torstai 25. kesäkuuta 2015

Balmuir, huivirakkautta

Luopumisia ja uusia rakkauksia. Myin tuossa jokin aika sitten Louis Vuittonin shawlini todella pitkän harkinnan jälkeen. Olin omistanut huivin nooin vuoden, mutta käyttökerrat pystyin laskemaan melkeinpä yhden käden sormilla. Huivi oli todella arka saamaan langanvetoja ja pelkäsin kuollakseni tahrivani sen. Tiesin kyllä näistä ongelmista huvia ostaessani, mutta silti odotin tuon hintaiselta huivilta hieman enemmän.
Huivi päätyi kaulaani oikeastaan aina kun olin yksin liikenteessä, pojan kanssa liikkuessani ei olisi tullut mieleenkään sitä kaulaani kipsauttaa tai huivi olisi ollut hyvin nopeasti arvoton :)
Nytkun lapsia on kaksin kappalein ja edelleen ne vuoden "omat menot" voi laskea hyvin pitkälti yhdellä kädellä, päätin laittaa huivin kiertoon.

idbalmuir


IMG_8063

Ehdin kuitenkin kehitellä itselleni jonkin sortin pakkomielteen huiveihin ja nykyään huivit ovatkin ehkä yksi tärkeimmistä asusteistani.. heti laukkujen jälkeen!
Tuohon shawlin jättämään aukkoon löytyikin varsin nopeasti täydennystä. Ja millainen upea korvaaja löytyikään; nämä Balmuirin huivit ovat nimittäin täydellisiä! Ja mikä parasta, Balmuir on suomalainen perheyritys. Merkki nousi kyllä kertaheitolla yhdeksi lempibrändikseni.
Tilaamani huivi on Milan scarf (140x140cm) ja sävyltään light taupe. Balmuirin huivit valmistetaan huippumateriaaleista ja varsin pienissä erissä. Oma milan-huivini on 70% cashmerea ja 30% silkkiä.
Tein pientä vertailua huivien välillä ja ylltyin miten samankaltaisia ne keskenään niin mitoiltaan kuin materiaaleiltaan olivatkaan! Olin siis onnistunut löytämään varsin hyvän kilpailijan myymälleni aarteelle ja paljonpaljon edullisemmin. Kuulin myös väitteen, että osa Balmuirin huiveista valmistettaisiin samassa tehtaassa kuin Vuittoninkin, mutta tarkempaa faktaa minulla ei ole asiasta esittää.
Viikonloppuna huivi päätyy aivan varmasti kaulaan ja koitan saada sen jopa kuvattua, jotta näette tämän kaunottaren osana päivän asua.


IMG_8072

Löytyykö teiltä Balmuirin tuotteita vai onko kyseinen merkki aivan uusi tuttavuus?

6 kommenttia:

 1. Täydellinen väri ja kiva nähdä kaunis uusi huivisi myös käytännössä osana asua! Hauska sattuma, ostin nimittäin toissapäivänä Balmuirin pellavahuivin vaalean beigenä. Aika kiinnostavaa jos huivit tehdään samalla tehtaalla LV:n kanssa. Tuo rupesi kiinnostamaan ihan kunnolla! :) Ihanaa lapsiarkea sinne! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuu, ihana varmasti tuo sinunkin huivisi <3 Toivottavasti se nähdään vielä blogin puolella ;) Ja hei, piti ihan etsiä mistä moinen väite oli mieleeni jäänyt jotten aivan läpiä pähäni tääll puhuisi ja tosiaan home via laura oli aiheesta blogissaan kirjoittanut:

   http://homevialaura.com/2015/01/balmuirin-matkassa-osa-1-whos-next-ja-premiere-classe

   "uudet Lombardia-huivit valmistetaan samassa italialaistehtaassa kuin Louis Vuittonin vastaavat" Aika kiinnostavaa, todellakin! :)

   Poista
 2. On se niin kaunis! Itse en ole vielä raaskinut sijoittaa huiviin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekään en kyllä usko, että LVn huiviin tulisin enää ikinä moista summaa sijoittamaan, mutta onneksi löytyy muitakin vaihtoehtoja. Eräskin lempparihuiveistani on ostettu 5eurolla h&mn alesta :)) ja se on kestänyt menossa mukana jo pari vuotta :)

   Poista
 3. Heippa,

  Missä huivisi on valmistettu? Kun ostin kyseisen huivin käytettynä ja siinä oli valmistusmaana Nepal.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Missä kohtaa sinulla tuo Nepal lukee? Itselläni lukee kyllä tuotelapussa: hand woven in Nepal

   Poista