tiistai 26. heinäkuuta 2016

Punainen keittiö

Nyt on talojen kauppakirjat allekirjoitettu ja raha vaihtanut omistajaa! Virallisesti siis olemme jo uuden kotimme omistajia vaikka hallinta siirtyykin vasta elokuun puolessä välissä. Kivinen ja stressaava tie on kuljettu, mutta palkinto on sen arvoinen!

Nyt olenkin saanut jo vihdoin päästää ajatukseni ja suunnitelmani valloilleen! Tulevan kotimme ensimmäinen ja ehkä suurin remontti kohdistuukin keittiöön, tarkemmin keittiön kaappeihin. Nämä keittiön kaapit olivat itseasiassa ainut syy miksi mietin koko talon ostamatta jättämistä ihan tosissani. Mies ei tosin antanut asiassa periksi ja oli sitä mieltä ettei nyt yksi keittiö voi koko kauppaa kaataa! Yhdessä päätimmekin, että ensimmäisenä laitamme keittiön uusiksi, muuten kun talossa ei tarvitse kuin hieman maalata seiniä. 


punaiset_keittiönkaapit
Kuva: etuovi.com


Mies olisi tykännyt keittiöstä tällaisenaan, mutta itselleni nuo punaiset, kiiltävät kaapit ovat liikaa! Laitoikin heti kyselyä muutamaan facebook-ryhmään ja sain erittäin hyviä vinkkejä ja neuvoja. Nyt meillä on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa; joko vaihtaa kaappien ovet kokonaan uusiin tai maalauttaa nämä jo olemassa olevat ovet valkoisiksi. Tarjouksia eri firmoihin olenkin tässä jo ahkerasti lähetellyt.

Olisi kiva kuulla onko siellä puolen ruutua joku päätynyt maalauttamaan vanhat keittiönkaapin ovet ja millainen prosessi tämä oli? Ja tietysti lopputulos kiinnostaa!


idkeittiö_remontti
Kuva: etuovi.com
Auringon säteitä viikkonne!

19 kommenttia:

 1. Onnea uudelle kodille!
  Melkein suosittelisin elämistä punaisen kanssa hetken, jos vaikka tykästyisitkin niihin... Ovat hyväkuntoisen ja laadukkaan näköiset. Ja valkoinen on niin "perus" ... Tai sitten voisi olla yhdistelmä tuota punaista ja vaikka katon parrussa näkyvää lämmintä ruskeata puuta kontrastiksi pehmentämään? Kalusteiden ja lattian tyyliin tuo punainen vain sopii tosi hyvin. Mutta ymmärrän ettei ole kaikkien lempiväri - ravintoloiden lempivärihän se on ;)
  Me uusittiin edelliseen asuntoon ovet - salaatin vihreät (olivat ennen valkoiset) ja monien varoituksista huolimatta tykättiin niistä koko 12 vuotta (sitten muutettiin - ja näkyvät olevan edelleen seuraavalla asukkaalla (nyt jo heilläkin 12 vuotta). Eli ei väreihinkään kyllästy. Se, missä me teetettiin ovet ei ole enää olemassa, joten paikkaa en osaa vinkata.
  Vaihtoehtoja löytyy, käykää hakemassa värimalleja kotiin ja tutkailkaa niitä oikeassa ympäristössään. Jännittävää nähdä, mihin päädytte :)
  Me etsitään itsekin uutta väriä, kun meillä oli nyt taas valkoiset tässä nykyisessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin mietin hetken tuota keittiön kanssa elämistä, mutta kun olemme talossa vierailleet niin minulle ei ole hetkeksikään tullut sellainen tunne että keittiö tuntuisi omalta. Tunnen itseni sen verran hyvin etten usko, että aika tähän auttaisi :) Tiedän kyllä että valkoinen on melko tavallinen ja "nähty", mutta toisaalta se on juuri se mikä omaa silmää jaksaa miellyttää vuodesta toiseen.
   Olen miettinyt myös mahdollisuutta, että maalauttaisi vain yläkaapit, fiilis muuttuisi jo tuolla heti..

   Poista
 2. Onnea kovasti uudesta kodista! Onneksi asiat meni loppujen lopuksi paremmin kuin hyvin!
  Mäkään en jättäisi keittiötä punaiseksi, ei ole yhtään mun väri. Ja on vähän semmoinen olo ettei ole sinunkaan. Mutta yksi ystäväni ottaisi riemusta kiljuen vastaan punaisen keittiön. Jos keittiö on muuten toimiva, niin vaihtaisin vain ovet ja myisin punaiset ovet torissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiekan jouduttiin säätämään, mutta näin sen kuuluikin mennä siihen uskon <3
   Tosiaan tuo punainen ei minunkaan kohdalla tunnu lainkaan omalta enkä usko että ajan myötäkään siihen tottuisin.. Pakko oli tuo tori.fi tsekata ja siellä ihan oikeasti myydään kokonaisia keittiöitä, vau! ;) Jännä nähdä kun alan saada vasta tarjouksia, että tuleeko oikeasti uudet ovet halvemmaksi..

   Poista
 3. Ihanaa, että teillä asiat loppujen lopuksi loksahti kohdilleen! :) Me maalautettiin meidän vihreät keittiönkaapinovet ja laatikostot kalustemaalaamossa valkoisiksi ja ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä siihen ratkaisuun. :) Meillä oli valmiiksi valkoiset rungot ja kaikki oli hyvässä kunnossa, mutta väri ei vain miellyttänyt meitä. Maalautuksen lisäksi vaihdoimme uudet tasot ja näin keittiöstä saatiin melko helposti meidän näköinen.. ;) Se on siis hyvä vaihtoehto, jos pohjaratkaisu keittiössä miellyttää ja itse rungot ja ovet ovat hyvässä kunnossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne sitten lopulta loksahtivat, uskon vahvasti että näin näiden asioiden kuuluikin mennä! Kiitos kommentista; meidänkin keittiössä tosiaan rungot ja pohjaratkaisu miellyttää ainut miinus on tuo väri. Olikin mukava kuulla onnituneista maalautuskokemuksista!

   Poista
 4. Moikka! Kannattaa maalauttaa! Me maalautettiin keittiön tummat täyspuuovet ja niistä tuli tosi hyvät. Hinta oli tosi kohtuullinen ja työn jälki hyvä:) Käy kurkkaamassa blogissani meidän keittiön muutoksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Heidi! Kiva kuulla, että maalauttamallakin voidaan onnistua jo lopputulos on hyvä! Käynkin heti kurkkaamassa blogiisi!

   Poista
 5. Mekin maalautettiin vanhan kodin ovet paikallisessa täällä Somerolla sitten vielä vaihdettiin kahvat ja välitila. Tuli kuin uusi keittiö! 😊
  Tsemppiä muuttoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Alan vahvasti kallistua tuon maalauttamisen puoleen.. Tässä keittiössä tosiaan tuo pohja on toimiva ja fiksu joten pelkällä ovien maalauttamisella selvittäisi ja olisihan se melkoinen projekti lähteäkin kokonaan ovia vaihtamaan

   Poista
 6. Hyvältähän tuo keittiö näyttää punaisena! Siinä on persoonallisuutta! Enemmän kuin valkoisessa! Kuuntelisit miestäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat niin makukysymyksiä. Itse en koe tuota punaista keittötä omakseni. Koti muutenkin merkitsee meille todella paljon, turvasatamaa ja meille on tärkeää että siellä viihtyy ja että koti on juuri meidän näköisemme.

   En näe mitään järkeä siinä, että tekisin oman kotini suhteen komromisseja tai tyytyisin ratkaisuun joka ei minua miellytä vain koska joku toinen tykkääkin tästä keittöstä tai siinä olisi persoonaa enemmän kuin esimerkiksi valkoisessa. En ole koskaan pukeutumisessa, sisustuksessa tai missään muussakaan hakemalla hakenut persoonallisuutta tai "erilaisuutta" vaan valinnut ratkaisuja jotka nimenomaan itseäni miellyttävät ja jotka ovat tyyliäni. Saitko kiinni pointistani? :)

   Poista
  2. Joo, valkoiseksi kaikki vaan!

   Poista
 7. Vinkkinä, että kannattaa verrata myös, mitä päällystäminen DC-fix -kalvolla tulisi maksamaan. Päällystin keittiöni yläkaappien ovet mattavalkoisella kalvolla ja oli todella nopea ja edullinen ehostus. Jos ovet ovat tasaiset ja reunat harmaat (ei siis ovien väriset), niin kalvoa ei tarvitse kääntää ovien reunojen yli vaan vain leikata ylijäävä kalvo terävällä mattoveitsellä reunoja myöden. En edes irrottanut ovia päällystämisen ajaksi. Hyvin ovat käytössä kestäneet, ei ole havaittavissa mitään irtoilua eikä kupruilua. Ovet kannattaa pestä hyvin astianpesuaineella ja käyttää lastaa levityksen apuna. Itse suunnittelen myös alakaappien päällystämistä samalla tekniikalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa tätäkin mietin, mutta omat pienemmät dc fixi projektit eivät ole sujuneet ihan parhaalla mahdollisella tavalla! Tai ainakaan ilman hermojen menetystä, joten tämä taitaisi olla liian suuri pala meikäläisellä ;) Edullinen vaihtoehto tämä kyllä olisi ja olen nähnyt kyllä todella upeita toteutuksia keittiöissä juurikin dcfixillä tehtynä!
   Ehkä kokeilen kuitenkin yhden oven kanssa kuinka käy ;)

   Poista
 8. Me aikoinaan maalautettiin entisen kodin keltaiset keittiönkaapit valkoisiksi enkä olis voinut olla tyytyväisempi! :) Vihasin niitä keltaisia ovia.. Ja Salossa hoitui homma, oisko ollut joku Giuseppe nimeltään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva, että jätit tämän kommentin! Maalaamo johon mekin nyt olemme päätyneet on juurikin tuo samainen Giuseppe :) Kiva kuulla siis, että lopputulos on ollut onnistunut. Vaikka heidän ammattitaitoonsa luotankin niin kyllä silti hieman jännittää :)

   Poista