maanantai 14. maaliskuuta 2016

Ihana kamala alennusostos

Olen todella pitkään haaveillut valkoisesta ruokapöydästä. Syksyllä kirjoitin aloituksen erääseen facebookin sisustusryhmään aiheesta; korkeakiiltovalkoinen ruokapöytä ja lapsiperhe. Arvaattekin varmaan, etteivät vastaukset ja tulokset olleet toivomiani ;) Niinpä ajatus hautautui.
Alkuvuodesta käydessämme Askossa mies pongasi tämän Elegia-ruokapöydän hyvällä alennuksella. Ja oikeastaan pöytään mitoitettu lasikansi oli tekijä miksi aloimme harkita uudestaan korkeakiiltovalkoisen ruokapöydän ostoa. Suojaisihan tuo lasilevy pöytää kaikilta naarmuilta ja koloilta!


P3130180


P3130178


Ei se ehkä täysin silmääni miellytä, mieluiten ottaisin siis tuon pöydän ilman lasia, mutta jossain kohtaa on tehtävä kompromisseja sillä en todellakaan halua uuden pöydän olevan samantien entinenkään! 
Se miksi tämä alennusostos saa myös maininnan kamala johtuu juuri tuosta lasista. Ei se nyt sentään niin kamalan näköinen kuitenkaan ole vaan äärettömän epäkäytännöllinen lapsiperheessä! Voitte varmasti kuvitella miten paljon murusia ja roskia puhumattakaan pöydälle kaatuneista maidoista tuonne pöydän ja lasilevyn väliin ajautuu! Pelkän pinnan pyyhkiminen ei siis riitä vaan lasia on jatkuvasti nostettava pois jotta pääsee pyyhkimään liat sieltä välistäkin. Ihankuin sitä siivottavaa ei muutenkin olisi ihan tarpeeksi!


Muistatte varmaan, että haaveilin vielä jokin aika sitten pyöreästä pöydästä, toivelistaltani löytyi myös pukkijalat+pöytälevy tyyppinen ratkaisu sillä kevyet ja "hengettömät" ratkaisut viehättävät minua tällä hetkellä kovasti! Mies ei tuosta pöytälevy ideastani juurikaan innostunut ja minusta se taas näyttää parhaimmalta neljälle tuolille mitoitettuna. Me puolestamme tarvitsemme sen 6 hengen pöytäryhmän. 
Tämä Elegia-ruokapöytä oli mitoiltaan juuri oikea, mutta myös kevyemmän ja ilmavamman oloinen kuin muutama muu vaihtoehto. Raskaat palkkijalat ovat omalla kohdallani menneen talven lumia!


P3130181


Tuolit jäivät vanhasta ruokailuryhmästä jäljelle, sillä ne ovat todella hyvät istua ja laadukkaat.  Tumman harmaa väri on sekin meidän sisustukseen sopiva ja tykkään siitä yhä kovasti. Kuitenkin näitä kuvia katsellessani en olekaan enää yhtään niin varma, että ne sopivat kokonaisuuteen niin hyvin kuin olin ajatellut. Kummasti sitä kuvia omasta kodista katsellessa tulee kiinnittäneeksi huomion asioihin joita ei ehkä muuten huomaisikaan tai tulisi ajatelleeksi. Välillä on siis hyvä tarkastella asioita ns ulkopuolisin silmin ja eri perspektiivistä!
Tuoli asia onkin otettava nyt uudestaan harkintaan, ideoita minulta ei tule puutumaan ;) 
Harmin paikka sinänsä, näille olisi meinaa jo kerran ollut ostaja!

Toivon tosin (okei, taidan toivoa tätä ihan yksinäni), että meillä olisi pian isommat asiat mietittävänä kuin tuolit, sillä asuntokauppa näyttää piristyneen kevään myötä! Meillä on ollut näyttöjä melkeinpä kerran viikossa ja muutama meille varteenotettava kohde ovat nekin vielä vapailla markkinoilla! Nyt peukut pystyyn, talokuume on täällä kova ;)

4 kommenttia:

 1. Mulla on ajatuksena hioa ja lakata meidän pöytä kesällä on siinä jo niin paljon kolhja. Mutta sohva. Voi sen ku siaisn uuden niin jeeee.
  Peukut on pystyssä teidän talokaupoille 👍👍👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin tuota hiomista ja maalauttamista myös, mutta saatiin tää uus pöytä niin edullisesti. Toivottavasti tuo lasilevy auttaa siinä, että pöytä olisi pitkäikäinen! Voi, näkisitpä meidän sohvan, joka joskus on siis ollut valkoinen! :D Tästä tuli mieleen, että olisi taas aika vuokrata kunnon pesuri ja pestä koko sohva. Uudesta en uskalla unelmoidakaan ennenkuin lapset on vanhempia :)

   Aurinkoa viikkoosi Nanni <3

   Poista
 2. Meilläkin on ihana valkoinen iso ruokapöytä lasilevyllä. Arjessa en enää jaksa sen siivouksen vaikeutta, vaan olen peittänyt pöydän tekstiilivahakankaisella liinalla. Kolmen pikkupojan kanssa murua ja maitoa lasikannen alla on monta kertaa päivässä. Juhlassa kaunis pöytä saa olla esillä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuulostaa valitettavan tutulta!
   Itse piilottelin meidän vanhaa ruokapöytää tuollaisen vahakankaisen liinan alla, pitää varmaan kaivaa se taas arjessa käyttöön! :/

   Poista