sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Pakoon pieleen menneitä asuntokauppoja Tukholmaan


Viime postauksesta asiat ovatkin muuttuneet melkoisesti eikä suinkaan positiiviseen suuntaan. Viimeksihän kirjoitin innoissani miten meidän asuntokaupat aikaistuivat ja pääsisimme jo elokuun lopulla muuttamaan. Noh emme pääsekään, emme elokuussa, emme lokakuussa, emme koskaan... Ainakaan siihen kohteeseen johon halusimme.
Asioidenhan piti olla kunnossa ja torstaina olimme paikanpäällä kun kuntotarkastusta tehtiin, mitään moitittavaa ei löytynyt ja sen jälkeenkin vielä kahvittelimme myyjien kanssa ja pohdimme tulevaa. Seuraavana päivänä mieheni sai kuitenkin myyjiltä puhelun, että he haluavat purkaa kaupan. Tilanteeseen liittyy muutamia yllättäviä seikkoja heidän puolelta joita en ala tässä kertomaan koska asiaan liittyy tosiaan muitakin kuin vain me, mutta enpä olisi ikinä uskonut, että tässä käy näin!


P5210367


Olen ollut koko juhannuksen töissä, joten varsinaista juhlafiilistä ei siltä osinkaan ole ollut, mutta tämä shokkiuutinen vei mielen kyllä todella matalaksi. Pettymys on tunnetila, joka viimepäivinä on ollut päälimmäisenä mielessä. Pettymys ettemme pääsekään haluamaamme kotiin ja pettymys myyjiä kohtaan, että he näin väärin käyttivät luottamustamme hyväksi.

Nyt pari päivää asiaa sulateltuani olenkin yrittänyt kääntää katseen kohti tulevaa, ei auta jäädä tuleen makaamaan. Ja kun kerran tätä kohdetta emme saa niin ei se tilanne siitä itkemiselläkään miksikään muutu.
Vaikeaa kyllä on haudata kaikki tehdyt suunnitelmat ja ajatukset sen myönnän ja koittaakin yhtäkkiä miettiä toista taloa meidän kotina. Kirjoitin toista taloa, sillä meillähän oli samalta alueelta toinenkin kohde katsottuna. Tässä kakkosvaihtoehdossa on itseasiassa todella monta seikkaa jotka ovat itseasiassa jopa paremmin kuin tässä ykköskohteessamme, mutta myös muutama juttu joissa joutuisimme tekemään kompromisseja.
Remonttia tai muutoksia tässä kakkoskohteessa tarvitsisi tehdä todella vähän, sillä pintamateriaalit ovat todella laadukkaat ja kuin uudet. Sävyiltäänkin tämä kohde miellyttää silmääni, noh ainakin melkein. Yksi suurin kompromissin aihe onkin talon korkeakiiltoiset, punaiset keittönkaapit! Laadukkaat toki, eivätkä varmasti sieltä halvimmasta päästä, mutta punainen ei yksinkertaisesti kuulu lempiväreihini sisustuksessa!


idtukholmaOlen ollut välittäjään yhteydessä, mutta nyt juhannuksena asiat eivät luonnollisestikaan etene vaan pitää jaksaa odottaa maanantaihin. Toivon, että pääsemme jo ensi viikolla toistamiseen katsomaan tätä vaihtoehtoa ja asiat lähtisivät sujumaan vihdoin parhain päin!

Nyt onkin aika jättää ahdistus hetkeksi taakse, kuivata kyyneleet ja kaivaa kaapista korkkarit esille ja pukea hymy kasvoille, sillä tänään suuntaamme pariksi päiväksi naistenreissulle Tukholmaan. Eiköhän se positiivinen asenne sieltä taas löydy, viimeistään päästessäni yhteen lempikaupungeistani. Ei olisi voinut parempaan saumaan tämä matka tulla, asiat näyttäytyvät varmasti aivan eri valossa meren toiselta puolen katsottuna!


Toivotaan parempaa ensi viikkoa!

11 kommenttia:

 1. Voi dääm :( Onpa harmillista! Ihmisiin ei tosiaankaan voi luottaa enää entiseen malliin... Uskon, että kaikella on tarkoituksensa, joten jospa tämäkin lopulta menee niinkuin pitikin ?! Yritä heittää pettymys pois ja koita nauttia reissusta :)

  VastaaPoista
 2. Voi ei! Todella ikävää tuo teidän tapaus. Onneksi asioilla on yleensä tapana järjestyä mutta tuossa tilanteen ollessa päällä se ei yleensä tunnu siltä. Toivottavasti saisitte tehtyä kaupat sitten vähintään yhtä ihanasta talosta! Ihanaa Tukholman reissua, eiköhän se ainakin vähän piristä :)

  VastaaPoista
 3. Onpa ikävää, mutta jos suinkin pystyt, niin yritä ajatella, että se ei sittenkään ollut teille tarkoitettu Koti. Toivottavasti tämä toinen vaihtoehto toteutuu - ja äkkiäkös punaiset keittiönkaapinovet toisen väriseksi saa!
  Tsemppiä - kyllä se teille tarkoitettu Koti vielä löytyy!

  VastaaPoista
 4. Muutatteko siis Somerolle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme sentään! mistä sinulle tällainen käsitys oikein syntyi? :)

   Poista
 5. Eikä! Todella kurja juttu. Pidetään peukkuja tuon toisen talon kanssa kuitenkin :)

  VastaaPoista
 6. No voi hitto! Uskon, mikä pettymyksen aalto. :( Nyt nauttimaan tyttöjen kanssa ajasta, josko pahin pettymys sillä hautautuisi!

  VastaaPoista
 7. Punainen väri onneksi vaihtuu parilla puhelinsoitolla melko pienellä summalla :)

  VastaaPoista
 8. Kokemusta on pieleen menneestä talokaupasta. Jos se oli se unelmien talo, niin silloin se sattuu, sen tiedän. Mutta elämä kulkee eteenpäin, ja ikävätkin asiat unohtuvat ja jäävät taakse.
  Korkeakiiltoiset punaiset ovet. Niitten maalaaminen ei olekaan helpoimmasta päästä, mutta toivon, että ratkaisu löytyy.
  Hyvää Tukholman reissua ja lykkyä tässä uudessa mahdollisessa talokaupassa.

  VastaaPoista
 9. Voi ei miten kurjaa! Olen tosi pahoillani! :( Onneksi kuitenkin kaikista pimeintä on juuri ennen auringonnousua - asiat järjestyvät siis vielä varmasti. ❤️

  VastaaPoista
 10. Voi harmi! Ymmärrän kyllä pettymyksen tunteet, mutta ehkäpä se ei sitten ollutkaan teille tarkoitettu js täydellinen kohde vielä odottelee löytymistään :) täällä nummen puolellakin oli tullut uusi kohde myyntiin...

  VastaaPoista