perjantai 31. heinäkuuta 2015

Valkosuklaa-tuorejuustokakku ilman liivatetta tai uunia



Pähkäiletkö kenties viikonloppuherkkujen parissa vai mietitkö mitä tarjota vieraille? Tässäpä olisi yksi taivaallinen vaihtoehto!


P7228323


P7228321


Kaikki minut tuntevat tietävät rakkauteni juustokakkuihin! Ei, en ole lainkaan täytekakku-ihmisiä niinkuin mieheni. Juustokakut taasen, nam! Pitkään vannoin sen yhden ja ainoan, New york cheesecake:n nimeen enkä voinut kuvitellakaan, että muut versiot voisivat tämän klassikon haastaa. Edelleen tuo perinteinen versio on listallani ykkösenä, mutta tämä valkosuklaa-tuorejuustokakku on kirinyt kyllä rinnalle! Nämä ovat varsin erilaisia tyyliltään, joten vertailua kakkujen välillä on siltäkin osin turha tehdä.

Tiedän monen vierastavan juustokakkujen valmistusta, sillä jostain syystä ne mielletään hieman haastaviksi. Tämän valkosuklaa-tuorejuustokakun valmistus on kuitenkin todella, todella helppoa. Eikä sen valmistukseen tarvita lainkaan liivatetta tai uunia, joten valmistus on mahdollista monenlaisissa oloissa esim mökillä! Juustokakut ovat siitäkin loistavia, että voit tehdä ne valmiiksi jo edellisenä iltana. Ja ne oikeastaan ovatkin parhaimmillaan seuraavana päivänä!

Ja se maku; taivaallinen on toden totta osuvin kuvaus minkä keksin. Ja nyt sitä ohjetta jakoon, herkullista viikonloppua!



idvalkosuklaa



Pohja:
100 g digestivekeksejä 
50 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:

400 g valkosuklaata
2 ½ dl kuohukermaa
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) mascarponejuustoa tai yhteensä 2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa




Leivinpaperoi irtopohjavuoan pohja (Itselläni käytössä 24cm irtopohjavuoka, joten teen pohjan tuplana). Murskaa keksit ja psekoita sulatettu voi joukkoon. Painele seos ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin tai pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.

Sulata paloiteltu valkosuklaa esim mikrossa sulatusteholla, sekoittele pari kertaa sulatuksen aikana. Jäähdytä hetki.
Sekoita kuohukerma ja tuorejuustot sileäksi seokseksi, lisää suklaasula koko ajan sekoittaen. Lopuksi kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta aaltoilevaksi. Säilytä jääkaapissa 3 tunnista seuraavaan päivään. Itse annan aina olla yön yli.

Päälle voi lisätä melkeinpä mitä vain esim mustikat ja mansikat toimivat aina!

15 kommenttia:

  1. Kuullostaa hyvältä ja helpolta tuo resepti! Nam! Voitko tarkentaa,että vatkataanko tuo kuohukerma ennen ainesten yhteen laittoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on oikeastaan aivan liian hyvää ;)
      Eli kuohukerma ja tuorejuusto vatkataan ensin keskenään sileäksi seokseksi ja sen jälkeen lisätään tuo sulatettu suklaa. Kuohukermaa ei siis tarvitse vatkata mitenkään erikseen

      Poista
  2. Voi tätä täytyy kyllä testata joskus! Ihanan näköinen :)

    http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä, on liiankin hyvää !

      Poista
  3. Kokeilin tätä ohjetta ja ai vitsit et oli hyvää! Lisäsin vielä mukaan punasta elintarvikeväriä että kakusta tuli pinkki ja päälle vielä tuoreita mansikoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla ja kiitos, että tulit jakamaan kokemuksesi! <3
      Ajattelin kokeilla myöskin tuota elintarvikeväriä tytön synttäreille!
      En vielä ole törmännyt yhteenkään ihmiseen joka ei tätä kakkua kehuisi maasta taivaaseen, nam! Makeaa viikonloppua :)

      Poista
  4. Hei!
    Tein tämän kakun kerran kokeilumielessä ja nyt olen jakanut ohjetta jo muillekkin. Tämä on aivan ihana ja lisämakua saa jos ostaa maustetun tuorejuuston. En malttaisi odottaa seuraavaa kertaa kun taas saan ainekset kokoon ja pääsee leipomaan namia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinullekin palautteesta! Minultakin kaikki vieraat aina pyytävät tätä ohjetta ;) Ohjetta on tosiaan helppo varioida, pitääkin kokeilla jotain maustettua tuorejuustoa! Mitä makua sinä olet käyttänyt?

      Poista
  5. Valkosuklaan kanssa vanilja tuorejuusto on ykkönen, sitruuna tuo ihanaa raikkautta. Suosittelen kokeilemaan erillaisia makuja jotta löytyy se ihan oma suosikki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä resepti tällaisenaan on ihan ehdoton lempparini! mutta toki vaihtelun vuoksi on kiva kokeilla erilaisia versioita ja yhdistelmiä!

      Poista
  6. Vaikuttaa tosi ihanalta! Kuinka "kova" tästä kakusta tulee? Pystyykö siis koristelemaan laittamalla päälle jotakin marjoja painavampaa?

    VastaaPoista
  7. En ole mikään juustokakkujen tekijä, mutta nyt kokeilin tätä synttärijuhliin ja KIITOS reseptistä! Todella suussa sulavaa ja vierailta satoi kiitoksia... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten mieltä lämmittää huomata, että näihin vanhempiinkin postauksiin jaksatte kommentoida, kiitos! Ja ennen kaikkea se, että ohjeesta on ollut hyötyä ja iloa <3

      Poista
  8. Hei!
    Löysin reseptisi ja ajattelin kokeilla tätä! Ymmärsinkö siis oikein, että 1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa ja kaksi 250g prk maustamatonta tuorejuustoa mascarponen tilalle? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Eli mikäli et käytä mascarponea niin laitat 2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa.
      Mikäli taas käytät mascarponea niin silloin maustamatonta tuorejuustoa tulee 1 rasia.

      Toivottavasti tämä selvensi asiaa, ohje on tältä osin hieman hämäävä! Voisinkin tehdä tästä päivitetyn version uuden postauksen muodossa!

      Poista