torstai 21. tammikuuta 2016

Kohti ihanampia aamuja


Huomenta! "Mikään terveellinen, ei vain voi olla hyvää" Tämä lause oli vielä jokin aika sitten sokeriaddikti Henriikan suusta usein kuultu lause. En vieläkään allekirjoita, että tumma suklaa muka täysin korvaisi taivaallisen maitosuklaan ja vaikka yritänkin usein valita sen tummimman mahdollisen suklaan päätyy ostoskoriini silti kun haluan herkutella tuo Fazerin punainen maitosuklaa.
Olen kuitenkin viimeaikoina pystynyt toteamaan tuon alun lauseen perättömäksi sillä olen löytänyt ruokavalioon niitä terveellisiäkin herkkuja ja terveellisiä vaihtoehtoja jotka kuitenkin ovat hyviä! Erilaiset smoothiet ovat jo vuosia kuuluneet suosikki aamu, väli- ja iltapala vaihtoehdokseni. Nyt olen löytänyt kuitenkin uuden suosikin erityisesti aamujani piristämään!

P1179844


Tuorepuuro! Ensimmäisen kerran tästä kuullessani jo tuo sana karkoitti minut kauas, en todellakaan ole puurojen ystävä ellei riisipuuroa lasketa mukaan. Viime viikolla bongasin kuitenkin mieheni vanhemmilla lehdesta, en nyt muista mistä erään todella houkuttelvan kuuloisen version tuorepuurosta. Luulen, että se oli se kaakaojauhe joka minun kiinnostuksen herätti ;) Niinpä illalla kotiin päästyäni päätin laittaa oman versioni jääkaappiin yöksi tekeytymään ja mielenkiinnolla jäin odottelemaan aamua..


idtuorepuuro


Suureksi yllätyksekseni tuo puuro oli todella hyvää! Ei se varmasti kaikkeista terveellisin vaihtoehto tuorepuurojen joukossa ole, mutta itselleni jäi kyllä jos ei joka aamuiseksi tavaksi niin ainakin viikonloppu aamujani piristämään. Onhan se mukavampi herätä kun tietää tällaisen herkun odottavan jääkaapissa! 
Tässä vielä oma ohjeeni ja tätähän voi varioida myöskin todella monilla eri tavoin. Päässäni jo raksuttaa millaista versiota seuraavaksi kokeilisinkaan!


1 dl maitoa
0,5 dl luomu kaurahiutaleita
0,5 dl kaakaojauhetta
reilu puolikas banaani

2 kommenttia:

  1. Hyvä vinkki, tästä on meidänkin taloudessa ollut puhetta. Me niiiin kokeillaan tuota! :) Tosin ehkä korvaamme kaurahiutaleet hirssillä tai ohralla koska niitä täytyy kuitenkin liottaa pitkään. Etenkin kesällä varmasti ihana herkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Itse laittaisin seuraavalla kerralla ehkä hieman vähemmän kaakaojauhetta. Ja toimii tosiaan muitakin viljoja käyttämällä!

      Poista