tiistai 2. helmikuuta 2016

Mitä äitiysloman jälkeen?
Taas ollaan tämän kysymyksen äärellä ja eihän siitä viime kerrastakaann ole niin kauaa. Tai juuri eilenhän se meidän pieni prinsessa syntyi! Vaikka kuinka vannoin, etten täällä päivittele ajan kulua niin pakko todeta, että välillä ihan pelottaa miten nopeasti päivät, viikot ja kuukaudet vilistävätkään ohitse. 

Lueskelin vuonna 2014 kirjoittamiani ajatuksia aiheesta ja yhä edelleen allekirjoitan monet  tuolloisista ajatuksistani. Tällä kertaa on tilanne on tosin hieman toisenlainen ja onneksi suunitelmat joista uskalsin haaveilla näyttävät kohdallamme toteutuvan! Luukaksen kohdalla  hoidon aloitus 1,5 vuoden iässä oli siinä mielessä helppo päätös, että tiesimme tuon taipaleen kesävän ainoastaan 3kk vaikka emme tätä heti voineetkaan paljastaa. Äitysloman ja kotona oloni myötä Luukas saa olla kotona yli kolmivuotiaaksi asti, tästä olen todella kiitollinen.


idkotona

Nyt kuitenkin niihin meidän kevään ja syksyn suunnitelmiin. Olin viime viikolla tapaamassa esimiestäni ja minulle olikin hänelle valmiit suunitelmat esitettäväksi, onneksi nämä menivät sellaisenaan läpi! 
Itse palaan työelämään huhtikuussa kun vanhempainvapaani loppuu, kääk! Mieheni puolestaan pitää tässä kohtaa lomiaan ja jäljellä olevat "isävapaat" eli on kotona toukokuun loppuun. Nostan hänelle suuresti hattua tästä ratkaisusta, vaikka nykyään koti-isäksi jääminen vaikkakin vain kuukaudeksi ei ole enää niin ihmeellistä ja outoa. Ymmärrän kyllä, että taloudellisesti tämä ei esimerkiksi kaikille ole mahdollista. Minulla olisikin paljon sanottavaa mm naisen eurosta tai siitä minkälaiset, kauaskantoiset seuraukset esim  hoitovapaalla naiselle onkaan!

Toukokuuhun asti olemme siis onnistuneet pitämään lapset koti hoidossa. Kesäkuussa palaamme molemmat töihin, mutta onneksi äidilläni on tuolloin puolestaan loma, joten saamme hänet apuun niinä päivinä kun vuorosuunnittelulla itse hoitaminen ei onnistu. Kiitos äiti < 3
Heinäkuussa pidämmekin yhteisen kesäloman ja minä jatkan tästä säästössä olevien lomien turvin lomailua aina lokakuuhun asti! Jee!

PC299735


Ja sitten koittaakin ajanjakso, joka on pohdituttanut eniten. Ristiriita halun olla kotona lasten kanssa ja mm taloudellisen pärjäämisen välillä on todellakin tuottanut harmaita hiuksia. 
Nuo säästössä olleet lomat pelastavat tilannetta kuitenkin paljon ja lopulta päätös oli helppo tehdä; lokakuun jälkeen jään hoitovapaalle ainakin loppu vuodeksi. Sen pidemmälle emme ole vielä, eikä ole tarviskaan suunnitelmia tehdä. Näin on hyvä! 
Toki myönnän, että tippuminen kotihoidontuelle kauhistuttaa, sitä kun on kuitenkin tottunut, että itsellä on aina omaa rahaa käytössä ja olen ollut työelämässä ja säännöllisten tulojen äärellä jo niin pitkään.
Luukaksen jälkeen minulla oli jostain syystä kauhea kiire palata töihin, nyt sitä paloa ei ole. Lapset ovat vain kerran pieniä ja kun minulle tämä mahdollisuus on suotu niin haluan  ehdottomasti käyttää sen ja olla kotona niin kauan kuin mahdollista. Haaveissa olisi myöskin paluu koulunpenkille, mutta saako nähdä uskallanko tätä askelta koskaan ottaa. Varovasti, pienellä printillä se kuitenkin minun viisi vuotissuunnitelmassa on :)Onko teillä tapana tehdä esimerkiksi viisi tai kymmenvuotissuunnitelmia? Ja miltä ne näyttävät?

8 kommenttia:

 1. Kuullosta hyvälle suunnitelmalle :) Itse elän sen verran "impulsiivista" elämää, että asiat muuttuvat nopeasti. Suurimmat jutut tulevat aina ihan "puskan takaa" ja ovat elämäni suola. Ei siis viisivuotis - ei edes yhden vuoden sunnitelmia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen todennut tuon, että vaikka miten on suunnitellut niin aina jotain yllättävää sattuu ja suunitelmat muuttuvat matkan varrella, mutta näin sen kuuluukin olla! Itse tykkään kuitenkin miettiä itselleni päämääriä ja tavotteita joiden eteen sitten työskennellä :)

   Poista
 2. mä toivon myös, että nomppu saa olla kotona tammikuuhun saakka, ikää olisi silloin 1.5v :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti onnistuu teilläkin! Onhan tuo 1,5 vuotias ihan eri kuin 10kkn ikäinen :)

   Poista
 3. Tää postaus osui kyllä niin nappiin! Havahduin muutama, päivä sitten että mulla on enää 6 kk äitiyslomaa jäljellä. 4 kuukauden päästä pitäisi ilmoittaa työnantajalle mitä teen. Se ollaan päätetty, että tämän vuoden olen ainakin kokonaa kotona. Ihanne olisi, että palaan 2017 elokuussa töihin kun uusi toimintakausi alkaa. Olen myös pyöritellyt, et jos ottaisin pariksi vuodeksi kotiin hoitolapsia oman lapseni ohella ja saisin näin pidentää Lennin kotona olo aikaa. Tai jos tekisi jonkinlaista keikka työtä hoitovapaan ohella. Miettimistä riittää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauti jäljellä olevasta kuudesta kuukaudesta!!
   Tiedän parikin henkilöä jotka jäivät pois leipätyöstään ja ottivat kotiinsa hoitolapsia jotta saivat pitää omat lapset kotona! Nosta hattua sillä minun on myönnettävä ettei minusta olisi siihen ;) mutta ratkaisuna todella hieno!
   Miettimistä todellakin riittää ja jokaisen perheen ajatukset ja lähtökohdat ovat erilaiset. Uskon, että te niinkuin jokainen muukin perhe päätyy lopulta oman perheen ja lapsen kannalta parhainpaan ratkaisuun <3

   Poista
 4. Ihan mahtavaa löytää niin samantyylinen bloggaaja mitä oma elämäntilannekkin 😊 . Olen myös psykiatrialla työskentelevä pienten poikien äiti ja muotiholisti joka nauttii kaikesta kauniista ja materialistisesta työn vastapainona. Nyt hoitovapaalla v.2017 loppuun ja ehkä myös opiskelua siinä sivussa. Iloisia kevätpäiviä 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentistasi! On aina kiva kuulla enemmänkin teistä lukijoista <3
   Sinä saat viettää pitkään kotona aikaa, toivottavasti itsekin voisin jatkaa hoitovapailua vielä vuoden 2017 puolella!
   Toivottavasti tulet jatkossakin kommentoimaan :)
   Aurinkoisia päiviä sinulle ja pojillesi <3

   Poista