hieman. Olin suunnitellut, että Linnanmäen visiitti olisi pikainen ja sunnuntaina sitten vietettäisiin koko päivä Korkeasaaressa. Nyt tekisin aivan päinvastoin; Luukas nimittäin nautti olostaan lintsillä ihan täysillä. Huolimatta, että päikkärit jäivät välistä poika jaksoi koko päivän ja pikainen visiitti venyi ja venyi :)

Lintsille ei enää aikoihin ole ollut sisäänpääsymaksua, plussaa tästä ja perheen pienimmillekin oli muutama täysin maksuton laite! Harmittavasti suurimpaan osaan laitteista vaadittiin kuitenkin 100cm pituus, joten Luukaksen laitetarjonta jäi niihin muutamaan  maksuttomaan, onneksi  hän ei itse tästä ollut moksiskaan.
Ja upposihan noihin kolikoilla toimiviin laitteisiinkin kolikko jos toinenkin, nämä riittivät pojalle vielä tällä kertaa mainiosti. 
Kahvikuppiin sentään pieni murunen pääsi baban kanssa pyörimään. Olin ohjeistanut ettei mies kauheasti sitten pyöritä kuppia, mutta sehän olikin Luukaksesta juuri se hauskin juttu!
Ja saimmepa kotiin viemisiksikin ison kasan pehmoleluja, tärkein näistä pappan voittama "pinniini" (pingviini).


linnanmäki


lintsi


linnanmäellä


lintsillä


Korkeasaari. Kaupoilla pyöriminen jäi siis lauantaina muutamaan tarkkaan valikoituun kohteeseen ja iltaa vietimme ihan vain kävelemällä Helsingissä ja hotellilla istuskellen.
Sunnuntaina huoneen luovutuksen jälkeen olikin sitten vuorossa Korkeasaari.

Olin ajatellut tästä kohteesta Luukaksen erityisesti pitävän, mutta erehdyin. Eläimet eivät kiinnostaneet poikaa ei sitten pätkääkään! Lauantai taisi myös olla sen verran raskas päivä, että poika nukahtikin jo melkein heti kierroksen alussa. Me aikuiset sitten kiersimmekin saaren eläimiä bongaillen!
On tuo riikinkukon pyrstö muuten vaikuttava, muistan miten lapsena pettymys oli suuri kun reissulta joutui lähtemään kotiin niin ettei ollut tätä pyrstön levitystä bongannut. Liekö riikinkukot nykyään paljon poseeraushaluisempia vai mitä, mutta nyt yksi jos toinenkin lintu oli kokoajan pyrstösulat levällään :)


IMG_7700


IMG_7704


IMG_7708


IMG_7726


IMG_7728


kukka


idkorkeasaari


Mikäköhän tämä viimeisen kuvan laji/rotu mahtaakaan olla?! Valaan ja tarhapöllön risteytys ehkä ;)



Lämmintä viikkoa odotellessa
-From heku with love-

2 kommenttia:

 1. Meillä tilanne oli sitten taas aivan päinvastainen.. Kaksivuotias neiti olisi viihtynyt korkeasaaressa "pupuja ja kissoja" katsellen koko päivän :) Linnanmäellä häntä ei taas saanut mihinkään laitteeseen vaikka pituus olisikin riittänyt, ei edes niihin euroilla toimiviin :) Hieman on tyttö arempi ja varovaisempi kuin isosiskonsa joka jo nyt neljävuotiaana viihtyi loistavasti molemmissa kohteissa!

  Kivaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne ovat lapset erilaisia! Itse en lapsena ikinä ikinä tykännyt lintsin laitteista enkä voi sanoa niistä nyt aikuisiälläkään suuremmin nauttivani :) Perusvuoristorata on aina riittänyt!

   Ihanaa kesää sinullekkin!

   Poista