torstai 26. toukokuuta 2016

LeikkimökkiPinterest profiiliini ilmestyi tällä viikolla uusi kansio; leikkimökit. Meillä olisikin tosiaan tarkoitus tänä kesänä saada leikkimökki pihaan! Taidan olla tästä itse ainakin vielä toistaiseksi enemmän innoissani kuin lapset. Suunnittelu, ideoiden työstäminen ja sisustuspohdinnat saavat minut aina tempaistua mukaansa!


Rakas isäni on minulle aikoinaan yhdessä jo edesmenneen pappani kanssa rakentanut leikkimökin joka on yhä edelleen vanhempieni pihalla. Kuitenkaan ei ole järjeä tuota mökkivanhusta lähteä yli 30km päähän siirtämään vaan se saa olla lapsia varten mammilassa. Sanomattakin on selvää, että tuo mökki on minulle kuitenkin äärettömän  rakas & tärkeä, täynnä ihania muistoja!  Nyt aikuisena osaan arvostaa sitä vieläkin enemmän, siinä näkyy pappani ja isäni kädenjälki.
Ja nyt isäni onkin luvannut rakentaa vielä yhden mökin lapsenlapsilleen.


idleikkimökki


Valmiinakin toki löytyy todella upeita luomuksia, mutta ne hinnat! Huh täytyy todeta vaikka en tiedä pääseekö sitä itse rakentamallaakaan yhtään sen halvemmalla. Puhumattakaan niistä työtunneista, joita leikkimökin rakentaminen vaatisi. Isäni kun on vielä työelämässä ja tekee reissutyötä, joten rakennuspuuhat jäisivät viikonloppuihin ja kesälomalle. Valmiin mökin saisi pihalle melkeinpä jo seuraavalla viikolla. Tiedän, olen kärsimätön luonne!

Millainen mökki meille sitten on suunnitteilla?  Ainakin mökki jossa on kunnolla leikkitilaa, tällainen omanikin oli. Parvi on vielä pohdinnassa.. Monissa rautakauppojen mökeissä sellainen on mahdollista lisähintaan ostaa, mutta ihan oikeasti silloin mökkienkin hinnat liikkuvat jo siellä 1500-2000 eurossa ja ylikin! 
Yksi mikä mökkiin aivan varmasti tulee on terassi! Yllä olevissa esimerkeissä on aivan ihania, aidattuja terasseja pienine ruokailuryhmineen! Niin söpöä! Myös "integroitu" hiekkalaatikko on harkitsemisen arvoinen idea. Hiekkalaatikko nimittäin löytyy myöskin tämän kesän pihasuunnitelmasta, tässähän sitä saisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla!
Todella hauska idea on myös alarivin autokatos!


Minkälaisia leikkimökkejä teiltä löytyy tai muistuuko omasta lapsuudesta jokin muisto aiheeseen liittyen mieleen?
Ja jos jollain nyt sattuisi olemaan kokemusta leikkimökin rakentamisesta itse, olisin todella kiitollinen kokemuksistanne ja neuvoistanne!

6 kommenttia:

 1. Hah, samoilla suunnitelmilla täälläkin 😊 Huomenna tulee kaivinkone tekemään pohjat ja viikolla tuli leikkimökki osissa pihaan. Sisustus on jo suunnitteilla täälläkin, huippua jos Pinterestistä löytyy nyt ideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin seurata mikäli kirjoitat aiheesta blogiisi? Kaikki aiheeseen liittyvä sekä kokemukset kiinnostavat kovasti :)

   Poista
 2. Meillä mies rakensi parisen vuotta sitten lapsille leikkimökin. Hänellä ei tosin ollut minkäänlaista kokemusta yhtään mistään rakentamisesta! Ohjeet löydettiin netistä ja rakentaminen alkoi toukokuun lopussa ja olisiko mökki elokuun lopussa ollut valmis :DD Never again, siitä asti ollaankin kaikki mahdollinen ostettu valmiina! Eikä se itse rakentaminen tosiaan mitenkään halvemmaksi tullut, varsinkaan kun ostettiin ihan kaikki rautakaupasta. Toki jos on jotain jämiä käyttää voikin päästä paljon edullisemmin, mutta se vaiva! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk! Mä en kestä jos meidänkin mökki valmistuisi vasta joskus loppukesästä :)Isäni kanssa tosin jo juteltiin, etä valmiiseen vaihtoehtoon päädyttäisiin!

   Poista
 3. Hei😊 eikös teidän talo olekkaan enää myytävänä? Ymmärsin,että olette muuttaneet..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Meidän koti ei tosiaan enää ole myynnissä. Teimme nyt tällaisen ratkaisun ja päädyimme jäämään tähän vielä ainakin toistaiseksi :)

   Poista