tiistai 12. huhtikuuta 2016

Huono hiuspäivä? Mikä se on?Viime viikko on ollut meille hieman poikkeava, sillä aloitin työt ja mies jäi kotiin lapsia hoitamaan. Näin viikon jälkeen uskaltaisin kuitenkin sanoa, että hyvin menee! Itse huomaan jaksavani kotona paremmin kun pääse välillä töihin "hengähtämään"! Tiistaina oli kuitenkin kiva viettää vapaapäivää istahtamalla kampaajan tuoliin!

Olen reilu vuosi sitten löytänyt luottokampaajani lapsuuden kotikaupungistani ja tällä kertaa päätimme tehdä pientä yhteistyötä. Hiushuone SH Somerolla on tunnelmallinen, vanhoilla esineillä sisustettu kampaamo keskellä kaupunkia. Tässä vuoden varrella olenkin voinut oppia luottamaan Siirin ammattitaitoon ja näkemykseen 110 prosenttisesti, mikä onkin se ykköskriteeri kampaajaa valitessani. Kertoohan hänen taidoistaan jo jotain mm Euroopan mestaruuskisoista Ranskasta napattu pronssi, jossa Siiri siis edusti Suomea. Tavoitteita tällä nuorella ja kunnianhimoisella naisella varmasti tulevaisuuden varalle on ( näihin varmasti liittyy vuoden 2017 MM-kisat Abu Dhabissa) runsaasti enkä epäile hetkeäkään etteikö hän niihin myös yltäisi!

P4050241


P4050240


P4050238

Oma kuontaloni kaipasikin jo kovasti kampaajan taikoja, edellinen aika kun nimittäin peruuntui vatsataudin vuoksi. Niinpä edellisestä väri-leikkauskerrasta tulikin kuluneeksi reilu 2kk ja varsinkin vaaleassa hiuksessa tämä alkaa jo näkyä :)
Olen kasvatellut 1,5 vuotta omaa sävyäni takaisin ja tänä aikana hiuksiani on ainoastaan raidoitettu. Olin kuitenkin kyllästynyt tähän projektiin, oma sävyni kun ei ole lainkaan sellainen kaunis maantienharmaa vaan muistuttaa pikemminkin kuraojaa! Hopetuotteilla läträämisesta huolimatta tuo raidoitettu look oli minusta aina kovin tunkkainen ja likaisen sävyinen, niinpä päätimme vetäistä koko pään takaisin vaaleaksi!
Itse kuvailisin sävyä, jota hiuksiini haen pearly-grey blond eli olisiko vapaa suomennos sitten vaikka helmenvaalea.  Tyvi laitettiin ihan vaalennusaineella ja lopuksi sitten pesupaikalla koko tukka sävytettiin kevytvärillä. 


Olen täällä aikaisemmin puhunut Olaplexin puolesta ja nytkin tiesin hiusteni selviävän tästä operaatiosta sen avulla, mutta koska Siirillä oli värisarja vaihtunut Schwarzkopfin väreihin myös olaplex oli vaihtunut fibreplexiin. Tämä fibreplex kun toimii paremmin juuri Schwarzkopfin värien kanssa.
Tämäkin käsittely sisältää kolme vaihetta olaplexin tavoin ja se tehdään myöskin värin yhteydessä. Itse sanoisin tämän fibreplexin olevan "öljymäisempi". Kotihoitotuoteella on tässäkin niinikään suuri merkitys. Emme tällä kertaa leikanneet hiuksiani lainkaan, sillä yhteistyömme jatkuu parin viikon päästä ja olen tästä enemmän kuin innoissani!! Fibreplex jätti mielestäni latvat terveemmän näköiseksi eikä haitannut lainkaan ettei "huonoja latvoja" voitukaan nyt saksia pois. Hiukset ovat tuntuneet käsittelyn jälkeen varsin hyväkuntoisilta!

P4050228


P4050232


Lopputuloksen näettekin alla! Itse en voisi tyytyväisempi olla vaikka märkänä hetken jo pelkäsin että onko lopputulos liian strawberryblonde ;) mutta kuivana sävy oli perfect! Eläväinen, kylmä helmenvaalea. Vaalea hius on siitä haasteellinen, että se säilyttäminen yhtä upeana kuin kampaajalla on vaikeaa. Hyviin kotihoitotuotteisiin onkin siis satsattava. Kirjoitan näistä tuotteista sitten lisää ihan omassa postauksessa. 

Tähän loppuun haluan vielä todeta, että hyvä luottokampaaja on kyllä kultaakin kalliimpaa. Itse löydettyäni helmen merestä olen valmis ajelemaan hieman pidempääkin matkaa päästäkseni hänen tuoliinsa. Toki näiden kampaamokäyntien oheen pyrin aina ymppäämään vierailua sukulaisten luo yms, mutta tälläkin kertaa ajelin tuon 35km matkan suuntansa ihan yksikseni. 
Liian usein olen tyytynyt kampaajalta lähtiessäni toteamukseen, että peset muutaman kerran hopeashampoolla ja sävy on hyvä. Ei, ei todellakaan näin! 
Älkää koskaan tyytykö tähän! Okei, on poikkeuksia jolloin ensimmäisellä kerralla on mahdoton päästä haluttuun lopputulokseen tai hius kaikkien yllätykseksi käyttäytyy ei-odotetulla tavalla. Tällöinkin asiantunteva kampaaja varmasti keskustelee asiakkaan kanssa jatkosta, mutta tämänkaltaisissa toimenpiteissä sen sävyn on mielestäni oltava jo kampaajalta lähtiessä asiakasta tyydyttävä! Kyllä se jo on asiakkaan oikeuskin ja ikinä enää en tyydy kampaajan vastaukseen että "peset kotona muutaman kerran ja sävy muuttuu hyväksi".


idhelmenvaaleasävy


P4050224


P4050243


Olisi kiva kuulla minkälaisia kampaajalla kävijöitä siellä lukijoiden joukossa on? Onko sattunut jotain aivana kamalaa hiuskatastrofia tai vastaavasti todella ihanaa käyntiä kampaajan tuolissa?Hiushuone SH:n fb-sivut, yhteystietoineen löytyy täältä
Ja kotisivut puolestaan hiushuonesh.fi


Aurinkoa teidän kaikkien viikkoonne!


6 kommenttia:

 1. Voih, täällä haaveillaan kampaajakäynnistä! Olen viimeksi käynyt kampaajalla -ööö - syksyllä 2013! Esikoisen raskausaikana en uskaltanut värjätä ja pienokaisen synnyttyä en vaan raaskinut missään vaiheessa ottaa tunti tolkulla aikaa "vain" itselleni. Nyt odotan kuopusta ja haaveilen kampaajalla käynnistä, kunhan pikkuisen voi jättää hetkeksi. Nyt en odota näin pitkään, vaan otan kyllä aikaa myös itselleni ainakin kampaajakäynnin verran :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin raskaus aikana laitoin vaan muutaman kerran raitoja. Ehdottomasti aikaa myös itselle vaikkakin juuri sen kampaamokäynnin verran! <3

   Poista
 2. Ai vitsit miten hyvältä kuulostaakaan kun voi täysin luottaa kampaajaansa. Itse vaikka olen henkilö vaihdellut joudun kerta toisensa jälkeen kävelemään ulos pettyneenä. Omat odotukseni ja toiveeni ei mielestäni ole kuitenkaan epärealistiset. Ja niin tuttua tuo että kun kotona muutaman kerran pesee hiuksia sävyttävillä tuotteilla ja kerran jopa itse jouduin tarttumaan fiskarsseihin niin vasta sen jälkeen lopputulos on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli matka vaan ei muodostu esteeksi niin soitapa ihmeessä Siirille ja varaa aika ;) Voin melkeinpä luvata, ettet hänen penkistä lähde itku silmässä! Etkä varmasti ainakaan tarttumaan keittiösaksiin, hui! :)

   Poista
 3. Harmi että välimatkaa on se yli 300km. Olisi nimittäin luottokampaaja haussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi :/
   Vaasan seudulta osisin nimetä erään kampaamon, joten mikäli suunta vaan osuu yhtään sinnepäin niin tsekkaa www.salonki14.fi tai instagramissa @salonki14 !

   Poista