torstai 23. heinäkuuta 2015

MuumimaailmassaKun pikkusisko ilmoitti tulostaan oli sanomattakin selvää, että meidän tulevan kesän lomasuunnitelmat menivät uusiksi. Alunperinhän meidän piti vuokrata huvila Turkista ja viettää siellä useampi viikko, mutta tämä reissu sai luvan siirtyä ensi kesään. Meidän oli myös tarkoitus käydä moikkaamassa miehen siskoa Portugalissa. Hetken tuossa leikittelimme ajatuksella josko syksymmällä sitten koko perheen voimin, mutta ehkei sitten kuitenkaan! 
Tämän kesän reissut tehdäänkin siis ihan kotimaassa ja suht lähietäisyydellä kodista. Ensimmäinen reissu saikin odottaa itseään aina heinäkuun loppupuolelle asti, mutta  vihdoin pääsimme päiväksi pojan (äidin, nimimerkillä tosifani) kovasti odottamaan muumimaailmaan!

Mennessä ihailtiin myynnissä olevia veneitä, ehkä joskus vielä ;) Itse muumimaailma ei tälläkään kertaa tuottanut pettymystä. Viime vuonna, pojan ollessa vuoden ikäinen hän ei ehkä  niinkään saanut päivästä kovinkaan paljon irti. Tuolloinkin se taisi olla äiti joka enemmän muumien maahan halusi!


P1018320


idmominland


Meillä oli vaunut mukana ja näppärästi tuolla olisi päässyt noilla donkeyllakin kulkemaan, mutta me jätimme ne melko pian parkkiin ja jatkoimme kaikki matkaa jalan. Tyttö matkasi baban sylissä manducassa ja viihtyi siinä todella hyvin. Manducan avulla päästiin koko perhe tutkimaan muumitaloa ja muita kohteita ilman, että yhden olisi tarvinnut aina jäädä vartioimaan vaunuja, kätevää! Lisäksi miehellä oli koko ajan kädet vapaana.

Nähtiinhän me siellä niitä muumejakin joiden vuoksi tuonne matkattiin. Hieman nuo hahmot jännittivät ja niinpä niille tyydyttiin hymyilemään ja vilkuttelemaan turvallisen matkan päästä.
Muumeja mielenkiintoisempia juttuja taisi kuitenkin olla muumipapan muistelmat-polulla ollut leikkialue, jossa oli mahdollista uittaa laivoja. Erilaiset puuha-ja touhupaikat sekä bussimatka taisivat nekin nousta päivän huippuhetkiin. Pojat ovat poikia ;)


P1018348


P1018352


P7218373


P1018334


P1018359


P7218379


P7218387


Puitteet muumimaailmassa ovat kyllä mitä parhaimmat. Me ruokailimme ihan ravintolassa, mutta kyllä nurmialueetkin houkuttelivat levittämään viltin alleen, nauttimaan  omia eväitä ja viettämään kesäistä päivää. Aika kalliiksihan se syöminen tuolla tuli, mutta itse pääsin hieman helpommalla kuin  eväitä miettiessä ja paikanpäälle raahatessa! Neverfull kun täyttyi jo muutenkin tavarasta ja mm vaihtovaatteita varasin onneksi useamman asun verran mukaan. Ja kuten ylläolevasta kuvasta näkyy niille olikin tilausta! Vesileikkien päätteeksi poika oli niin märkä, että asu vaihtui nopeasti Gugguun settiin.

Mennessä minulta meinasi usko loppua jo parkkipaikalla kun ihmisiä oli liikkeellä muutama! Kummasti ne paikan päällä hajaantuivat sillä mitään älytöntä ryysistä ei kuitenkaan missään ollut, paitsi tietysti aina muumien ympärillä! 
Hienosti kuitenkin, suurin osa vanhemmista osasikin ohjata lapsiaan odottamaan ja antamaan oman vuoron jälkeen tilaa muille. Valitettavasti vaan aina joukkoon mahtuu myös niitä, jotka eivät tällaisista kirjoittamattomista kohteliaisuussäännöksistä piittaa tai osaa huomioida muita. Toiminnallamme ja käyttäytymisellämme näytämme kuitenkin esimerkkiä ja mallia lapsillemme!P7218398Hyvää loppuviikkoa kaikille! Meillä vietetään sunnuntaina tytön ristiäisiä!


5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia teidän päivästä! Tuonne täytyy kyllä suunnata, kun meidä pianokainen on siinä iässä että jotain ymmärtää asiasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnatkaa ehdottomasti! Me oltiin tosiaan viimevuonna ekaa kertaa ja Luukas oli tuolloin vähän pieni vielä, mutta itse en vaan malttanut odottaa ;) Ja olihan siellä touhua vuoden ikäisellekin vaikkei muumeista juurikaan välittänyt

   Poista
 2. Heippa😊 hassu kommentti sinänsä,mutta eikä sulla ole epämukava liikkua,kun sulla joka paikassa tuo musta kynähame? Miksi et koskaan rennompaa alaosaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta! Ei lainkaan hassu kommentti, olen itsekin tätä pohtinut. Kyllä minulta näitä rennompia alaosiakin löytyy ne vain harvoin päätyvät kuvatuiksi ja tänne blogin puolelle.
   En kuitenkaan koe kynähametta lainkaan epämukavaksi. Farkut taas olisivat ne vaatekappale jossa en kokisi oloani mukavaksi :)

   Tällähetkellä valitettavasti harvat vanhoista vaatteistani mahtuvat päälleni ja näin ollen esim shortsit ovat jääneet kaapinpohjalle :/

   Poista
  2. Kiitos kaunis vastauksesta 😊 ja kyllähän SUN jaloilla voi kynähametta käyttääkkin,olet kyllä kaunis äiti 😁

   Poista