sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Raskausarpien ennaltaehkäisyNopea painonnousu ja hormonaaliset muutokset aiheuttavat näitä arpijuovia terveyskirjaston mukaan jopa yhdeksälle kymmenestä naisesta. Niinpä olenkin molemmissa raskauksissa rasvannut vatsaani ja rintojani erityisen ahkerasti ehkäistäkseni näiden ihon venymisarpien muodostumista. Okei myönnetään, tässä toisessa raskaudessa rasvaus tuppasi unohtumaan/jäämään iltarutiineista useammin kuin ensimmäisessä :)

Huolimatta siitä, että rasvaamisella ja erilaisten voiteiden käytöllä ei tutkimusten mukaan ole ehkäisevää vaikutusta levittelin tätä Vichyn complete action anti-strech creamea iholleni aamuin illoin. 
Äitini toi minulle ensimmäisen putelin jo heti kun sai kuulla meidän odottavan Luukasta (käyttö aloitetaan kuitenkin 4. raskauskuukaudesta eteenpäin) ja koska selvisin ensimmäisestä raskaudesta kokonaan ilman raskausarpia en uskaltanut vaihtaa tuotetta tässä toisessakaan raskaudessa. Markkinoilla on liuta erilaisia voiteita jotka lupaavat melkeinpä kuun taivaalta, mutta tämä voide on ainakin varmasti lapselle turvallinen mikä itselleni olikin se tärkein seikka! idraskausarvet


Selvisin tosiaan molemmista raskauksista ilman yhtäkään raskausarpea. Se minkä verran tällä voiteella on asian kanssa tekemistä on vaikea sanoa. Tutkimukset kun eivät näiden käyttöä tue ja itsekin uskon, että mikäli niitä arpia on tullakseen niin kyllä niitä tulee. Itse taidan lukeutua niiden onnekkaiden joukkoon, joiden iho ei puolestaan ole altis arpien muodostumiselle, myöskin perintötekijöillä on tässä, niinkuin monessa muussakin asiassa vahvasti sormensa pelissä.
Ei rasvaamisesta ja ihon kosteutuksesta kuitenkaan haittaakaan ole, päinvastoin kunhan vain varmistuu voiteen soveltuvuudesta ja ennenkaikkea sen turvallisuudesta! Itseasiassa joka iltainen rasvaushetki oli varsin rentouttava, minun ja masuasukin yhteinen hetki < 3
JOS meille jonain päivänä vielä kolmas lapsi tulisi turvautuisin ehdottomasti tähän samaiseen voiteeseen, jonka karitevoi ravitsee ja pehmittää ihoa, glyseriini puolestaan kosteuttaa ja hydroxyproline vahvistaa ihon kollageenisäikeitä.


Ajan myötä arpien väri kuitenkin vaalenee ja koko pienenee. Lopulta arvet voivat olla lähes huomaamattomat. Tiedän, että minun on helppo sanoa kun en tästä ongelmasta joutunut kärsimään, mutta kyllä itselleni se oma lapsi olisi jokaisen arven arvoinen. Eräs bloggaaja ihanasti kirjoittikin "rakkausarvista"!
Käytitkö sinä raskausaikana jotain tuottetta raskausarpien ehkäisyyn?


6 kommenttia:

 1. Itse rasvasin aamuin illoin Sebamedin Anti-Stretch voiteella. Voide oli arvokas mutta tehokas. Tykkäsin kun ei sotkenut vaatteita :) Ei minullekaan tullut yhtään mitään arpia. Vaikka onnellisena niitä kantaisin jos olisi tullut, on sen arvoista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellisena tosiaan itsekin niitä kantaisin <3 Sebamedilta löytyy kyllä muitakin hyviä tuotteita!

   Poista
 2. Mäkin säästyin raskausarvilta, mikä on sinänsä aikamoinen ihme - mä nimittäin menin 39 kilosta 59 kiloon ja maha oli valtava! Uskon ja vakuutan että sillä on edes jotain tekemistä aloe vera -öljyn kanssa, sen nimeen vannoo myös mun äiti ja mummo.
  Sanoi muut mitä vaan, aloe vera toimii ihan takuulla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpa ollut pieni lähtöpainoltasi! :) Pitääkin muistaa tuo aloe vera!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hyviä vinkkejä myös yllä olevissa kommenteissa!

   Poista